247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Kindervallei_gezin

Veelgestelde vragen

We helpen je graag op weg met het beantwoorden van de meest gestelde vragen over onze vakantiehuizen. Staat je vraag er niet bij, neem dan gerust contact op met de Kindervallei. Heb je een algemene vraag? Dan kun je deze het beste aan het hoofdkantoor van het Ronald McDonald Kinderfonds stellen via de contactpagina.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Hoe werft het Ronald McDonald Kinderfonds donateurs?

Het Ronald McDonald Kinderfonds werft donateurs via haar communicatie-uitingen. Daarnaast maakt het Kinderfonds gebruik van straatwerving om nieuwe donateurs te werven. Met persoonlijke gesprekken hoopt het Ronald McDonald Kinderfonds nieuwe donateurs te verwelkomen. En dat is nodig, want alleen met donaties blijven Ronald McDonald Huizen draaiende. De straatwervers zijn afkomstig van het wervingsbureau Trust Marketing, dat specifiek voor goede doelen werkt. Op dit moment wordt er actief geworven in de regio Flevoland, Friesland en Drenthe. Lees ook onze gedragscode fondsenwerving. Wil je weten wat het Ronald McDonald Kinderfonds met jouw geld doet? Bekijk ons jaarverslag. Of stel je vraag aan Claar of Sanne-Marije van de donateursservice via [email protected] of 088-2219 007. 

 

Verantwoording
Ik heb een melding gedaan van grensoverschrijdend gedrag of een misstand, wat gebeurt er met mijn melding?

Dat is afhankelijk bij wie de melding gedaan wordt. Doe je een melding van grensoverschrijdend gedrag bij je (direct of hoger) leidinggevende, dan handelt hij of zij de melding af, bijvoorbeeld via een intern onderzoek. Daarbij is de melding pas afgehandeld als degene die de melding heeft gedaan, tevreden is. Ben je als melder (nog) niet tevreden, dan kun je de melding doen bij de integriteitsfunctionaris. Zij neemt de melding ofwel zelf in behandeling, of legt dat bij een interne commissie. Deze commissie brengt advies uit aan de directie. De directie besluit vervolgens over mogelijke maatregelen. Doe je een melding van een (vermoeden van een) misstand, dan kun je de melding doen bij de integriteitsfunctionaris, of bij een externe commissie. In beide gevallen zal er een onderzoek worden ingesteld om je melding af te handelen, en wordt er ook een advies aan de directie uitgebracht. De directie besluit vervolgens over mogelijke maatregelen. Bekijk hier hoe het Kinderfonds werkt aan een veilige en integere werkomgeving.

Ik twijfel of ik een melding van grensoverschrijdend gedrag of een misstand moet doen, wat nu?

Als je twijfelt of je een melding wil doen, neem dan altijd contact op met onze vertrouwenspersoon, Sonja Jansen. Zij luistert naar je (anonieme) melding en denkt met je mee over mogelijke volgende stappen. Zij is niet verbonden aan het Ronald McDonald Kinderfonds en behandelt je gesprek altijd vertrouwelijk. Sonja Jansen is te bereiken via [email protected] of 06-50 12 00 06. 

Ik vind het spannend om een melding te doen van grensoverschrijdend gedrag of een misstand, ik ben bang voor vergelding, wat nu?

We weten dat het spannend of emotioneel kan zijn om een melding van grensoverschrijdend gedrag of een vermoedelijk misstand te doen. Daarom zijn er de reglementen ‘Grensoverschrijdend gedrag’ en ‘Klokkenluidersregeling’, vind deze reglementen hier. Via deze reglementen is een adequate, eenduidige en uniforme procedure opgesteld om meldingen naar tevredenheid van de melder te behandelen. Goed om te weten is dat iedereen die een melding doet, dat kan doen zonder angst voor vergelding. In de Klokkenluidersregeling is bijvoorbeeld vastgelegd dat iemand die te goeder trouw een melding doet, hiervan nooit nadeel mag ondervinden.

Kan ik een melding van grensoverschrijdend gedrag of een misstand anoniem doen?

Bij de vertrouwenspersoon, Sonja Jansen, kun je je zorgen anoniem bespreken. Een melding wordt altijd vertrouwelijk behandeld: wij gaan uiterst zorgvuldig om met je gegevens. Maar een melding kan niet anoniem gedaan worden, omdat deze dan zeer moeilijk te behandelen is. Zie hier hoe het Kinderfonds werkt aan een veilige en integere werkomgeving.

Mijn eenmalige gift
Hoe kan ik zonder Acceptgiro een bedrag overmaken? 

