247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

ZORGINTENSIEF

Intensief voor jou en je gezin

De Kindervallei, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfond, is er voor gezinnen met een zorgintensief kind of jongvolwassene tot en met 25 jaar. Dit zijn kinderen die door een ziekte of beperking een zorgvraag hebben. Ontdek of een vakantie hier bij jullie past.

Kindervallei Quinty 5

Wat betekent 'zorgintensief'?

Het begrip zorgintensief is vanuit lotgenotencontact ontstaan. Het geeft aan dat een kind door een tijdelijke of permanente beperking, ziekte, syndroom of aandoening veel of langdurig zorg en extra ondersteuning nodig heeft.

Dat is intensief voor je kind en voor jou als ouder, verzorger of pleegouder. En ook voor eventuele zusjes en broertjes.
 

Weer tot elkaar komen

Gezin vakantiehuis1

De gezondheidssituatie van je kind heeft impact op het hele gezin. De vele zorg maakt dat je soms (langere tijd) langs elkaar heen moet leven. Mogelijk lijkt er geen einde te komen aan het geregel, de papierwinkel en alle zorgafspraken. Hierdoor kun je het gevoel hebben dat je niet genoeg aan je gezin toekomt. Laat staan aan jezelf.

Vanuit de missie van het Ronald McDonald Kinderfonds - keeping families close - heeft het Kinderfonds drie (aangepaste) vakantiehuizen. Even los zijn van alles geeft je de kans weer tot elkaar te komen.

'Zijn de vakantiehuizen er ook voor ons?'

Heb je een kind t/m 25 jaar met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking of langdurige ziekte, dan ben je welkom in een Ronald McDonald vakantiehuis. Er is geen selectieprocedure of medische voordracht nodig om voor een vakantie in aanmerking te komen. Onderstaande toelichting helpt je op weg:

Zichtbaar ziek of beperkt

zichtbaar zirgintensief

Zichtbaar ziek of beperkt zijn kan vanuit een syndroom, enkel- of meervoudige handicap of aangeboren afwijking komen. Of je kind heeft te maken met een ziekte zoals leukemie of het gevolg van een ongeluk. Naast alle zorg voor je kind, de spanning en het vele geregel, moet je als ouder (leren) omgaan met hoe de omgeving reageert op de zichtbare ziekte of beperking. Dat is intensief.

Onzichtbaar ziek of beperkt

Onzichtbaar zorgintensief

Misschien heeft je kind door een ziekte minder energie, problemen met eten, slapen of spierspanning. Of hij of zij ervaart heftige pijn of jeuk. Mogelijk heeft je kind een hartafwijking, nierproblemen of epilepsie. Misschien maakt hij of zij ongecontroleerde bewegingen of heftige geluiden. Ook onzichtbaar ziek zijn, vraagt om veel zorg. Voor de buitenwereld kan jullie situatie lastig in te schatten zijn. Het gevoel van onbegrip waar je soms tegenaan loopt, maakt dit extra uitdagend.

Diagnose onbekend

Diagnose onbekend

Als de artsen (nog) niet weten wat er met je kind aan de hand is, kun je het gevoel hebben op een tussenstation vast te zitten. Ergens wil je duidelijkheid en houvast, anderzijds kan de spanning van een mogelijke diagnose je opbreken. En soms is iets zo zeldzaam dat er nog geen naam voor is en er dus geen lotgenoten zijn. Onzekerheid en eenzaamheid maken jullie situatie intensiever. Er even tussenuit gaan, geeft dan wat tegenwicht.

Vakantiehuizen Kindervallei jongeren

Opzet vakantiehuizen

De aangepaste vakantiehuizen bestaan uit vakantieappartementen en gemeenschappelijke ruimtes. Daar ontmoeten gasten elkaar en zijn wisselende vrijwilligers aanwezig. Deze ruimtes kunnen daardoor als prikkelrijk ervaren worden. Voor sommige gezinnen met kinderen die overprikkeling op een extreme manier uiten, zijn de vakantiehuizen minder geschikt. Verder zijn er geen aanpassingen voor gasten die blind of slechtziend zijn. De vakantiehuizen zijn daarom niet voor alle kinderen passend. Neem bij twijfel of vragen gerust contact op met de Kindervallei.


Wat is er aangepast?
Het vakantiehuis is rolstoelvriendelijk, heeft aangepast sanitair en toegankelijke speelvoorzieningen. De accommodaties beschikken over diverse hulpmiddelen die je tijdens het boeken kunt aanvinken. De vrijwilligers helpen bij het draaiende houden van de Kindervallei en bieden vaak een luisterend oor. Er is altijd iemand aanwezig of bereikbaar. De zorgtaken voor de kinderen blijven bij de ouders, verzorgers of hun zorghulp.

 

'Als we lichtjes zien branden, weten we dat we niet de enige nachtouders zijn.' >

Tijd voor jezelf

'Als de kinderen het goed hebben, dan hebben de ouders ook vakantie'. Uiteraard is alles optimaal ingericht om kinderen met een zorgvraag en hun broertjes en zusjes een fijn en veilig verblijf te bieden. Tegelijkertijd ontdek je in de vakantiehuizen een vriendelijke omgeving om zelf op adem te komen. Het meenemen van hulp kan je hierbij ondersteunen. Wie neem jij mee?

Familie

Vakantiehuizen - familie mee

Neem opa, oma of een ander familielid mee om jou in het vakantiehuis als mantelzorger te ondersteunen. Hoewel de gastenkamers momenteel uitsluitend voor het Ronald McDonald Huis worden ingezet, kan familie in het nabijgelegen Fletcher Hotel verblijven tegen speciaal tarief. Op vakantie kan er ook zomaar ruimte ontstaan bij de ouders, zodat ze los van elkaar iets ondernemen, terwijl de ander bij het kind blijft.

Vrienden

Vakantiehuizen - vrienden mee

Hebben jullie vrienden die graag bijspringen? Dan verblijven zij in hetzelfde appartement of een hotel in de buurt. Hotel Geulvallei ligt tegenover de Kindervallei en hanteert een verlaagd tarief voor onze gasten. Zijn jullie via een lotgenotengroep of patiëntenvereniging bevriend? En zijn hun zorgintensieve kinderen jonger dan 26 jaar? Dan kunnen jullie tegelijkertijd een appartement boeken en samen vakantie vieren.  Een 'feest der herkenning' helpt je op te laden.

Begeleider / zorghulp

Vakantiehuizen zorghulp mee

Neem een zorgverlener, zorgoppas of PGB-hulp mee. Dit geeft jou of jullie de kans om zelf op pad te gaan. De zorghulp kan zelfs in het appartement blijven, terwijl de ouders in hotel de Geulvallei (gereduceerd tarief) aan de overkant bijslapen. Of huur een gespecialiseerde zorgoppas in de omgeving. Jongeren en jongvolwassenen komen weleens met hun begeleider, terwijl de ouders thuisblijven ('staycation') of hun kind een dagje opzoeken. Hulphonden (gecertificeerd) zijn hier trouwens welkom.

Titel
Zacht prijsje, onbetaalbare herinneringen
Inhoud

De Ronald McDonald vakantiehuizen hebben geen winstoogmerk. Bovendien helpen betrokken sponsors, donateurs en de vele vrijwilligers de overnachtingsprijs laag te houden.