247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Vrijwilligerswerk Kindervallei

Valkenburg (Limburg)

Vrijwilligers maken het verschil in de Kindervallei, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds, in Valkenburg aan de Geul. Met jouw hulp kunnen families met een zorgintensief kind weer even tot elkaar komen. Dankzij jouw gastvrijheid kan elk gezin in de Kindervallei onbetaalbare vakantieherinneringen maken. 

Word vrijwilliger

Kindervallei vrijwilligers aan het werk 2

Maak ook het verschil

Een team van betrokken vrijwilligers maakt van het vakantiehuis een gezellige, ontspannen plek voor families met een ziek kind of kind dat intensieve zorg nodig heeft. Mede dankzij de onmisbare inzet van deze vrijwilligers kunnen deze families zorgeloos genieten, waardoor ze de zorg langer volhouden. Ga aan de slag als vrijwilliger en maak het verschil. We zorgen voor goede begeleiding, zodat je met veel plezier en vertrouwen aan de slag kunt. We kijken naar je uit!

Jouw talent telt

We zien jouw waarde en talenten, we begeleiden je waar mogelijk en bieden tegelijkertijd ruimte voor je eigen ideeën om onze gastvrijheid te verbeteren. Ook als je een fysieke beperking of uitdaging het, verkennen we graag de mogelijkheden met je. Onze vakantiehuizen zijn rolstoelvriendelijk.

Dit past bij mij

Vacatures

Ook benieuwd naar de vacatures voor vrijwilligers? Bekijk de vacatures hieronder. Staat jouw droomplek er niet bij, of heb je andere vaardigheden die je wilt inzetten voor de Kindervallei? Neem contact met ons op, dan overleggen we graag met je over de mogelijkheden.

Titel
Kom kennismaken
Inhoud

Ook in 2024 zijn er weer gezellige en informele kennismakingsmomenten bij de Kindervallei gepland. Zo kun je een indruk krijgen van hoe het is om je in te zetten voor gezinnen die hier vakantie vieren. Wanneer komt het jou uit?

 • Dinsdag 16 juli om 10 uur
 • Maandag 29 juli om 14 uur
 • Woensdag 4 september om 14 uur
 • Donderdag 26 september om 10 uur

 

 

''Kinderen die stralen van het lachen, dat geeft me voldoening. Ik bewonder de saamhorigheid van de gezinnen hier. De band met de andere vrijwilligers is sterk. Je werkt er met dezelfde intentie.”

- Vrijwilliger Angela -

Kindervallei vrijwilligers zomerafsluiting 1

Teams van vrijwilligers

Binnen de Kindervallei werken we met teams van vrijwilligers. In welk team je werkt, hangt af van jouw kwaliteiten en dat waar je blij van wordt. Samen werken we aan de geruststellende gastvrijheid die gasten van de Kindervallei als een warm bad ervaren. Vaak krijg je als vrijwilliger diezelfde warmte terug. Iedere vrijwilliger verzorgt jaarlijks minimaal 18 diensten. Hier kiezen we voor om echt onderdeel te worden van onze 'familie' van vrijwilligers.

Kindervallei diner sponsor 2

Van regelfabriek naar vakantiegevoel

Gezinnen die met hun zorgintensieve kind (en andere kinderen) bij de Kindervallei aankomen, hebben vaak een pittige tijd achter de rug. Door de regelfabriek die zorg met zich meebrengt, kunnen ouders langs elkaar heen leven. Met jouw gastvrijheid help je gezinnen weer tot elkaar te komen. Jouw oprechte contact met het zieke of gehandicapte kind - dat niet altijd tot duidelijke communicatie in staat is - en met broertjes, zusjes en ouders maakt dat zij zichzelf kunnen zijn. Jouw aandacht voor opgeruimde, schone en veilige ruimtes en faciliteiten, geven gasten de geruststelling dat aan alles is gedacht.

Team Kindervallei 2024 1

Interesse?

Wil jij als vrijwilliger gezinnen helpen op te laden? Of heb je andere vaardigheden die je wilt inzetten voor de Kindervallei?  Meld je gelijk aan of mail naar Anique Rietrae-Custers via [email protected]. We nemen zo snel mogelijk contact met je op en uiteraard mag je sfeer komen proeven tijdens een meeloopdienst. We kijken naar je uit!

Begeleiding en VOG
Wanneer je ons vrijwilligersteam komt versterken, zorgen wij voor een goede begeleiding en informeren we je over de benodigde Verklaring Omtrent Goed Gedrag (VOG).