De goede doelen ontwikkelden samen een alternatief voor de Acceptgiro: ‘Mijn eenmalige gift’. Hiermee kunt u net zo gemakkelijk en vertrouwd een eenmalige gift aan ons overmaken. Dat kan via internetbankieren of iDeal:

1. Internetbankieren 
Je maakt via jouw online bankomgeving jouw gift over naar rekeningnummer NL61 RABO 0393 2000 00, t.n.v. Ronald McDonald Kinderfonds. Als je van ons per post een geefverzoek hebt gehad, vind je op de brief een betalingskenmerk bij het onderdeel ‘Mijn eenmalige gift’. Vergeet dit betalingskenmerk niet bij je overboeking te vermelden, zodat wij je gift kunnen verwerken.  

2. iDeal 
Als je van ons per post een geefverzoek hebt gehad, vind je op de brief en bij het onderdeel ‘Mijn eenmalige gift’ ook een QR-code. Scan de QR-code met je bank-app of met de camera van je telefoon. Jouw telefoon herkent deze code en geeft een melding. Tik op de melding om de link om betaalpagina binnen jouw bank-app te openen.

Ik heb nog Acceptgiro’s liggen waarmee ik een gift wil overmaken. Kan dat? 

 Tot 15 mei 2023 kan men nog gebruik maken van de Acceptgiro. Banken hebben dan nog twee weken (tot 1 juni 2023) om de Acceptgiro te verwerken

Waarom kan ik niet meer met de Acceptgiro een bedrag overmaken?

 Per 1 juni verdwijnt de Acceptgiro. Dit betekent dat alle banken na 1 juni geen Acceptgiro’s meer verwerken. 

Wat is 'Mijn eenmalige gift'?

Mijn eenmalige gift is hét alternatief voor de Acceptgiro. Het is een veilig en betrouwbaar betaalmiddel om een eenmalige donatie te doen aan een goed doel. Bekijk de video voor meer uitleg over 'Mijn eenmalige gift'. Ook op www.mijneenmaligegift.nl vind je meer informatie. 

Financiën
Hoe komen het Ronald McDonald Kinderfonds en de Huizen aan geld?

Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie. Dankzij de onmisbare steun van donateurs, sponsors en actievoerders kunnen de Ronald McDonald Huizen een gastvrij thuis bieden aan ouders met een ziek of zorgintensief kind. 

Hoe weet ik dat mijn geld goed wordt besteed?

Het Ronald McDonald Kinderfonds is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op www.geefgerust.nl

Hoeveel procent van mijn donatie komt bij de Ronald McDonald Huizen terecht?

Van elke euro die het Kinderfonds uitgaf, werd in 2021 78 cent besteed aan de missie keeping families close. Daarnaast werd 17 cent besteed aan het werven van donateurs en sponsors en het communiceren over wat de Huizen, vakantiehuizen en Huiskamers doen. Tenslotte ging 5 cent naar beheer en administratie, hieronder vallen onder andere personeels- en kantoorkosten. Bekijk ons jaarverslag om meer te weten te komen over onze inkomsten en uitgaven.

Waar vind ik het jaarverslag, voor inzicht in het uitgeven van alle donaties?

In het jaarverslag vind je alle beschikbare informatie over de uitgaven die het Ronald McDonald Kinderfonds doet. Bekijk het jaarverslag van 2021. Op de pagina Transparant en open vind je ook de jaarverslagen van voorgaande jaren.

Waar wordt mijn donatie aan besteed?

Het Ronald McDonald Kinderfonds besteedt het geld aan de ontwikkeling van nieuwe Ronald McDonald Huizen, maar ook aan de continuïteit van de bestaande Huizen. Net als een normaal huishouden, heeft een Ronald McDonald Huis vaste lasten, zoals voor energie en water. Ook beheer en onderhoud kosten geld.

Waarom ontvangt het Ronald McDonald Kinderfonds geen subsidie van de overheid?

Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie, omdat het aanvullend is op de kerntaken van de overheid wat betreft gezondheidszorg voor kinderen. Het Kinderfonds heeft ervoor gekozen om onafhankelijk te zijn en geen verlengstuk van de overheid te worden.

Wat is het salaris van de directeur?

De directeur/bestuurder, Renate Westerlaken-Loos, is in dienst van het Ronald McDonald Kinderfonds, en ontving in 2021 bruto € 101.800. Dit is binnen de gestelde norm van de Regeling beloning directeuren van goededoelenorganisaties. Dat betekent onder andere dat er bij het vaststellen van het salaris rekening wordt gehouden met de zwaarte van de functie en de complexiteit van de organisatie. 

Toelichting:

De Raad van Toezicht stelt het bezoldigingsbeleid, de hoogte van de directiebeloning en de hoogte van andere bezoldigingscomponenten van de directeur/bestuurder vast. Dit beleid wordt jaarlijks geactualiseerd en getoetst. Bij de bepaling van het bezoldigingsbeleid en de vaststelling van de beloning volgt het Ronald McDonald Kinderfonds de Regeling beloning directeuren van goede doelen organisaties. 

