247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Voor scholen

Als school kun je op verschillende manieren in actie komen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Geef een spreekbeurt, vraag het lespakket aan of zet je eigen actie op om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.

Voor leerlingen

Spreekbeurt

Geef een spreekbeurt

Houd een spreekbeurt of maak een werkstuk over het Ronald McDonald Kinderfonds. Dan kun je je klasgenootjes vertellen waarom de Ronald McDonald Huizen zo hard nodig zijn. Op onze website is veel informatie te vinden voor de spreekbeurt of het werkstuk.

Meer informatie

Voor leerkrachten

lespakket

Vraag het lespakket aan

Speciaal voor basisscholen is er een lespakket beschikbaar over de Ronald McDonald Huizen. Kinderen leren op een leuke manier wat een Ronald McDonald Huis is, wie hier verblijven en hoe ze iets kunnen betekenen voor de Huizen. Vraag het lespakket aan.

Lespakket aanvragen

Voor scholen

start een actie

Kom in actie

Het Ronald McDonald Kinderfonds helpt je graag bij het opzetten van je actie via ons platform 'Start een actie'. Daar vind je inspiratie, kun je eenvoudig je eigen actie aanmaken en een online sponsorverzoek naar familie, vrienden en collega’s sturen.

Start een actie

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Hoe lang bestaat het Ronald McDonald Kinderfonds al?

Het eerste Nederlandse (en Europese!) Ronald McDonald Huis werd opgericht in 1985, in Amsterdam. Dat betekent dat het Ronald McDonald Kinderfonds in Nederland in 2020 al 35 jaar ouders en hun zieke kinderen dicht bij elkaar brengt. Lees meer over hoe het begon.

Hoe ondersteunt McDonald’s het Ronald McDonald Kinderfonds?

Het Ronald McDonald Kinderfonds is ontzettend trots op haar partner McDonald’s. De financiële bijdrage van McDonald’s bestaat uit een vast sponsorbedrag van McDonald’s Nederland en de McDonald’s franchisenemers, de afdracht van 5 cent per Happy Meal, hoofdsponsor van het landelijke fondsenwervingsevent HomeRide, HomeRun en HomeWalk, lokale acties voor een Huis en de collectehuisjes, waar gasten hun kleingeld aan het Kinderfonds kunnen doneren. Daarnaast ondersteunt McDonald’s ons op tal van andere manieren, zoals zitting nemen in de Raad van Toezicht en besturen van de lokale Huizen. Onmisbaar dus voor de dagelijkse operatie van het Kinderfonds.

Hoe werft het Ronald McDonald Kinderfonds donateurs?

Het Ronald McDonald Kinderfonds werft donateurs via haar communicatie-uitingen. Daarnaast maakt het Kinderfonds gebruik van straatwerving om nieuwe donateurs te werven. Met persoonlijke gesprekken hoopt het Ronald McDonald Kinderfonds nieuwe donateurs te verwelkomen. En dat is nodig, want alleen met donaties blijven Ronald McDonald Huizen draaiende. De straatwervers zijn afkomstig van het wervingsbureau Trust Marketing, dat specifiek voor goede doelen werkt. Op dit moment wordt er actief geworven in de regio Flevoland, Friesland en Drenthe. Lees ook onze gedragscode fondsenwerving. Wil je weten wat het Ronald McDonald Kinderfonds met jouw geld doet? Bekijk ons jaarverslag. Of stel je vraag aan Claar of Sanne-Marije van de donateursservice via [email protected] of 088-2219 007. 

 

Hoeveel mensen werken er bij het Ronald McDonald Kinderfonds?

Bij het Ronald McDonald Kinderfonds, gevestigd in Amersfoort, zijn 24 medewerkers in dienst, waarvan acht fulltime en zestien parttime. Ze houden zich bezig met beleid, financiën, HR, ICT, marketing en communicatie en ondersteunen de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen op al deze terreinen.

Kan ik een baan of stage vinden bij het Kinderfonds?

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in werken of stage lopen bij het Ronald McDonald Kinderfonds. Bekijk de openstaande vacatures en stages. Als er geen vacature open staat en geen stageplek is, kun je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 088-221 90 00.

Waar vind ik de meerjarenstrategie van het Ronald McDonald Kinderfonds?

In de meerjarenstrategie 2023-2025 kun je de missie, visie en doelstellingen van het Kinderfonds teruglezen.

Wat doet de Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds?

