247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
voorjaar Kindervallei

Deel dit bericht

Veerkracht in het voorjaar

Het vroege voorjaar geeft veerkracht en energie. Bij de Kindervallei start je op je eigen tempo op en verwelkom je de eerste zonnestralen. In de prachtige natuurparken van Zuid-Limburg, waar ook aan rolstoelgebruikers is gedacht, maak je contact met de natuur. En met elkaar natuurlijk.

Voor zorgintensieve jongvolwassenen is dit een fijne en betaalbare periode om er even tussenuit te gaan. Met jou als ouder, maar misschien ook een keer met een vertrouwde verzorger?

Contact  Meteen boeken
 

lammetjesdagen bij Kindervallei

Lammetjesdagen

Het meest wollige uitje vind je bij Schaapskooi Mergelland. Vanaf het eerste weekend in januari t/m het laatste weekend van maart staan de schapen op stal. Dan worden de lammetjes geboren. Elke zaterdag, zondag & woensdag zijn er de lammetjesdagen. Je kunt zien hoe de kleine diertjes verzorgd worden. Ook kun je pasgeboren lammetjes aaien en een flesje geven. Met een beetje geluk zie je zelfs een lammetje geboren worden. Flesjes geven kan vanaf maart. De schaapskooi in Epen is zo'n halfuur rijden vanaf de Kindervallei. Op locatie doen ze hun best zo rolstoelvriendelijk mogelijk te zijn, er is ook een ruim toilet aanwezig. Neem bij twijfel even contact met de locatie op.

Schaapskooi >

schutterspark limburg uitje Kindervallei

Beleef de natuur 

De beste verbinding vind je in de natuur. Om precies te zijn in het Schutterspark van Brunssum. Wandel over verharde paden, vlonderbruggen of onverharde paadjes. Bewonder het moerasbos, unieke hangvennen en ga op avontuur langs de Roode Beek. Ook mindervalide wandelaars en rolstoelgebruikers kunnen hier prima meters maken. Voor een wandeling met kinderen is het Parelpad een aanrader. Deze route leid je naar bijzondere pareltjes en verhalen. Nog meer voorjaarskriebels vind je bij de kinderboerderij, waar pasgeboren lammetjes hun eerste stapjes zetten. Info toegankelijkheid.

Schutterspark >

rolstoelfiets Kindervallei

Rolstoelfiets

Dankzij de elektrische rolstoelfietsen van de Kindervallei maak jij je niet meer druk om de Limburgse heuvels. Uiteraard zijn beide fietsen voorzien van goede en veilige bevestiging. Vraag de vrijwilligers gerust om hulp. Je kunt de fietsen gratis lenen na reservering vooraf. Liever 'thuis' blijven? Ontspan op het terras met zicht op de belevenistuin, ga het groene dak op (ook met rolstoel) of ontdek de flipperkast in de jongeren hang-out (waar ouders oogluikend worden toegestaan).

Fietsroutes Zuid-Limburg > 
 

TIP: Op de website Natuur zonder drempels komen er steeds meer toegankelijke uitjes in de natuur bij.

Laagseizoen

In het laagseizoen kun je in de Kindervallei echt even samen landen. Ook als je weinig vakantiedagen hebt of aan de schoolvakanties gebonden bent, zijn er manieren om in het laagseizoen te verblijven. Je betaalt in die periode een nog lager tarief. Ook is het in het vakantiehuis vaak net wat rustiger en de kans op een passend vakantieappartement groter.

50/50 Staycation

Adriana 2

Wanneer de andere ouder/verzorger het fort bewaakt of even bijtankt, kunnen jij en zorgenintensieve kind een paar dagen samen erop uit. Je kunt eventueel een mantelzorger of PGB-hulp meenemen om op vakantie bij te springen. Ook als je alleenstaand bent, kun je uiteraard je eigen hulp meenemen. In geval van nood is er 24/7 een vrijwilliger in het vakantiehuis aanwezig waar je op kunt terugvallen.

Full staycation

Staycation zorgintensief kind

Weleens een 'staycation' overwogen? Jij blijft thuis, terwijl je kind op vakantie gaat. Het voelt misschien wat onwennig, maar we nodigen je toch uit om deze optie te onderzoeken. Vooral als je zelf niet weg kunt. Jouw zorgintensieve kind kan samen met een vertrouwd familielid of vaste zorghulp in de Kindervallei verblijven. Uiteraard kun je op bezoek komen. Er is overal wifi, zodat je ook vanaf je vakantieadres kunt 'thuiswerken'.

Verlofbrief

Foto donatieformulier vakantie

Uiteraard wil je niet dat een kind 'onnodig' lessen mist, maar soms kun je met je gezin zo aan vakantie toe zijn. Wil je een (mid)week weg, dan kun je met hulp van de verlofbrief van het Kinderfonds verlof van school vragen. Dit is handig als je door de hoge bezetting in de schoolvakanties moet uitwijken naar het laagseizoen. Check eventueel bij je werkgever of dit ook onder zorgverlof valt.

Belevingsruimte limburg crea coaching Kindervallei

Interactief snoezelen

Als jullie van snoezelen houden, dan zit je bij de Kindervallei al goed. Maar wist je dat je in de buurt ook interactief kunt snoezelen bij Rylana, oprichter van Crea Coaching? In de Belevingsruimte kun je terecht voor individuele begeleiding, kleine groepsactiviteiten en verschillende workshops. Iedere 2 tot 3 maanden zijn er activiteiten in een nieuw thema. Bekijk daarvoor haar agenda. De activiteiten zijn geschikt voor alle doelgroepen die hun zintuigen - Rylana telt er maar liefst 7 - willen ervaren met het interactief snoezelsysteem. Of je nu weinig prikkels kunt verdragen of juist op zoek bent naar prikkels.

Ontmoet Rylana >

Blotevoetenpark brunssum Kindervallei

Blotevoetenpark

Hang je schoenen maar aan de wilgen. Tijd voor grassprietjes tussen je tenen of stappen en stampen in de modder. Het Blotevoetenpark, dat onderdeel is van het hierboven genoemde Schutterspark, verdient een vermelding op zich. In het park vind je volop zintuigelijke hindernissen en uitdagingen. Sla je liever een hindernis over? Neem dan het pad langs de hindernis. Niks moet, ervaren mag. Het park is open, wat het weer ook wordt. Andere leuke activiteiten zijn Valentijnskoekjes bakken en de workshops fotografie met je smartphone.

Schoenen uit > 

Voordat je op pad gaat
We stellen deze uitjes met zorg samen. Toch is het handig om voor vertrek de toegankelijkheid en (sanitaire) voorzieningen op een locatie te controleren. En om vooraf de actuele openingstijden te bekijken en eventueel vooraf te reserveren.

Nog meer uitjes >   Boeken >

Vakantie in je inbox?

Met de nieuwsbrief van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds heb je altijd een vriendelijke herinnering om er op tijd tussenuit te gaan.