De regeling geeft aan de hand van zwaartecriteria een maximumnorm voor het jaarinkomen, op basis van een zogenaamde BSD-score (Basis Score van Directiefuncties). Toetsing van de functie directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds leidde tot toekenning van 450 BSD-punten, waaraan een maximaal jaarinkomen van € 124.142 is verbonden. Het werkelijke jaarinkomen van directeur/bestuurder Renate Westerlaken-Loos (€ 101.800 in 2021) ligt binnen deze gestelde norm.

Op de site van Goede Doelen Nederland lees je meer over deze regeling.

Over de Ronald McDonald Huizen
Hoeveel Ronald McDonald Huizen zijn er in Nederland?

In Nederland zijn 11 Ronald McDonald Huizen, 12 Huiskamers en 3 vakantiehuizen. Je vindt ze verspreid over heel Nederland: bij alle academische ziekenhuizen, een aantal streekziekenhuizen en bij een revalidatiecentrum. 

Verblijven in een Ronald McDonald Huis
Hoe download ik de app voor mijn verblijf in de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen?

In de app [t]Huis van de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen vind je alle handige informatie voor tijdens je verblijf. Eenmaal ingecheckt in het Huis of vakantiehuis ontvang je automatisch een mail om je account in de app te activeren. Hier lees je hoe je de app downloadt. 

Waar vind ik meer praktische informatie voor mijn verblijf?

In de app [t]Huis van de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen vind je alle handige informatie voor tijdens je verblijf. Eenmaal ingecheckt in het Huis of vakantiehuis ontvang je automatisch een mail om je account in de app te activeren. Lees meer over het downloaden van de app.

Over de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds
Voor wie is een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds bedoeld?

De vakantiehuizen zijn voor zorgintensieve kinderen en jongvolwassenen tot en met 25 jaar, die samen met familie, vrienden en zorghulp of in groepsverband vakantie willen vieren. In hoeverre een kind of jongere zorgintensief is, dat laten we ouders – of de jongvolwassene – zelf bepalen. Er is geen selectieprocedure, en er is geen voordracht van artsen of andere medisch specialisten nodig. Je mag bovendien zo vaak komen als je wilt.

Waar staan de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds?

Er zijn drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds in Nederland: de Hoeve (Beetsterzwaag, Friesland), het Boshuus (Arnhem, Gelderland) en de Kindervallei (Valkenburg a/d Geul, Limburg). Elk met een eigen, uniek karakter en verschillende (aangepaste) activiteiten in en om het vakantiehuis.

Waarom zijn er vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds?

Er even lekker tussenuit, genieten en ontspannen. Met en van elkaar. In de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds zijn zorgintensieve kinderen en jongvolwassenen tot en met 25 jaar van harte welkom, samen met familie, vrienden en zorghulp of in groepsverband. 

Wat is een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds?

Een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds is een aangepast vakantiehuis voor zorgintensieve kinderen en jongvolwassenen tot en met 25 jaar. Ongeacht je beperking, ziekte, aandoening of stoornis. Met aangepast bedoelen we dat alle appartementen, gangen, speel- en ontmoetingsruimtes in het vakantiehuis drempelvrij en ruim opgezet zijn voor voldoende bewegingsvrijheid. En met aandacht voor de veiligheid van onze gasten. Aangepast betekent ook dat de vakantiehuizen over de nodige faciliteiten en hulpmiddelen zoals aangepast sanitair, hoog-laagbedden, hekkenbedden, tilliften, douchestoelen en snoezelruimtes beschikken. Wat de vakantiehuizen extra bijzonder maakt, zijn de sfeer en de medewerkers en vrijwilligers die aan een half woord genoeg hebben. Waar je elders misschien als bijzonder wordt gezien, ben je hier gewoon ‘gewoon’. Hier kun je volledig jezelf zijn. De vakantiehuizen bieden geen zorg, maar wel extra gastenkamers voor je eigen zorghulp. Doordat je hier alles bij de hand hebt, is er even tussenuit gaan ineens weer mogelijk. En dat geeft onze gasten de energie die ze nodig hebben om weer door te kunnen.

Verblijven in een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds
Welke hulpmiddelen zijn er in de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds?

De vakantiehuizen zijn goed uitgerust. Bij het boekingsformulier vink je aan wat je nodig hebt. Bij twijfel kun je altijd even bellen. Elk vakantiehuis beschikt in ieder geval over:

Hoog/laagbed. Hoog hekkenbed. Kleine hekkenbedjes. Tillift met diverse maten tildoeken. Douche/toiletstoelen, kinderdouchestoel/toiletstoel, douchebrancard. Babyfoon, campingbedje met toebehoren, babybox.
Hoe download ik de app voor mijn verblijf in de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen?

