247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Deel dit bericht

Lekker lang Kerst

Zodra de pepernoten in de winkel liggen, zijn ze in de vakantiehuizen al bezig met... kerst! Dat is niet voor niets, want begin december strijken de eerste kerstmarkten hier neer. Om zo lang mogelijk van het kerstgevoel te genieten, kun je ook een midweek of weekend buiten de kerstvakantie om boeken. Voor onze gasten hebben we vast de leukste kerstuitjes in de omgeving van de Hoeve op een rijtje gezet.
Jingle aaalll the way!

kerst bij de Hoeve

Kerstdorp Beetsterzwaag

Als je op zoek bent naar een dorp waar het kerstgevoel je omarmt zonder dat het overprikkelt, dan is Beetsterzwaag een fijne uitvalsbasis. Het karakteristieke dorp is op loopafstand van de Hoeve. Steeds meer winkeliers en horecaondernemers zorgen voor een rolstoelvriendelijke locatie. Eenmaal geboekt? Kijk dan in onze gastenapp voor de leukste (toegankelijke) eetgelegenheden. Of maak je eigen lekkernijen in de woonkeuken van de Hoeve en smikkel ze op bij de open haard.

 Over Beetsterzwaag >

kerst Hoeve

Sfeervol Sneek

In december wordt de binnenstad van Sneek (30 minuten vanaf de Hoeve) omgetoverd tot een prachtig verlicht winters tafereel. De grote Kerstbomen worden weer opgetuigd en heel Sneek is gehuld in sfeervolle kerstverlichting. Met diverse warme winterse kerstactiviteiten is Sneek in de decembermaand zeker een bezoek waard. Op zaterdag 16 december is er de Kerstparade en het ontsteken van alle kerstverlichting!

Meer winteractiviteiten >

 

Zoutsloter kerstmarkt Hoeve

Zoutsloter Kerstmarkt

Tip van team Hoeve: de Zoutsloter Kerstmarkt In Harlingen (op 45 minuten rijden) zaterdag 9 december. De geur van glühwein, apfelstrüdel en winterse kost hangt in de lucht en zachtjes speelt de kerstmuziek. Zodra de schemering valt, verzamelen mensen zich op de sfeervol versierde Zoutsloot in Harlingen en vergapen zich aan de vele kerststalletjes vol snuisterijen en lekkernijen. Met de gezelligste én meest sfeervolle kerstmarkt van het Noorden en de versierde etalages in het stadshart kom je helemaal in de feeststemming.

Zoutsloter Kerstmarkt >

kerst vakantiehuis

Kerstmarkt Blokhuispoort

Op zaterdag 16 en zondag 17 december vindt de Kerstmarkt Blokhuispoort in Leeuwarden in en om deze oude gevangenis plaats. Op de markt staan kraamhouders met zelfgemaakte spullen, kerststukjes, kaarsen en meer. Kinderen kunnen zich vermaken bij het kindercircus of de draaimolen. Kies uit al het lekkers bij de vele foodstands op het plein. Ook op vele andere plekken in Leeuwarden (30 minuten rijden) vind je het kerstgevoel, dus dikke jas aan, muts op en lekker erop uit.

Decembrrr in Leeuwarden >

Winterwelvaart Groningen Hoeve kerst

foto: Niels Cornelis Meijer

Groningse gezelligheid

Het laatste weekend voor kerst liggen de kades van de Hoge en Lage der A vol met oude charterschepen tijdens het sfeervolle evenement WinterWelvaart. In het weekend van 18 tot en met 20 december zijn deze grachten en kades fotogenieker dan ooit. Naast de talloze, veelal historische en sfeervol verlichte schepen is er op de kades van alles te zien en te doen. De schepen zijn het decor van intieme concerten, exposities en voorstellingen en op de wal zijn proeverijen, een kerstmarkt en kinderactiviteiten. Vanaf de Hoeve ben je met zo'n 40 minuten in Groningen.


WinterWelvaart >  Toegankelijk Groningen >

 

Voordat je op pad gaat
Controleer voordat je gaat wel even de toegankelijkheid en (sanitaire) voorzieningen. Ook is het handig om vooraf de actuele informatie en openingstijden te checken. Weet dat je na een Kerstuitje in de omgeving weer bij de Hoeve kunt ontprikkelen in de snoezelruimte of de familiebadkamer. En natuurlijk ook in je eigen sfeervolle vakantieappartement.

Nog meer sfeer

Kerstcircus & theater

Voorleesverhaal illustratie Iris Deppe

Bij de circusschool van Saranti vinden ze het ook wel tijd voor een feestje. Ze hebben de hele school omgetoverd tot een waar winterparadijs. Het belooft een spectaculaire middag te worden, waar de meest indrukwekkende capriolen worden uitgehaald. Bekijk data en tijden. In Drachten draait de familiemusical Het wonder van het Elfenbankje. Lukt het je zelf er een avond tussenuit te gaan, terwijl er iemand oppast, dan is de musical de Tocht echt een fris en Fries uitje...

Theateragenda >

Bourtange

kerst hoeve Bourtange

Het is een goed uur rijden, maar dan staat je ook iets bijzonders te wachten. Het beroemde vestingstadje Bourtange is prachtig verlicht en op de vestingwallen staan tientallen kerstbomen. Op zaterdag 2, 9, 16 en zondag 3, 10 en 17 december zijn er sfeervolle kerstmarkten. Een groot deel van de historische gebouwen en vestingswallen is rolstoeltoegankelijk, maar de straatjes zijn wat hobbelig. Er zijn drie aangepaste toiletten. Hulphonden welkom, overige honden niet. Entree €4, kinderen tot 6 jaar gratis. Koop wel op tijd je toegangskaarten.

Kerst in Bourtange >

Winterse fietstocht

rolstoelfiets hoeve

Ontdek het wondere winterlandschap met de (aangepaste) fietsen van de Hoeve. Met de tandem, duofiets of rolstoelfiets rijd je vanaf het vakantiehuis zo het rolstoelpad op en het bos in. Het nabijgelegen stadje Drachten is op zo'n 20 minuten fietsen. Je kunt de gratis te lenen fietsen vooraf reserveren. Liever een winterse wandeling? Ook te voet ben je zo in het bos. Breng gerust een bezoek aan de naastgelegen aangepaste manege waar de paarden door hun wintervacht extra aaibaar zijn. Eenmaal terug kunnen jullie je lekker opwarmen bij de open haard in de Hoeve.

Faciliteiten >

Vakantie in je inbox?

Met de nieuwsbrief van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds heb je altijd een vriendelijke herinnering om er op tijd tussenuit te gaan.