247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Deel dit bericht

Lekker lang Kerst

Zodra de pepernoten in de winkel liggen, zijn ze in de vakantiehuizen al bezig met... kerst! Om zo lang mogelijk van het kerstgevoel te genieten, kun je ook een midweek of weekend buiten de kerstvakantie om boeken. Voor onze gasten hebben we vast de leukste kerstuitjes in de omgeving van de Kindervallei op een rijtje gezet.
Jingle aaalll the way!

kerst hoeve

Kerststad Valkenburg

In Valkenburg aan de Geul duurt kerst maar liefst 51 dagen! Tot en met 7 januari 2024 zie je overal warme kerstlichtjes en fraai versierde kerstbomen. Ondergronds, in de sfeervol verlichte Gemeentegrot vind je een unieke kerstmarkt. Kijk je ogen uit bij meterslange miniatuurdorpjes en mergelsculpturen bij Kerst in MergelRijk of doe de Kripkeswandeling. De Gemeentegrot en Fluweelgrot zijn rolstoeltoegankelijk en voorzien van invalidentoilet. De Fluweelgrot biedt gratis begeleiding.


Kerstactiviteiten Valkenburg >

kerstlicht route valkenburg

Christmas Shadow Lights route

Tot en met 7 januari 2024 toont de ‘Christmas Shadow Lights route’ je de highlights van Valkenburg aan de Geul op een feeërieke manier. De route voert je langs etalages waar speciaal ontworpen lichtboxen met schaduw en licht spelen en de highlights van Valkenburg op magische wijze weergeven. Tijdens de route struin je door de knusse en sfeervol verlichte winkelstraatjes waar je mooie kerstcadeaus kunt vinden en de winkeliers je gastvrij verwelkomen.
 

Christmas Shadow Lights route > 

aangepast uitje stoomtrein

De Kerst Expres

Ervaar de vertrouwde nostalgische kerstsfeer uit grootmoeders tijd tijdens een stoomtreinreis met de speciale Kerst Expres. De stoomverwarming verwarmt het aangenaam wiegende rijtuig comfortabel, terwijl buiten slierten stoom je raam versieren. In en rondom het 110 jaar oude stationsgebouw in Simpelveld word je door vrijwilligers meegenomen naar Kerstmis uit de tijd van vroeger. Neem een kijkje bij de Kerstkribbe op het perron of geniet in de stationsrestauratie van warme chocomel met Limburgse vlaai of huisgemaakte soep. Op deze plaatsen kun je met de rolstoel instappen. De Kerst Expres van de Miljoenenlijn rijdt op diverse dagen t/m 7 januari 2024.


Info en data Expres >  

kerst Boshuus

Win win wintertijd

Wintertijd Heerlen is hét winterdorp dat de koude winterdagen weer wat warmte geeft en je direct in kerstsferen brengt. Je vindt het op het Pancratiusplein en de Bongerd in Heerlen van donderdag 14 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024. Je kunt er zoveel leuks en lekkers beleven. Het Pancratiusplein wordt omgetoverd tot schaatsbaan. Er zijn tal van wintercafés en in het centrum vind je een heuse curlingbaan. Ook magisch Maastricht, het sfeervolle Sittard en andere uitjes in Zuid-Limburg zijn zeker jouw bezoek waard.

Wintertijd Heerlen > 

kabelbaan kerst valkenburg

Kerst vanuit de lucht

Stap binnen in de ondergrondse mergelgangen van de Wilhelminagrot en ervaar het kerstverhaal in de mooiste kerststal van Europa. Maak een adembenemende reis van Nazareth naar Bethlehem… Het perfecte vervolg op deze beleving is een ritje met de Kabelbaan naar de 'grootste verlichte kerstboom van Limburg', de Wilhelminatoren. Een spannende rit met een waanzinnig uitzicht.

Meer weten >

Voordat je op pad gaat
Controleer voordat je gaat wel even de toegankelijkheid en (sanitaire) voorzieningen. Ook is het handig om vooraf de actuele informatie en openingstijden te checken. Als je in de gelegendheid bent om doordeweeks te gaan, doe dit dan i.v.m de drukte vooral. Weet dat je na een Kerstuitje in de omgeving weer bij de Kindervallei kunt ontprikkelen in de snoezelruimte en snoezelbadkamer of in je eigen appartement.

België

Ook de bourgondische zuiderburen kunnen van het kerstgevoel maar geen genoeg krijgen. Ontdek de mooiste Vlaamse kerstmarkten op rij-afstand van de Kindervallei.

Village de Noël, Luik

Kerstdorp Luik

Village de Noël in Luik is het grootste en oudste kerstdorp van België. Er zijn ruim 200 chalets te vinden op de kerstmarkt. Wanneer je op zoek bent naar de mooiste ambachtelijke voorwerpen, kerstversieringen en geschenken kan je hier terecht, maar je vindt er ook heel wat lekkernijen en hartverwarmende drankjes. Op ongeveer 35 minuten rijden van de Kindervallei. Foto: Kerstmarkten.net

Winterland Hasselt

kerst Kindervallei Luik

Tijdens Winterland Hasselt zijn er volop winterse activiteiten, kraampjes en lekkernijen. Blikvanger is het gigantische reuzenrad met uitzicht op Hasselt. Daarnaast is de overdekte schaatsbaan van 1.000 m² naast het Grand Café bij velen favoriet, ook als je zelf niet schaatst. Een greep uit de overige attracties: Grand Carrousel, Kersttreintje (voor kinderen tot 10 jaar), Christmas Hotel, Santa's Ghost Villa, Christmas Flight en Santa's Labyrint. De Kerstman maakt zijn intrede in Hasselt op 9 december. Vanaf dan is het Huis van de Kerstman dagelijks tussen 12 uur en 20 uur geopend tot en met 30 december 2023.

Leuvense kerstmarkt

kerst kindervallei

De Leuvense kerstmarkt (ca 75 minuten) Wintertijd is van 7 t/m 21 december geopend. Deze mooie kerstmarkt bestaat uit talloze stands waarbij je niet alleen leuke kerstcadeaus en allerlei lekkernijen kunt vinden, maar ook verschillende ambachtslieden ter plekke aan het werk kunt zien. Op het Herbert Hooverplein vind je een mooi sparrenbos waar je een bezoek kan brengen aan de Kerstman en zijn elven in het winterverblijf.

Vakantie in je inbox?

Met de nieuwsbrief van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds heb je altijd een vriendelijke herinnering om er op tijd tussenuit te gaan.