In de app [t]Huis van de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen vind je alle handige informatie voor tijdens je verblijf. Eenmaal ingecheckt in het Huis of vakantiehuis ontvang je automatisch een mail om je account in de app te activeren. Hier lees je hoe je de app downloadt. 

Hoe kan ik gebruik maken van een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds?

Je vult de boekingsaanvraag in die op jouw situatie of samenstelling van toepassing is. Omdat het aantal vakantieappartementen beperkt is, en nieuwe gasten voor gaan, kijken we altijd eerst of er plek is. Een boekingsaanvraag invullen betekent dus niet automatisch dat je gereserveerd hebt. Je ontvangt z.s.m. bericht hierover. Indien er net geen plek is, zoeken we met je mee naar een andere datum of ander vakantiehuis.

Hoe laat kunnen we inchecken?

Gasten kunnen op vrijdag of maandag inchecken van 15.00 tot 20.00. Indien je later komt, kun je altijd even bellen met het betreffende vakantiehuis. Ook als je hulp nodig hebt met je bagage, geef ons gerust een seintje. Uitchecken doe je op maandag of vrijdag voor 11.00.

Hoe laat moeten we weer vertrekken?

Op de dag van vertrek vragen we je enkele voorbereidingen te treffen. Deze voorbereidingen hangen we bij je voordeur op. Hierbij kun je denken aan; het verzamelen van wasgoed in de wasmand, afval weggooien in de molok container, beddengoed in wasmand, zijn je kasten leeg, ramen in de kiepstand zetten en controleren of je echt niets bent vergeten.
Uiterlijk 11 uur dien je het appartement te verlaten en de sleutel in te leveren bij een vrijwilliger. De vrijwilliger controleert het appartement.

Hoe lang mag ik blijven in een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds?

Je kunt kiezen voor een weekend, midweek, week of twee weken. Dus even een korte adempauze of lekker lang opladen.

Ik heb een (andere) vraag over de vakantiehuizen, waar kan ik terecht?

We helpen je graag verder! Neem contact op met het Boshuus, de Kindervallei of de Hoeve.

Ik heb een klacht over een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds, waar kan ik terecht?

De vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds doen er alles aan om gasten een zo zorgeloos mogelijke vakantie te bieden. Het kan natuurlijk voorkomen dat je, ondanks deze inspanningen, toch een klacht hebt. Heel vervelend natuurlijk, en we horen graag van je als er iets niet naar wens is verlopen. 

Als iets in het vakantiehuis niet naar wens verloopt, kun je terecht bij het managementteam. Zij herstellen een eventuele fout graag zo snel mogelijk. Je kunt je klacht ook melden bij het Ronald McDonald Kinderfonds via [email protected] of 088 221 90 07, op kantoordagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Meer informatie over de procedure vind je in het reglement klachtenafhandeling.

Mogen familieleden ook mee?

Jazeker! Zorgintensieve kinderen en jongeren tot en met 25 jaar zijn van harte welkom met hun familie, vrienden, zorghulp. Overige familie mag een bezoekje brengen tijdens je vakantie. Je kunt een gastenkamer bijboeken voor zorghulp of mantelzorgers (zoals opa of oma).

Voor hoeveel personen zijn de verblijven?

De Hoeve in Beetsterzwaag heeft vier 4- tot 6-persoons appartementen. Het Boshuus in Arnhem heeft drie 4- tot 6-persoons appartementen. Het vakantiehuis in Valkenburg a/d Geul (Kindervallei) beschikt over acht 4- tot 5-persoons appartementen. Elk met een eigen keuken, woonkamer, slaapkamer(s) en aangepaste badkamer. Alle vakantiehuizen hebben enkele kleinere gastenkamers (1 of 2 personen) voor bijvoorbeeld eigen zorghulp, PGB-begeleider of mantelzorger. Bovendien vind je er gedeelde ruimtes waar je andere gasten kunt ontmoeten of kunt deelnemen aan gezamenlijke activiteiten of maaltijden, waar je - indien van toepassing- over wordt geïnformeerd.

Waar vind ik meer praktische informatie voor mijn verblijf?

In de app [t]Huis van de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen vind je alle handige informatie voor tijdens je verblijf. Eenmaal ingecheckt in het Huis of vakantiehuis ontvang je automatisch een mail om je account in de app te activeren. Lees meer over het downloaden van de app.

Wanneer kom ik in aanmerking voor verblijf in een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds?