De Raad van Toezicht controleert het beleid en de uitvoering van het Ronald McDonald Kinderfonds. Alle leden van de Raad van Toezicht doen hun werk vrijwillig voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Net als de vrijwilligers in de Ronald McDonald Huizen krijgen de leden van de Raad van Toezicht alleen kosten vergoed, die gemaakt worden in verband met het uitoefenen van hun functie. Bekijk wie de leden zijn van de Raad van Toezicht.

Wat hebben het Ronald McDonald Kinderfonds en McDonald’s met elkaar te maken?

McDonald’s is al 35 jaar een belangrijke sponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds in Nederland. Zo belangrijk, dat we McDonald’s liever partner noemen. Om te begrijpen hoe deze twee verbonden zijn met elkaar, duiken we de geschiedenis in: In 1974 werd in Philadelphia (USA) het allereerste Ronald McDonald Huis ter wereld geopend. De Engelse oncoloog prof. dr. Audrey Evans merkte dat er een grote behoefte was aan een logeerhuis voor ouders die dagelijks bij hun zieke kind wilden zijn, maar die ver weg woonden van het ziekenhuis. Ze vond een geschikt huis nabij het ziekenhuis, maar zocht nog een sponsor. McDonald’s en Audrey Evans vonden elkaar. Ze spraken af dat McDonald's het Huis zou financieren en dat het de naam Ronald McDonald Huis zou krijgen, naar de mascotte van McDonald's. 

Wat is de doelstelling van het Ronald McDonald Kinderfonds?

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In twaalf Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in elf Ronald McDonald Huiskamers in het ziekenhuis kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in drie (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties. 

Wat is de missie van het Ronald McDonald Kinderfonds?

De activiteiten van het Ronald McDonald Kinderfonds zijn allemaal gericht op dezelfde doelstelling: ouders en hun zieke of zorgintensieve kind dicht bij elkaar brengen. Centraal bij deze missie staat de aandacht, liefde en nabijheid voor het zieke en zorgintensieve kind en zijn of haar familie. Nabijheid heeft bijvoorbeeld een aantoonbaar positief effect op het fysieke en mentale welzijn van zowel het kind als de familie. Het Ronald McDonald Kinderfonds maakt de nabijheid van families bij zieke en zorgintensieve kinderen als geen ander mogelijk. Lees onze missie, visie, dromen, meerjarenstrategie en doelstellingen van het Ronald McDonald Kinderfonds. 

Wat is en doet het Ronald McDonald Kinderfonds?

Het Ronald McDonald Kinderfonds in Amersfoort is de Nederlandse afdeling van de internationale Ronald McDonald House Charities. Het is het overkoepelende orgaan van de 12 Ronald McDonald Huizen, 12 Huiskamers en 3 vakantiehuizen in Nederland. Het Kinderfonds zorgt onder andere voor de landelijke communicatie en fondsenwerving en staat de Ronald McDonald Huizen met raad en daad bij. Daarnaast is het Kinderfonds verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe Ronald McDonald Huizen. Alle activiteiten van het Kinderfonds zijn, net als bij alle Huizen, gericht op het welzijn van het zieke of gehandicapte kind en zijn of haar directe omgeving.

Wat voor magazine is [t]Huis?

[t]Huis is het relatiemagazine van het Ronald McDonald Kinderfonds. We versturen het blad vier keer per jaar aan onze vaste donateurs en sponsors. In [t]Huis lees je interviews met gasten in de Ronald McDonald Huizen. Ook landelijke acties en hartverwarmende evenementen vind je terug in de [t]Huis. Blader het magazine door.

Wat zijn de kernwaarden van het Ronald McDonald Kinderfonds?

Deze kernwaarden laten zien waar het van het Ronald McDonald Kinderfonds voor staat: gastvrij, verbindend, kwaliteit gedreven en betrouwbaar. Lees meer over onze kernwaarden.

Wie zijn de ambassadeurs van het Ronald McDonald Kinderfonds?

We zijn ontzettend blij met en trots op de drie ambassadeurs van het Ronald McDonald Kinderfonds: Robert ten Brink, Yvon Jaspers en Jan Versteegh. Zij dragen het Kinderfonds een warm hart toe, organiseren fondsenwervende acties, vragen er in hun eigen netwerk zoveel mogelijk aandacht voor en geven interviews. Hier lees je meer over waarom zij zich graag inzetten voor het Kinderfonds.