247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
voorjaar Boshuus

Deel dit bericht

Veerkracht in het voorjaar

Het vroege voorjaar geeft je veerkracht en energie. In het Boshuus start je op je eigen tempo op met uitzicht op het ontluikende groen. In de lommerrijke omgeving, waar ook aan rolstoelgebruikers is gedacht, maak je contact met de natuur. En met elkaar natuurlijk.

Voor zorgintensieve jongvolwassenen is dit een fijne en extra betaalbare periode om er even tussenuit te gaan. Met jou als ouder, maar misschien ook een keer alleen met een vertrouwde verzorger.

Contact   Meteen boeken
 

Veluwe voorjaar Boshuus

Beleef de Veluwe 

De Veluwe laat zich door elk jaargetijde betoveren. Zo ook door de lente wanneer steeds weer nieuw groen de kop op steekt. Nationaal Park De Veluwe heeft verschillende wandelroutes, waaronder de (rolstoelvriendelijke) Belevingsroute. Hier word je uitgenodigd om te voelen, ruiken, zien en horen. Je kunt er diverse soorten fietsen huren. De aangepaste fietsen zijn gratis te leen voor mensen met een beperking. Ook het Berlagepad (2,6 km) rondom de vijver bij Jachthuis Sint Huberts is geschikt voor rolstoelen. Foto: Thomas van Oorschot.

 de Veluwe >

Huifbed manege zonder drempels Boshuus

Paardenkracht

Paarden hebben op bijna iedereen een geruststellend effect. Of je er nu op zit of ligt, het wiegen werkt ontspannend, zeker bij verkrampte spieren. Ook knuffelen en ruiken is vaak al de moeite waard. Ga een middagje (aangepast) paardrijden bij Bio Manege in Arnhem. Voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking is huifbedrijden bij Manege zonder Drempels (halfuurtje van Arnhem) een uitkomst. Dankzij het huifbedrijden komen de rijders op een natuurlijke manier in beweging. Het bewegen van de paarden wordt via het doek overgedragen. Neem tijdig contact op met de maneges om een rit in te plannen.

Bio Manege Manege zonder Drempels

theeschenkerij mariendaal Boshuus

Proef de lente

Via het bospark naast het Boshuus wandel je naar Hoeve Klein Mariëndaal. Hier helpen kinderen, jongeren, volwassenen en senioren mee in de tuinderij, dierverzorging, pluktuin, Theeschenkerij en groenonderhoud. In de monumentale boerderij geniet je van koffie en thee, huisgemaakte taart en koek, borrelhapjes, (walking) lunch en high tea. Op het terras van de Theeschenkerij heb je een mooi uitzicht over het landgoed en de pluktuin. Af en toe hopt er gezellig een kip of konijn voorbij. De locatie werk zo veel mogelijk met biologische producten, zoals groente en fruit uit eigen tuin.

Hoeve Mariëndaal > 

Laagseizoen

In het laagseizoen kun je bij het Boshuus echt even samen landen. Ook als je weinig vakantiedagen hebt of aan de schoolvakanties gebonden bent, zijn er manieren om in het laagseizoen te verblijven. Je betaalt in die periode een nog lager tarief. Ook is het in het vakantiehuis vaak net wat rustiger en de kans op een passend vakantieappartement groter.

50/50 Staycation

slapen in vakantiehuis

Wanneer de andere ouder/verzorger het fort bewaakt of even bijtankt, kunnen jij en zorgenintensieve kind een paar dagen samen erop uit. Je kunt eventueel een mantelzorger of PGB-hulp meenemen om op vakantie bij te springen. Ook als je alleenstaand bent, kun je uiteraard je eigen hulp meenemen. In geval van nood is er 24/7 een vrijwilliger in het vakantiehuis aanwezig waar je op kunt terugvallen.

Full staycation

Staycation zorgintensief kind

Weleens een 'staycation' overwogen? Jij blijft thuis, terwijl je kind op vakantie gaat. Het voelt misschien wat onwennig, maar we nodigen je toch uit om deze optie te onderzoeken. Vooral als je zelf niet weg kunt. Jouw zorgintensieve kind kan samen met een vertrouwd familielid of vaste zorghulp in de Kindervallei verblijven. Uiteraard kun je op bezoek komen. Er is overal wifi, zodat je ook vanaf je vakantieadres kunt 'thuiswerken'.

Verlofbrief

aangepast fietsen veluwe

Uiteraard wil je niet dat een kind 'onnodig' lessen mist, maar soms kun je met je gezin zo aan vakantie toe zijn. Wil je een (mid)week weg, dan kun je met hulp van de verlofbrief van het Kinderfonds verlof van school vragen. Dit is handig als je door de hoge bezetting in de schoolvakanties moet uitwijken naar het laagseizoen. Check eventueel bij je werkgever of dit ook onder zorgverlof valt.

Stoomtrein

Kom op stoom

Maak een ritje in de Veluwsche Stoomtrein, die tussen Apeldoorn en Dieren rijdt. Vanaf het Paasweekend zullen de stoomtreinen weer op stoom komen op de Veluwe. De perrons zijn drempelvrij en één van de wagons beschikt over een rolstoellift. Let op: de lift is niet geschikt voor zware, elektrische rolstoelen. Bij twijfel kun het je beste even contact opnemen met de locatie. Houd hun website in de gaten voor de nieuwe dienstregeling en de start van de ticketverkoop.


 Veluwsche Stoomtrein > 

Wandelen met schaapsherder Veluwe nabij Boshuus

Op pad met de schaapsherder

Niks mis met een beetje kuddegedrag. Ga samen met je kind op pad met de herder(in), de honden en de schapen. Je loopt in het tempo van de grazende kudde, dus je staat ook weleens stil. De tocht door Nationaal Park Veluwezoom gaat soms buiten de gebaande paden. Op bepaalde plekken in het natuurgebied moet je soms rustig en stil zijn. Het advies van de herder is vanaf 10-12 jaar. Alleen een ochtend meewandelen tot aan de (eigen) lunch kan ook. Je loopt dan op eigen gelegenheid terug. Minder mobiel? Bij de schaapskooi kun je ook op kraambezoek bij de lammetjes. Vanaf medio mei. Foto: Photo United.

 Naar de kudde >

 

TIP: Op de website van Kidsproof vind je meer leuke uitjes met (boerderij)dieren.

Voordat je op pad gaat
We stellen deze uitjes met zorg samen. Toch is het handig om voor vertrek de toegankelijkheid en (sanitaire) voorzieningen op een locatie te controleren. En om vooraf de actuele openingstijden te bekijken en eventueel vooraf te reserveren.

Nog meer uitjes >   Boeken >

Vakantie in je inbox?

Met de nieuwsbrief van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds heb je altijd een vriendelijke herinnering om er op tijd tussenuit te gaan.