De vakantiehuizen zijn voor zorgintensieve kinderen en jongvolwassenen tot en met 25 jaar, die samen met familie, vrienden en zorghulp of in groepsverband vakantie willen vieren. In hoeverre een kind of jongere zorgintensief is, dat laten we ouders – of de jongvolwassene – zelf bepalen. Er is geen selectieprocedure, en er is geen voordracht van artsen of andere medisch specialisten nodig. Je mag bovendien zo vaak komen als je wilt. 

Wat als ik mijn vakantie moet annuleren?

Soms lopen dingen even anders. Om die reden adviseren we aanstaande gasten van de Ronald McDonald vakantiehuizen altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Check hierbij om welke redenen de verzekering uitkeert wanneer je met annuleringskosten te maken krijgt, bijvoorbeeld bij ziekte.

* Gratis annuleren of omboeken tot 4 weken voor aankomst.

* Annuleren of omboeken tussen 4 tot 2 weken voor aankomst: je betaalt 50% van de verblijfskosten.

* Annuleren of omboeken vanaf 2 weken tot de dag van aankomst: je betaalt 100% van de verblijfskosten.

* De annuleringsvoorwaarden blijven van kracht ongeacht of er een nieuwe boeking door andere gasten plaatsvindt.

* Een nieuwe vakantie kan geboekt worden als openstaande facturen van eerdere boekingen zijn voldaan.

De annulering is van kracht vanaf de datum dat het vakantiehuis het bericht per e-mail ontvangt. Voor het inplannen van een nieuwe vakantie kun je het beste even bellen naar het betreffende vakantiehuis.

Wat betaal ik voor een verblijf in een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds?

Vakantie vieren in een vakantiehuis kost in het laagseizoen € 55 per nacht en in het hoogseizoen € 70* per appartement, per nacht. Dankzij de bijdragen van sponsors en donateurs houden we de prijs zo laag mogelijk. Bijkomende kosten voor schoonmaak en gastenkamer (en in Limburg toeristenbelasting) worden duidelijk vermeld als je een reservering wilt aanvragen. Prijzen van arrangementen kunnen iets afwijken vanwege extra activiteiten en maaltijden.
* Bekijk tarieven 2024

Wat moet ik meenemen als ik vakantie kom vieren?

Op de site van het vakantiehuis vind je op de pagina 'Faciliteiten' wat het vakantiehuis biedt en wat je het best zelf kunt meenemen. In principe hoeven jullie alleen je eigen kleding, verzorgingsproducten en persoonlijke spullen mee te nemen en eventuele hulpmiddelen voor zover die van ons niet toereikend of beschikbaar zijn. Deze kun je eventueel ook huren bij een lokale aanbieder. En jullie boodschappen niet te vergeten. Je kunt je boodschappen natuurlijk ook bij een nabijgelegen supermarkt met bezorgservice bestellen. Kan dat vast van je lijstje. Beddengoed, keukenlinnen en handdoeken zijn hier aanwezig. Ook kun je hier een wasje draaien, bij sommige vakantiehuizen neem je daarvoor je eigen wasmiddel mee.

Wat voor voorzieningen zijn er in de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds?

De drempelvrije privéappartementen hebben een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer(s) en aangepaste badkamer. Soms voorzien van patio of terras. Beddengoed, keukenlinnen en handdoeken zijn aanwezig. De kleinere gastenkamers - voor bijvoorbeeld opa en oma of je eigen zorghulp - hebben bijna altijd eigen sanitair, maar geen keuken. Gezamenlijke faciliteiten zijn: keuken, woonkamer, eettafel, snoezelruimte (vooraf te reserveren), speel- en ontmoetingsplekken binnen en buiten, bibliotheek, hang-outs voor oudere kinderen, BBQ, fietsen (gratis te gebruiken, per vakantiehuis verschillend) en wasruimte (zelf wasmiddel meenemen).

Zijn de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds rolstoeltoegankelijk?

Jazeker. Alle ruimtes zijn drempelvrij en er is veel ruimte in de appartementen en gangen. En er is nog meer!  Zo heeft de Kindervallei een rolstoelvriendelijke boomhut (de enige in Nederland!) en kun je met de rolstoel over de rolstoelsjeezbaan of zelfs het dak op. Het Boshuus heeft een ruim opgezette, toegankelijke sport- en spelzaal, een speelruimte voor de allerkleinsten en een rolstoelfiets om er lekker op uit te gaan. In de Hoeve vind je een inpandige glijbaan van twee verdiepingen die je met een rolstoellift kunt bereiken. Deze lift brengt je ook naar de toegankelijke gamezolder. Verder kun je hier pannenkoeken bakken aan het in hoogte verstelbare aanrecht. Eet smakelijk!

Vakantiehuizen: medewerkers, vrijwilligers, bestuur
Heb ik een bewijs van goed gedrag nodig?

