247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Opladen buiten de schoolvakanties

Laagseizoen Hoeve

Bij het plannen van jullie vakanties zou je de midweken haast over het hoofd zien. Juist het laagseizoen biedt jou en je gezin de kans om weer tot elkaar te komen. Bijvoorbeeld rondom behandelingen, opname of revalidatie. Kom je vakantiedagen tekort of ben je afhankelijk van de schoolvakanties? Ook dan brengen we je graag op ideeën.

2025 laagseizoen Ronald McDonald vakantie

Loom & relaxed laagseizoen

Voor zorgintensieve kinderen t/m 25 jaar die vanwege hun gezondheidssituatie of leeftijd niet naar school gaan, is het laagseizoen ideaal om even bij te komen. Of je nu een weekend, midweek of langer erop uit wilt. De overnachtingstarieven zijn lager, terwijl de kans op een accommodatie die bij jullie behoeften past juist groter is.

Laagseizoen 2024 >   Laagseizoen 2025 >

 

SCHOOLGAANDE KINDEREN?

Ben je voor vakantie afhankelijk van de schoolvakanties, maar wil je toch een (mid)week in het laagseizoen weg? Overweeg dan het gebruik van deze zorgvuldig opgestelde verlofbrief.

 

GEEN GELD, TOCH OP VAKANTIE?

Soms kunnen geldzorgen zo groot zijn, dat een gezinsvakantie onbetaalbaar lijkt. Voor een vakantie met een gouden randje kunnen sponsors je helpen met een bijdrage.

Vraag nu je sponsorvakantie aan >

Titel
Zacht prijsje, onbetaalbare herinneringen
Inhoud

In het hoogseizoen hanteren de vakantiehuizen een reserveringsbeleid om ook nieuwe gasten de kans op een verblijf te geven. In het laagseizoen kun je zo vaak boeken als je wilt. En omdat zorg al duur genoeg is, betaal je in 2024/2025 slechts € 55* per appartement per nacht. Onderzoek ook of (respijt)vakantie via Persoons Gebonden Budget te bekostigen is. Dit is per gemeente verschillend.

Mogelijkheden laagseizoen

In de midweken is het vaak rustiger in in de Hoeve. Ook is de prijs lager (2024/2025: midweek € 220 excl. eindschoonmaak) en de kans op een passend appartement groter. Afhankelijk van wat jij als ouder of verzorger nodig hebt, kun je op deze manieren op adem komen:

1. Ouder met kind (en zorghulp) 

Kindervallei moeder en zoon

Als je je kind zo vaak in een zorgomgeving ziet of continu bezig bent met zorg, is het een verademing om hem of haar weer even op een andere plek te zien genieten. Door nieuwe indrukken op te doen die passen bij wat je kind aan kan of nodig heeft, kan dat jullie de juiste dosis energie geven.

Als ouder of verzorger kun je een gast mee nemen - opa, oma of zorghulp – om bij te springen. De andere ouder kan dan thuisblijven bij de andere kinderen of om zelf op te laden.

Wanneer je een alleenstaande ouder bent, kun je uiteraard ook je eigen hulp meenemen. In geval van nood is er 24/7 iemand aanwezig waar je op kunt terugvallen. 

2. Kind met familielid of zorghulp

Vakantie met opa en oma

Weleens een 'staycation' overwogen? Jij blijft thuis, terwijl je kind op vakantie gaat. Het voelt misschien wat onwennig, maar we nodigen je toch uit om deze optie te onderzoeken. Vooral als je zelf niet weg kunt. Bijvoorbeeld vanwege werk, weinig vakantiedagen of omdat je jouw kinderen thuis extra aandacht wilt geven. 

Jouw zorgintensieve kind kan samen met een vertrouwd familielid of vaste zorghulp hier verblijven, terwijl jij thuis bijtankt. Uiteraard kun je op bezoek komen of alsnog in de gastenkamer verblijven. Er is overal wifi, zodat je ook vanaf het vakantieadres kunt thuiswerken.

Verder zijn er instellingen die hier in het weekend met kinderen/jongeren met een beperking vakantie vieren, terwijl de ouders dankzij deze respijtzorg thuis op adem komen.

3. Hele gezin

broer en zus in ziekenhuis

Als een kind ziek is, vraagt dat extra flexibiliteit van het hele gezin, terwijl vermoeidheid door de vele zorg, spanning en bijkomende regelfabriek toeneemt. Tijdens opname of verzorging thuis wisselen ouders elkaar vaak af. In een weekend of midweek weg kun je als gezin weer tot elkaar komen.

