247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Voorjaar Hoeve

Deel dit bericht

Veerkracht in het voorjaar

Het vroege voorjaar geeft je veerkracht en energie. Bij de Hoeve start je op je eigen tempo op terwijl de  vogels je naar buiten lijken te zingen. Zowel in de bosrijke als weidse omgeving, waar ook aan rolstoelgebruikers is gedacht, maak je contact met de natuur. En met elkaar natuurlijk.

Voor zorgintensieve jongvolwassenen is dit een fijne en extra betaalbare periode om er even tussenuit te gaan. Met jou als ouder, maar misschien ook een keer alleen met een vertrouwde verzorger.

Aangepast paardrijden

Aangepast paardrijden

Naast de Hoeve en nabij het bos in Beetsterzwaag staat de aangepaste Manege onder de Linde. De paardrijlessen worden gegeven door speciaal opgeleide instructeurs. De accommodatie heeft een half open binnenbak waarbij contact met buiten centraal staat. Voor de ruiters met een beperking zijn alle noodzakelijke speciale voorzieningen aanwezig, zoals (til)liften, aangepaste zadels, invalidentoiletten etc. Er is een toegankelijke en gezellige kantine van waaruit er zicht is op de bak. Wil je een ritje maken, dan kun je het contactformulier voor gasten van de Hoeve invullen.

 Manege onder de Linde > 

Beleeftuin Hoeve

BeleefTuin

De rolstoelvriendelijke BeleefTuin van de Hoeve daagt de zintuigen van kinderen van alle leeftijden uit. Voel je vrij in de draaimolen of spetter erop los bij het waterspeeltoestel. Je kent misschien al het blotevoetenpad, maar hier vind je het blotewielenpad! De interactieve dans – en beweegboog laat zien dat technologie prima voor buitenpret kan zorgen. Dit geluidsspeeltoestel krijgt iedereen in beweging met een druk op de knop.

 In en om de Hoeve >

voorjaar varen friesland Hoeve

Alde Feanen

De natuur is er voor iedereen. Daarom heeft It Fryske Gea op verschillende plekken voorzieningen aangebracht voor mensen met een beperking, zoals het drempelvrije pad. Zo kan iedereen genieten van de prachtige en gevarieerde natuur in Fryslân. Op 2 mei is er een kidsexcursie (6+). Tijdens deze struintocht zijn er allerlei natuurontdekkingen. Er is een grote kans dat je pootafdrukken van een ree ziet, je ontdekt wat er nou eigenlijk onder water leeft en als je omhoog kijkt, zie je vast een grote roofvogel vliegen! De gids vertelt je wat het is. Je kunt ook met allerlei vaarexcursies mee, want Alde Feanen bestaat vooral uit heel... veel... water.

Vaartochten >

 

TIP: Op de website Natuur zonder drempels komen er steeds meer toegankelijke uitjes in de natuur bij.

Laagseizoen

In het laagseizoen kun je in de Hoeve echt even landen met je oudere kind. Ook als je weinig vakantiedagen hebt of toch aan de schoolvakanties gebonden bent, zijn er manieren om in het laagseizoen te verblijven. Je betaalt in die periode een nog lager tarief. Ook is het in het vakantiehuis vaak net wat rustiger en de kans op een passend vakantieappartement groter.

50/50 Staycation

Spelletje doen in de Hoeve

Heerlijk een paar dagen alleen met je jongvolwassen/niet-schoolgaande kind weg. Samen herinneringen maken. Misschien wil de andere ouder thuis het fort bewaken of even bijtanken (staycation)? Je kunt dan eventueel een gast meenemen - mantelzorger of zorghulp - om bij te springen.

Ook als je alleenstaand bent, kun je uiteraard je eigen hulp meenemen. In geval van nood is er 24/7 een vrijwilliger in het vakantiehuis aanwezig waar je op kunt terugvallen.

Full staycation

anouk en nora

Weleens een 'staycation' overwogen? Jij blijft thuis, terwijl je kind op vakantie gaat. Het voelt misschien wat onwennig, maar we nodigen je toch uit om deze optie te onderzoeken. Vooral als je zelf niet weg kunt. Bijvoorbeeld vanwege werk, weinig vakantiedagen of omdat je jouw kinderen thuis extra aandacht wilt geven. Jouw zorgintensieve kind kan samen met een vertrouwd familielid of vaste zorghulp hier verblijven, terwijl jij je thuis op andere dingen richt. Je kunt ook op bezoek komen. Er is overal wifi, zodat je ook vanaf je vakantieadres kunt thuiswerken.

Verlofbrief

vakantie nietschoolgaand gezin

Uiteraard wil je niet dat een kind 'onnodig' lessen mist, maar soms kun je met je gezin zo aan vakantie toe zijn. Wil je een (mid)week weg, dan kun je met hulp van de verlofbrief van het Kinderfonds verlof van school vragen. Dit is handig als je door de hoge bezetting in de schoolvakanties moet uitwijken naar het laagseizoen. Check eventueel bij je werkgever of dit ook onder zorgverlof valt. Voor een stukje ontzorging kan opa, oma of jullie zorghulp mee.

aangepast fietsen veluwe

Kies je fiets

Het Fietsnetwerk Fryslân is één van de beste van Nederland. Met de aangepaste fietsen van de Hoeve rijd je zo het rolstoelvriendelijke bospad op. Naast de bosrijke omgeving vind je ook weidse uitzichten en gezellige dorpjes. Je kunt uit verschillende fietsen kiezen zoals de tandem, rolstoelfiets of duofiets. Vraag de vrijwilligers gerust om hulp. Je kunt de fietsen gratis lenen na reservering vooraf. Liever 'thuis' blijven? Ontspan op de binnenplaats, je eigen terras of in de ruim opgezette familiebadkamer.

Fietsroutes Fryslân > 

festival heaven Hoeve Heerenveen

Heaven Open Air

Is je kind vooral toe aan een eigen dagje uit met begeleider? Of wil je wat extra quality time met je oudere kind? Op 9 mei en 10 mei 2024 is het weer tijd voor Heaven Open Air. Één grote speeltuin waar je betoverd wordt door een spectaculaire line-up, knotsgekke randprogrammering en de lekkerste foodtrucks. Een dag vol met geluksmomentjes en dansen alsof niemand kijkt. Heaven Open Air vindt plaats op het P6 parkeerterrein van het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Heaven Open Air is 18+, dus ID-kaarten mee. Informatie over de toegankelijkheid hebben we opgevraagd. Uiteraard is het niet het meest prikkelarme uitje, maar bij de Hoeve kunnen jullie weer je eigen bubbel in.

Festival >

Voordat je op pad gaat
Dubbelcheck voordat je gaat wel even de toegankelijkheid en (sanitaire) voorzieningen. Ook is het handig om vooraf de actuele openingstijden te controleren.

Nog meer uitjes >   Boeken >

Vakantie in je inbox?

Met de nieuwsbrief van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds heb je altijd een vriendelijke herinnering om er op tijd tussenuit te gaan.