Ja, elke vrijwilliger die in het Huis aan de slag gaat, wordt gevraagd een bewijs van goed gedrag, een VOG, te overhandigen. Dit is een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’. Deze VOG is gratis aan te vragen dankzij de overheidsregeling ‘Gratis VOG’ voor vrijwilligers. 

Hoe word ik vrijwilliger?

Wat geweldig dat je overweegt je als vrijwilliger in te zetten voor een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Op de vacaturepagina van de site van het specifieke vakantiehuis staan alle vacatures. 

Staat er geen vacature open, of past het aangeboden werk niet bij je? We kijken graag samen met je naar andere vrijwilligersmogelijkheden. Neem contact op met het Boshuus, de Hoeve of de Kindervallei.

Hoeveel vaste medewerkers werken er bij de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds?

Per vakantiehuis zorgt een bevlogen team, bestaande uit 1 manager en 2 of 3 (parttime) assistent-managers, voor fondsenwerving, facilitaire zaken en communicatie. De dagelijkse leiding is ook in hun handen. 

Hoeveel vrijwilligers werken er in de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds?

De Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen draaien dankzij ruim 1.900 vrijwilligers. De vakantiehuizen kunnen niet zonder hun bevlogen, energieke inzet. Zij maken van het vakantiehuis een warme, gezellige plek voor alle gasten. 

Ik wil graag helpen, maar ik zie geen vacatures voor vrijwilligerswerk. Wat kan ik doen?

Staat er geen vacature open, of past het aangeboden werk niet bij je? Stuur even een berichtje, of bel even naar het specifieke vakantiehuis. We kijken graag samen met je naar andere vrijwilligersmogelijkheden. 

Een andere manier om het vakantiehuis te helpen is een inzamelactie starten. Wil je inspiratie opdoen voor een mooie actie? Kijk hoe je kan helpen. Wil je meteen een actie starten, ga dan naar www.starteenactie.nl .

Ik wil graag vrijwilligerswerk in een vakantiehuis doen, maar ik kan niet elke week. Kan ik toch meehelpen?

Wat fijn dat je overweegt om je in te zetten voor een vakantiehuis. Je zorgt zo voor een ontspannen, gezellige vakantie voor families met een zorgintensief kind of jongvolwassene. Als je alleen op onregelmatige tijden kunt helpen, stuur dan even een berichtje, of bel even naar het vakantiehuis waar je wilt werken als vrijwilliger. We kijken graag samen met je naar vrijwilligersmogelijkheden. 

Kan ik als vrijwilliger bij een vertrouwenspersoon terecht?

Ja. Het vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds heeft een vertrouwenspersoon, bij wie je terecht kunt voor zaken rondom ongewenst gedrag of integriteit. Als je als vrijwilliger te maken krijgt met dergelijke handelingen of situaties, kun je altijd de kwestie voorleggen aan de vertrouwenspersoon via [email protected]. Alles wat je bespreekt met de vertrouwenspersoon wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Kan ik vanuit mijn organisatie eenmalig of af en toe vrijwilligerswerk komen doen?

Wat fijn dat je met je organisatie overweegt om je in te zetten voor een vakantiehuis. Jullie zorgen zo voor een ontspannen, gezellige vakantie voor families met een zorgintensief kind of jongvolwassene. We kijken graag samen met je naar vrijwilligersmogelijkheden. Neem contact op met het Boshuus, de Kindervallei of met de Hoeve.

Wat doet een vrijwilliger in het vakantiehuis?

Een vrijwilliger kan zich op allerlei manieren inzetten. Denk aan: gasten in- en uitchecken, ze informeren en wegwijs maken in het vakantiehuis, helpen bij het schoonmaken van het vakantiehuis, administratieve taken uitvoeren, klussen, tuinieren, rondleidingen geven. De vrijwilliger staat altijd klaar voor de gasten. Zij zijn gastvrij en staan altijd open voor een praatje, indien gewenst. Zij voelen ook als geen ander aan als gasten even behoefte hebben aan ruimte voor zichzelf. Ook informeren ze gasten over activiteiten in en om het vakantiehuis.

Wie zijn de bestuursleden van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds?

Het bestuur van elk vakantiehuis ziet toe of het vakantiehuis gezond en toekomstbestendig is. De leden houden overzicht over de financiële situatie en de bedrijfsvoering. Een aantal keer per jaar komen ze bijeen om die (financiële) gezondheid van het vakantiehuis te bewaken. Zij doen dit op vrijwillige basis. 

Meehelpen bij een vakantiehuis
Heb ik een bewijs van goed gedrag nodig?