Hierbij kun je handig gebruik maken van studiedagen of eventueel met hulp van de verlofbrief van het Kinderfonds verlof van school vragen. Dit is ook handig als je door de hoge bezetting in de schoolvakanties moet uitwijken naar het laagseizoen. Uiteraard wil je niet dat een kind 'onnodig' lessen mist, maar soms kun je met je gezin zo aan vakantie toe zijn. Check eventueel bij je werkgever of dit ook onder zorgverlof valt. Voor een stukje ontzorging kan opa, oma of jullie zorghulp mee.

4. Jongvolwassene (met begeleider)

Spelletje doen in de Hoeve

De aangepaste vakantiehuizen zijn een veilige en inspirerende plek voor jongvolwassenen t/m 25 jaar:
 

 • Als jouw jongvolwassene begeleid woont, dan regelt hij of zij vakantie mogelijk zelf, met een beetje hulp van de vrijetijdscoach. >
 • Jongeren die het VSO achter zich laten of die in trainingshuizen verblijven en zonder ouders op vakantie willen, kunnen vrienden en/of hun begeleider meenemen. >
 • Voor jongvolwassenen die vanaf hun 18e te maken krijgen met transitiezorg (van pediatrie naar volwassenenafdeling) verandert er veel. Net als voor de ouders die zorgzaken anders moeten regelen. Neem een break in de midweek voor nieuwe energie. 

5. Opname, onderzoek & revalidatie

Boshuus twinkelen

Bij langdurige opname, behandelingen, onderzoek en revalidatie leven ouders vaak langs elkaar heen. Zeker als er nog meer kinderen zijn. Soms verblijven ouders langere tijd in een Ronald McDonald Huis of maken ze gebruik van 'rooming in' als er ook in het ziekenhuis overnacht kan worden.

Rondom de intensieve zorg kun je in de midweken of weekenden komen om op te laden. Even los van alles en iedereen kom je weer tot elkaar en maak je samen nieuwe herinneringen. 

Ook tijdens revalidatie of dagelijks onderzoek in nabijgelegen ziekenhuizen kun je gebruik maken van de vakantiehuizen. Wanneer je kind wordt opgenomen, kun je bovendien in een gastenkamer verblijven.
 

6. Bij palliatieve zorg

Moeder en kind houden handen vast

Als je kind of jongvolwassene in een hospice verblijft, dan heb je als gezin al een pittige tijd achter de rug. Tegelijkertijd ga je een onzekere periode tegemoet. Dan lijkt een mini-vakantie al een hele opgave. Zeker als je kind minder prikkels aan kan of weinig energie heeft. Gelukkig vind je in de aangepaste vakantiehuizen de rust en ruimte om echt samen te zijn.

Je kind in een andere, aangepaste omgeving weer op te zien bloeien - al is het een beetje - kan jullie wat veerkracht geven. Bovendien levert het dierbare herinneringen op, ook al is het confronterend om daarmee bezig te zijn. 

Voor aangepast vervoer of vervoer met zorg, kun je contact opnemen met Stichting Ambulancewens.
 

* Onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Zij gingen je voor

de hele familie

'Niet te beschrijven hoe het is om een paar dagen onbezorgd te kunnen genieten als gezin'

Joris met zijn familie

Vieren graag vakantie in een van de vakantiehuizen

Het verhaal van Joris met zijn familie
Van vakantiehuis naar vertrouwde uitvalsbasis

'Met de rolstoelfiets zijn we vaak zo lang weg, dat de manager blij is als we weer heelhuids terug zijn'

Paulien en Bas

Gaan er graag met Nora op uit

Het verhaal van Paulien en Bas
De dag kan niet vroeg genoeg beginnen in de Hoeve

'Arthur komt altijd weer heerlijk tot rust in de snoezelruimte'

Stefania en Raymond

Voor het gezin kan de dag niet vroeg genoeg beginnen

Het verhaal van Stefania en Raymond
Inhoud

Helemaal jezelf zijn
De medewerkers en vrijwilligers hebben hier aan een half woord genoeg. Niemand vraagt zomaar naar je situatie, maar als je er behoefte aan hebt, vind je er altijd een luisterend oor. Bovendien is er altijd iemand aanwezig of bereikbaar.

Contact
We denken graag met je mee, zodat je met een gerust hart kunt boeken. Voor vragen over een verblijf in de Hoeve mail je naar [email protected] of bel 0512 - 38 05 55

Start je aanvraag >

P.S.

Om zo ontspannen mogelijk aan te komen, kun je op maandag en vrijdag inchecken vanaf 15.00 tot 20.00 uur. Wel is het handig om even contact met ons op te nemen als je na 18.00 wilt inchecken, zodat we hier in onze bezetting rekening mee kunnen houden. Verder zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar, die je tijdens je boeking kunt reserveren. Ook speelgoed is volop aanwezig en jongeren hebben een aparte hang-out. Boodschappen kun je vooraf online bestellen en hier laten bezorgen.
Fijne reis!