247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Kinderfonds huis gezin in ziekenhuis moeder met kind

Niet-schoolgaande kinderen

Vakantie in laagseizoen

Deel deze pagina

Toe aan een adempauze? Even ontladen en opladen na een periode van intensieve behandelingen? Door alle uitdagingen rondom je zorgintensieve kind word je vaak geleefd. Soms ben je te moe om na te denken over lichtpuntjes. Dan lijkt een mini-vakantie al een hele opgave. Parkeer je zorgen even. Wij helpen je op weg om er even helemaal tussenuit te zijn.

voorlezen

Niet-schoolgaande kinderen 

Voor kinderen die vanwege hun gezondheidssituatie (of leeftijd) niet naar school gaan, is het laagseizoen hét moment om even met hun vader of moeder en/of zorghulp bij te komen. Zowel tijdens de weekenden als midweken is het vaak rustiger en is de kans op een passend appartement groter. Zie hiervoor ons reserveringsbeleidBovendien kun je in het laagseizoen zo vaak boeken als je wilt. Bekijk onze tarieven.

Wel van schoolvakanties afhankelijk? Kijk dan hier.

Rolstoelfiets Hoeve

Jezelf zijn

In de drie aangepaste vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds kunnen jullie helemaal jezelf zijn. In de sfeervolle, aangepaste appartementen zijn de bedden al opgemaakt en de aangevraagde hulpmiddelen staan klaar. De bij te boeken gastenkamers zijn ideaal voor jullie zorghulp. De vriendelijke vrijwilligers staan 24/7 klaar voor vragen, een luisterend oor of in geval van nood. In en rondom het vakantiehuis is zowel binnen als buiten genoeg te beleven.

Voor wie?

In de vakantiehuizen zijn zorgintensieve kinderen t/m 25 jaar met het hele gezin welkom. Dit zijn kinderen die vanwege een langdurige ziekte of beperking veel zorg nodig hebben. Om te boeken is er geen voordracht van zorgverleners nodig.

Inhoud

Gasten ervaren hun verblijf als een warm bad en verzuchten vaak enigszins opgelucht:

“Dit hadden we veel eerder moeten doen.”

Zelf opladen

De vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds staan, naast de ouders zelf, in nauw contact met medewerkers van kinderziekenhuizen, kinder- en jongerenhospices, aangepaste woonvormen, logeerhuizen, revalidatiecentra, speciaal onderwijs, medische kinderdagverblijven en meer. Zij geven aan dat ouders soms te moe zijn om na te denken over een adempauze. Graag wijzen we je op de mogelijkheden voor een vakantie in het laagseizoen waarbij je ook zelf even kunt bijtanken.

Ouder met kind (en zorghulp) 

Kindervallei moeder en zoon

Als je je kind zo vaak in een zorgomgeving ziet, is het een verademing om hem of haar weer even op een andere plek op te zien bloeien. Door de sleur te doorbreken en nieuwe indrukken te geven die passen bij wat je kind aan kan, kan dat jullie beiden de juiste dosis energie geven. De ouder kan een extra gast mee nemen - opa, oma of zorghulp – om bij te springen. Mogelijk blijft er één ouder of ander familielid thuis bij de andere kinderen. 

Kind met begeleider/zorghulp

Kinderfonds gezin in ziekenhuis hand op hand

Soms kun je als ouder niet weg of heb je een jongvolwassen kind dat het misschien wel fijn vindt om zelf op vakantie te gaan (bijvoorbeeld als VSO-schoolverlater). Dan kan je kind samen met een ander familielid of zijn of haar zorghulp, zorgbegeleider of PGB-hulp hier verblijven. Als ouder kun je ook op bezoek komen of alsnog in de gastenkamer verblijven.

Hele gezin

broer en zus in ziekenhuis

“Als een kind ziek is, is het hele gezin ziek.” Je herkent deze uitspraak vast. Ouders wisselen elkaar vaak af in shifts, zeker als er meerdere kinderen zijn. Met een vakantie kun je als gezin weer ergens samen naar uit kijken. Hier kom je tot elkaar, zodat je er weer tegenaan kunt thuis. Voor een stukje respijt kan opa, oma of jullie zorghulp ook mee. Of je roept de hulp in van onze bevriende kinderthuiszorgorganisaties die ook op vakantieadresjes zorg bieden.

Zij gingen je voor

Bijkomen in een hemels verblijf

'De inrichting van het Boshuus straalt rust uit en werkt ontspannend voor Sverre, die niet tegen teveel prikkels kan.'

Peter, Sandra en Sverre

Verbleven in het Boshuus

Het verhaal van Peter, Sandra en Sverre
en dan bijtanken

''Het is cliché, maar waar: als de kinderen gelukkig zijn op vakantie, zijn wij dat ook. Gehandicapt of niet, als onze kinderen zich vermaken, dan kunnen wij ook ontspannen zonder gedoe.''

Stephanie

Verbleef in vakantiehuis de Hoeve

Het verhaal van Stephanie
Een weekend in de Kindervallei

''Terugkijkend ben ik zo blij dat ik ben gegaan. Dit hadden we veel eerder moeten doen! We konden lekker onze gang gaan en vanwege de aanpassingen voelde ik me nergens in het vakantiehuis beperkt.''