Ja, elke vrijwilliger die in het Huis aan de slag gaat, wordt gevraagd een bewijs van goed gedrag, een VOG, te overhandigen. Dit is een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’. Deze VOG is gratis aan te vragen dankzij de overheidsregeling ‘Gratis VOG’ voor vrijwilligers. 

Hoe word ik vrijwilliger?

Wat geweldig dat je overweegt je als vrijwilliger in te zetten voor een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Op de vacaturepagina van de site van het specifieke vakantiehuis staan alle vacatures. 

Staat er geen vacature open, of past het aangeboden werk niet bij je? We kijken graag samen met je naar andere vrijwilligersmogelijkheden. Neem contact op met het Boshuus, de Hoeve of de Kindervallei.

Hoeveel vrijwilligers werken er in de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds?

De Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen draaien dankzij ruim 1.900 vrijwilligers. De vakantiehuizen kunnen niet zonder hun bevlogen, energieke inzet. Zij maken van het vakantiehuis een warme, gezellige plek voor alle gasten. 

Ik wil graag helpen, maar ik zie geen vacatures voor vrijwilligerswerk. Wat kan ik doen?

Staat er geen vacature open, of past het aangeboden werk niet bij je? Stuur even een berichtje, of bel even naar het specifieke vakantiehuis. We kijken graag samen met je naar andere vrijwilligersmogelijkheden. 

Een andere manier om het vakantiehuis te helpen is een inzamelactie starten. Wil je inspiratie opdoen voor een mooie actie? Kijk hoe je kan helpen. Wil je meteen een actie starten, ga dan naar www.starteenactie.nl .

Ik wil graag vrijwilligerswerk in een vakantiehuis doen, maar ik kan niet elke week. Kan ik toch meehelpen?

Wat fijn dat je overweegt om je in te zetten voor een vakantiehuis. Je zorgt zo voor een ontspannen, gezellige vakantie voor families met een zorgintensief kind of jongvolwassene. Als je alleen op onregelmatige tijden kunt helpen, stuur dan even een berichtje, of bel even naar het vakantiehuis waar je wilt werken als vrijwilliger. We kijken graag samen met je naar vrijwilligersmogelijkheden. 

Kan ik als vrijwilliger bij een vertrouwenspersoon terecht?

Ja. Het vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds heeft een vertrouwenspersoon, bij wie je terecht kunt voor zaken rondom ongewenst gedrag of integriteit. Als je als vrijwilliger te maken krijgt met dergelijke handelingen of situaties, kun je altijd de kwestie voorleggen aan de vertrouwenspersoon via [email protected]. Alles wat je bespreekt met de vertrouwenspersoon wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Kan ik vanuit mijn organisatie eenmalig of af en toe vrijwilligerswerk komen doen?

Wat fijn dat je met je organisatie overweegt om je in te zetten voor een vakantiehuis. Jullie zorgen zo voor een ontspannen, gezellige vakantie voor families met een zorgintensief kind of jongvolwassene. We kijken graag samen met je naar vrijwilligersmogelijkheden. Neem contact op met het Boshuus, de Kindervallei of met de Hoeve.

Krijg ik reiskostenvergoeding?

Nee, als vrijwilliger krijg je geen reiskostenvergoeding.

Wat doet een vrijwilliger in het vakantiehuis?

Een vrijwilliger kan zich op allerlei manieren inzetten. Denk aan: gasten in- en uitchecken, ze informeren en wegwijs maken in het vakantiehuis, helpen bij het schoonmaken van het vakantiehuis, administratieve taken uitvoeren, klussen, tuinieren, rondleidingen geven. De vrijwilliger staat altijd klaar voor de gasten. Zij zijn gastvrij en staan altijd open voor een praatje, indien gewenst. Zij voelen ook als geen ander aan als gasten even behoefte hebben aan ruimte voor zichzelf. Ook informeren ze gasten over activiteiten in en om het vakantiehuis.

Doneren aan een vakantiehuis
Hoe kan ik een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds opnemen in mijn testament?

Daarvoor kun je terecht bij je notaris, die kan je daarmee verder helpen. Een nalatenschap aan een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds is vrijgesteld van erfbelasting. Dat betekent dat 100% van de nalatenschap wordt besteed aan het zorgeloos laten genieten van gezinnen met een zorgintensief kind.

Meer weten? Vraag een brochure met alle informatie aan of stel al je vragen aan Sanne Rehe: [email protected] of 06 - 46 31 37 71. 

Hoe krijg ik belastingvoordeel met mijn donaties?

Afhankelijk van je donatie en je inkomen is er een mogelijk belastingvoordeel voor je. Lees meer informatie over schenken met belastingvoordeel.

Ik heb een nieuw adres. Of een nieuwe rekening. Hoe kan ik mijn gegevens veranderen?