Geslacht
Het Ronald McDonald Kinderfonds gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Wij gebruiken ze om je te informeren over onze activiteiten. Wil je de gegevens die wij hebben vastgelegd wijzigen of heb je vragen? Bel 088-221 90 07 of mail [email protected]. Lees ons privacystatement.
CAPTCHA

Ook jouw netwerk is onmisbaar

Fijn als je deze informatie wilt delen met je familie, vrienden of netwerk in de omgeving van Valkenburg.

Titel
Vertrouwenspersoon
Inhoud

Het vakantiehuis heeft een vertrouwenspersoon bij wie je terecht kunt voor zaken rondom ongewenst gedrag of gebrekkige integriteit: [email protected]. Alles wat je bespreekt met de vertrouwenspersoon wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Veelgestelde vragen

Meehelpen bij een vakantiehuis
Heb ik een bewijs van goed gedrag nodig?

Ja, elke vrijwilliger die in het Huis aan de slag gaat, wordt gevraagd een bewijs van goed gedrag, een VOG, te overhandigen. Dit is een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’. Deze VOG is gratis aan te vragen dankzij de overheidsregeling ‘Gratis VOG’ voor vrijwilligers. 

Hoe word ik vrijwilliger?

Wat geweldig dat je overweegt je als vrijwilliger in te zetten voor een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Op de vacaturepagina van de site van het specifieke vakantiehuis staan alle vacatures. 

Staat er geen vacature open, of past het aangeboden werk niet bij je? We kijken graag samen met je naar andere vrijwilligersmogelijkheden. Neem contact op met het Boshuus, de Hoeve of de Kindervallei.

Hoeveel vrijwilligers werken er in de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds?

De Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen draaien dankzij ruim 1.900 vrijwilligers. De vakantiehuizen kunnen niet zonder hun bevlogen, energieke inzet. Zij maken van het vakantiehuis een warme, gezellige plek voor alle gasten. 

Ik wil graag helpen, maar ik zie geen vacatures voor vrijwilligerswerk. Wat kan ik doen?

Staat er geen vacature open, of past het aangeboden werk niet bij je? Stuur even een berichtje, of bel even naar het specifieke vakantiehuis. We kijken graag samen met je naar andere vrijwilligersmogelijkheden. 

Een andere manier om het vakantiehuis te helpen is een inzamelactie starten. Wil je inspiratie opdoen voor een mooie actie? Kijk hoe je kan helpen. Wil je meteen een actie starten, ga dan naar www.starteenactie.nl .

Ik wil graag vrijwilligerswerk in een vakantiehuis doen, maar ik kan niet elke week. Kan ik toch meehelpen?

Wat fijn dat je overweegt om je in te zetten voor een vakantiehuis. Je zorgt zo voor een ontspannen, gezellige vakantie voor families met een zorgintensief kind of jongvolwassene. Als je alleen op onregelmatige tijden kunt helpen, stuur dan even een berichtje, of bel even naar het vakantiehuis waar je wilt werken als vrijwilliger. We kijken graag samen met je naar vrijwilligersmogelijkheden. 

Kan ik als vrijwilliger bij een vertrouwenspersoon terecht?

Ja. Het vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds heeft een vertrouwenspersoon, bij wie je terecht kunt voor zaken rondom ongewenst gedrag of integriteit. Als je als vrijwilliger te maken krijgt met dergelijke handelingen of situaties, kun je altijd de kwestie voorleggen aan de vertrouwenspersoon via [email protected]. Alles wat je bespreekt met de vertrouwenspersoon wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Kan ik vanuit mijn organisatie eenmalig of af en toe vrijwilligerswerk komen doen?

Wat fijn dat je met je organisatie overweegt om je in te zetten voor een vakantiehuis. Jullie zorgen zo voor een ontspannen, gezellige vakantie voor families met een zorgintensief kind of jongvolwassene. We kijken graag samen met je naar vrijwilligersmogelijkheden. Neem contact op met het Boshuus, de Kindervallei of met de Hoeve.

Krijg ik reiskostenvergoeding?

Nee, als vrijwilliger krijg je geen reiskostenvergoeding.

Wat doet een vrijwilliger in het vakantiehuis?

Een vrijwilliger kan zich op allerlei manieren inzetten. Denk aan: gasten in- en uitchecken, ze informeren en wegwijs maken in het vakantiehuis, helpen bij het schoonmaken van het vakantiehuis, administratieve taken uitvoeren, klussen, tuinieren, rondleidingen geven. De vrijwilliger staat altijd klaar voor de gasten. Zij zijn gastvrij en staan altijd open voor een praatje, indien gewenst. Zij voelen ook als geen ander aan als gasten even behoefte hebben aan ruimte voor zichzelf. Ook informeren ze gasten over activiteiten in en om het vakantiehuis.