247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Deel dit bericht

Lekker lang Kerst

Zodra de pepernoten in de winkel liggen, zijn ze in de vakantiehuizen al bezig met... kerst! Dat is niet voor niets, want in november strijken hier de eerste kerstmarkten neer. Om zo lang mogelijk van het kerstgevoel te genieten, kun je ook een midweek of weekend buiten de kerstvakantie om boeken. Voor onze gasten hebben we vast de leukste kerstuitjes in de omgeving van het Boshuus op een rijtje gezet.
Jingle aaalll the way!

Openluchtmuseum arnhem winter

foto: museum.nl

Openluchtmuseum

Op enkele minuten rijden van het Boshuus vind je het feestelijk verlichte museumpark. Van 2 december 2023 t/m 14 januari 2024 ontdek je hoe de winters van vroeger waren. Maak een ritje in een Grand Carrousel uit 1890, een zweefmolen uit 1920 of een rupsbaan uit 1930. Of misschien heb je altijd gedroomd van een vlooiencircus of paardenderby? Het Kindererf is dé plek voor kinderen! Hier maak je zelf een kaars en lees je alles over lichtjesfeesten, zoals Kerst, Chanoeka en Divali. Wil je meer weten over de Tocht der Tochten? Doe dan mee met de Elfstedentocht. Of loop het spannende Witte Wievenpad en sluit af met heerlijke poffertjes of oliebollen.

 

Openluchtmuseum met rolstoel >

Ouwehand lightnights boshuus

Light Nights Ouwehand

Als de dieren in Ouwehands Dierenpark gaan slapen, stap je door de tijdstunnel en begeven jullie je in het tijdperk van de dinosauriërs. Laat je verrassen door metershoge lichtkunstwerken van magische planten, vulkanen en de meest bijzondere dieren. Maandenlang werkte het team van kunstenaars uit China aan de handgemaakte lichtobjecten. Light Nights ‘Treasures of Time’ is een onvergetelijk lichtspektakel. Reserveer je kaarten op tijd. Liever een break van de winter? Dan is tropisch Burgers Bush een welkome afwisseling. Contact vooraf over het meenemen van een hulphond is bij dierentuinen vaak handig.


Ouwehands Dierenpark > Burgers Bush >

kerst boshuus

Winter Arnhem

In december is het sfeervol genieten in de Arnhemse binnenstad. Met feestelijke verlichting langs de winkelstraten en mooie etalages van de winkels. In de weekenden van 9/10, 16/17 en 23/24 december is het extra gezellig in de binnenstad, met muziek, warme chocolademelk en glühwein bij de houten kersthuisjes en optredens van straatacts, koren en orkestjes. De Kerstman en zijn vrouw gaan graag met je op de foto. Ga ook eens kijken bij de Warme Winterroute. Liever een winterwandeling in de natuur? De Veluwe is elk seizoen betoverend.

Dit is Arnhem >  Toegankelijkheid Veluwe >

aangepast uitje stoomtrein

Christmas Express

'Allemaal aan boord!' Wanneer de stoomtrein dampend en puffend met twee grote stoomlocomotieven klaarstaat langs het perron op het station van Arnhem Centraal, komen de witte stoompluimen al onder de historische rijtuigen vandaan. Deze worden nog ouderwets verwarmd met stoom uit de grote stoomlocomotief. De conducteurs in historische kledij staan je al op te wachten om te assisteren bij het instappen. De VSM is toegankelijk voor mindervalide bezoekers. De perrons zijn drempelvrij en één van de rijtuigen is voorzien van een rolstoellift.

 Info en tickets >

Voordat je op pad gaat
Controleer voordat je gaat wel even de toegankelijkheid en (sanitaire) voorzieningen. Ook is het handig om vooraf de actuele informatie en openingstijden te checken. Ga je spontaan op pad, check dan de Drukteradar. Weet dat je na een kerstuitje in de omgeving weer bij het Boshuus kunt ontprikkelen in de snoezelruimte of je eigen sfeervolle vakantieappartement.

Check de drukte >

Ganz gemütlich

Als er een land is dat het kerstgevoel op een voetstuk heeft gezet, dan is het Duitsland. Een uitstapje over de grens geeft je nog meer het gevoel even helemaal weg te zijn.

Nostalgie in Bochholt

kerstmarkt bocholt vanaf Boshuus

Op een uur rijden van het Boshuus vind je van 23 november t/m 20 december de bijzondere kerstmarkt in BocholtWeihnachten vieren ze hier zoals ze dat alleen in Duitsland kunnen: vrolijk en toch stemmig, uitbundig en lekker nostalgisch. Maak het mee op de oergezellige, sfeervolle Kerstmarkt van Bocholt, in een schitterend decor. Knusse kramen voor het historische raadhuis, met feeëriek verlichte adventskalender. Flaneren over het oude plein, langs de antieke draaimolen, overal zachte kerstmuziek, kaarslicht en heerlijke, verleidelijke geuren.

Knusheid in Kleve

kerst Boshuus

De kerstmarkt van Kleve - zo'n 45 minuten rijden - staat bekend om haar muzikale optredens. Van Koekkoekplatz tot Pastor-Leinung-Platz, de Klever-zwanen en gloeiende dennen wijzen bezoekers de weg. Liefdevol gedecoreerde marktkramen vol kerstversieringen, houtsnijwerk, keramiek, sieraden en nog veel meer. Kerstsnacks zoals wafels, geroosterde amandelen, chocoladespiesjes, maar ook worstjes, gebakken champignons en geurige glühwein zijn ook aanwezig. Van 1 t/m 10 december.

Dagje Düsseldorf

Kerstdorp Luik

De kerstmarkten in Düsseldorf zijn er voor de doorgewinterde kerstliefhebbers. Ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Arnhem ontdek je t/m 30 december maar liefst 7 kerstmarkten op loopafstand van elkaar. Een dagje Dusseldorf vraagt wat meer voorbereiding, maar is zeker de moeite waard. De plattegrond op deze site wijst je de weg naar de 7 thema-markten en andere feestelijke attracties, zoals het grote reuzenrad en een schaatsbaan. (Dicht op 25/12/23). 

Vakantie in je inbox?

Met de nieuwsbrief van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds heb je altijd een vriendelijke herinnering om er op tijd tussenuit te gaan.