We horen het graag als er iets verandert qua contact- of rekeninggegevens. Neem contact op met Claar Snoek en Sanne-Marije Oortwijn via 088-221 90 07 of mail [email protected], dan passen wij de gegevens voor je aan.

Ik woon in het buitenland. Toch gaan het Nederlandse Ronald McDonald Kinderfonds en haar Huizen en vakantiehuizen me aan het hart. Hoe kan ik vanuit het buitenland aan jullie doneren?

Doneren aan het Kinderfonds als je in het buitenland woont, kan door je donatie over te maken naar IBAN NL61 RABO 0393 2000 00, met behulp van SWIFT/BIC-code RABONL2U. We horen ook graag over jouw donatie via [email protected], zodat we je persoonlijk kunnen bedanken voor jouw impactvolle bijdrage. Lees meer over doneren.

Kan ik eenmalig doneren?

Ja, dat kan zeker; elke donatie helpt om ouders dicht bij hun zieke kind te laten zijn. Je maakt je gift heel eenvoudig over via iDeal. Kijk hier om eenmalig te doneren.

Op welke manier kan ik mijn donateurschap stopzetten?

Je kunt elk moment je donaties stopzetten. Neem contact op met Claar Snoek of Sanne-Marije Oortwijn via 088-221 90 07 of mail [email protected], Zij helpen je graag verder. En het allerbelangrijkste: dank je voor je donatie aan het vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dankzij jou konden gezinnen met een zorgintensief kind weer even zorgeloos vakantie vieren.

Vanaf welk bedrag kan ik donateur van een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds zijn?

Wat fijn dat je een donatie overweegt. Jouw bijdrage helpt om ouders dicht bij hun zieke kind te laten zijn. Elke donatie is welkom, klein en groot, eenmalig of structureel. Kijk hoe je jezelf kunt opgeven als donateur.

Waar wordt het geld voor gebruikt?

Geld is en blijft nodig voor de continuïteit van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Net als een normale vakantiewoning, heeft het Ronald McDonald vakantiehuis vaste lasten. Denk hierbij aan stroom en water. Ook aanpassingen, hulpmiddelen, onderhoud, beheer en verzekeringen kosten geld. Het vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie. Om een gastvrij, aangepast vakantiehuis te kunnen blijven bieden aan ouders met een ziek of zorgintensief kind is jouw bijdrage daarom hard nodig.

In actie komen voor een vakantiehuis
Ik heb (nog) geen fantastisch idee, maar wil wel graag in actie komen om geld in te zamelen. Waar begin ik?

Wat geweldig dat je je wilt inzetten om vakanties mogelijk te maken voor ouders en hun zorgintensieve kind, of voor zorgintensieve jongvolwassenen. En ook zonder kant-en-klaar idee zijn er talloze mogelijkheden. Kijk op onze actiepagina’s of sluit je aan bij onze sportieve uitdagingen. 

Ik heb een fantastisch idee voor een actie om geld in te zamelen. Waar begin ik?

Wat super dat je je wilt inzetten om gezinnen met een zorgintensief kind een vakantie te bieden. We zijn heel benieuwd naar je idee. Meteen starten met je idee? Ga dan naar www.starteenactie.nl, een handige site waar je een compleet stappenplan vindt om je te helpen je actie tot een succes te maken. Eerst nog even overleggen? Neem contact op met Sanne Rehe via [email protected] of 06-46 31 37 71.

Mijn collega’s en ik willen graag in actie komen voor een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Wat kunnen we doen?

Wat geweldig dat je, samen met collega’s en medewerkers, gezinnen met een zorgintensief kind een vakantie wilt bieden. Ook fijn om te weten: met het hele bedrijf in actie komen voor een goed doel zorgt voor voldoening en teambuilding. 

Een sponsoractie kun je op talloze manieren invullen. Denk aan meedoen bij een golftoernooi, aansluiten bij een Business Breakfast Club, of een eigen actie opzetten. Bekijk ideeën om met elkaar te helpen.

Wil je direct een eigen actie opzetten? Kijk dan op www.starteenactie.nl, een site die we speciaal hebben opgezet voor alle sponsoracties. Wil je graag even overleggen? Neem dan contact op met Sanne Rehe via [email protected] of 06-46 31 37 71.

Mijn klas of mijn school wil in actie komen voor het vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Waar kunnen we terecht?

Wat fijn dat je samen met klasgenoten en vrienden in actie wilt komen voor een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Je kunt een sportieve sponsortocht opzetten, de allerlekkerste, zelfgebakken koekjes verkopen tijdens een bake sale of direct een eigen actie opzetten via www.starteenactie.nl. Wil je graag even overleggen? Neem dan contact op met Sanne Rehe via [email protected] of 06-46 31 37 71.