Lieke en vriendinnen

Verbleven een weekend in de Kindervallei

Het verhaal van Lieke en vriendinnen

5 redenen om echt te gaan 

#1 Gewoon bijzonder 

Je kunt hier jezelf zijn. Hier vinden we bijzonder heel gewoon en vinden we alle kinderen en jongeren even fantastisch (en uiteraard de ouders ook). We zetten graag dat stapje extra en doen zoveel mogelijk dat wat nodig is om jullie veerkracht en energie te geven.  

#2 Prikkelarm 

Onze vakantiehuizen – met elk hun eigen karakter - hebben aanzienlijk minder prikkels, voelen prettig aan en bieden ook genoeg vermaak. Omdat je met je niet-schoolgaande kind in het laagseizoen boekt, is het hier vaak wat rustiger en zijn de gezelschappen wat kleiner. Ook vind je sneller een appartement naar keuze. 

#3 Betaalbaar 

We kunnen niet in je portemonnee kijken, maar - met de hulp van sponsors en donateurs - maken we je verblijf zo betaalbaar mogelijk. In het laagseizoen betaal je 35 euro per appartement per nacht (ex. schoonmaakkosten). Bovendien mag je meerdere verblijven per jaar aanvragen.  

#4 Aangepast en sfeervol 

Je vakantieappartement mag aanvoelen als een warme jas. Vandaar dat we meesters in sfeer zijn geworden. Ook de hulpmiddelen hebben we zo goed mogelijk geprobeerd te integreren (maar design-items zullen het natuurlijk nooit worden). Uiteraard houden we alles goed schoon, letten we - zeker in deze tijd - extra goed op en ruikt het hier lekker aangenaam. Bijvoorbeeld naar de geur van net gewassen lakens…. Hallo vakantiegevoel! 

#5 ‘Feest’ der herkenning 

Er ontstaan vaak bijzondere momenten en zelfs vriendschappen tussen ouders die in hetzelfde schuitje zitten. Reünies zijn hier geen uitzondering. Even geen behoefte aan? Met hetzelfde gemak trek je jezelf terug in je eigen fijne appartement.

Vervoer

Vervoer

Wanneer vervoer een uitdaging is, kun je via de Zonnebloem een auto of aangepast busje huren, eventueel met vrijwillig chauffeur van de Zonnebloem. Heeft je kind onderweg je volledige aandacht en extra zorg nodig? Dan kun je de hulp inschakelen van Ambulance Wens.  
 

Zorg op locatie

Zorg op locatie

Wanneer het niet lukt om eigen (mantel)zorg mee te nemen, dan zijn er betrokken zorgorganisaties in de buurt. Ook een gespecialiseerde oppas of zorgbuddy regelen is een optie, zodat jij even je handen vrij hebt. Bij de Hoeve zijn we bekend met Kids2care en Bijzonder Zorgenkind.

Boodschappen

Boodschappen

Verblijf is op basis van logies. Je kunt zowel in je eigen keuken als de gezamenlijke keuken lekker koken, bakken en braden. Wel kun je vooraf je boodschappen lokaal bestellen en laten bezorgen. Doe dit i.v.m de langere bezorgtijden wel op tijd. Zo, ook afgevinkt! Tassen inpakken en gaan.  

 

Ongeacht ziekte of beperking 

Twijfel je nog of je echt in aanmerking komt? Of je kind nu chronisch ziek is (zoals een stofwisselingsziekte, spierziekte, epilepsie), even wilt bijkomen van bijvoorbeeld oncologische behandelingen of revalidatie, een beperking (lichamelijk, verstandelijk, meervoudig of zeer ernstig meervoudig beperkt) of gedragsstoornis heeft… Als je het gevoel hebt dat je kind hier met jou, het gezin of een zorghulp aan toe is, vraag dan alsjeblieft vandaag nog je vakantie aan.

Kindervallei, Limburg

Vakantiehuis Kindervallei
 • Door groen omgeven (zelfs het dak!)
 • Betoverende snoezelruimte
 • Terras & rolstoelvriendelijk speelpark  

 


Boek nu

Bekijk vakantiehuis

Hoeve, Friesland

Vakantiehuis Hoeve buitenkant
 • Samen ontspannen in de wellness-ruimte
 • Verstelbaar aanrecht (in de gezamenlijke keuken)
 • Naast aangepaste manege 

Boek nu

Bekijk vakantiehuis

Boshuus, Gelderland

Boshuus apt 4 sfeerfoto
 • Sport- en spelruimtes diverse belevingswerelden
 • Park met rolstoelvriendelijk pad
 • Gezellige patio's en zitjes 
   

Boek nu

Bekijk vakantiehuis

Titel
Laatste zetje nodig?
Inhoud

Wij willen graag weten wat je tegenhoudt of waar je tegenop ziet. We leren graag van je en denken met je mee. Voor vragen over verblijf in de Hoeve mail je Amanda: [email protected]. Bij het Boshuus staat Colette voor je klaar: [email protected]. Voor de Kindervallei wil Nicole graag weten wat je nodig hebt: [email protected].