247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Sc Heerenveen

Deel dit verhaal

Jongerenweekend in de Hoeve

Ik blik terug op vorige weekend als één van mijn beste weekenden in mijn leven. Ik heb gelachen, gehuild, kunnen genieten van de natuur en heb mijn vrienden nog beter leren kennen. Dit allemaal te danken aan het Ronald McDonald Hoeve & het Kinderfonds.

Zoals de meeste mensen tegenwoordig wel weten heb ik een spierziekte. Door deze spierziekte kan ik niet alles. Zo is spontaan op vakantie gaan voor mij heel lastig. Ik moet er altijd rekening mee houden dat mijn rolstoel mee moet, dat er een inloop douche is in plaats van een bad, dat er geen trap/opstapjes zijn of dat er op zijn minst een lift aanwezig is. Gelukkig zijn dit nog maar kleine puntjes waar ik rekening mee moet houden en ook kan houden. Mensen die permanent in een rolstoel zitten moeten namelijk met nog veel meer dingen rekening houden. Gelukkig bestaan er huizen als het Ronald McDonald!

Susanne en vriendin bij de Hoeve

Vrijdag 22 februari 2019

Samen met Laura reed ik richting het Ronald McDonald Hoeve. Eindelijk eens een locatie dichtbij. Normaal gesproken moeten Laura en ik namelijk meer dan 2 uur rijden om op dit soort weekenden te kunnen komen.  Maar nee dit keer hadden wij geluk en stond het huis ergens dichtbij Heerenveen, helemaal super. Na een halfuurtje te hebben gereden kwamen wij terecht in een super schattig dorpje, ik had gelijk het gevoel dat ik in het buitenland zat. Echter was het dorpje een beetje onduidelijk en hebben zijn wij 3 x verkeerd gereden voordat wij aankwamen bij ons appartement.

Niet wetende wat we konden verwachten stapten wij uit de auto en zagen een groot gebouw voor ons staan. Naast het grote gebouw zat een manage en je hoorde de paarden al hinniken. Laura en ik liepen via een enorme binnenplaats naar binnen, waar wij hartelijk werden ontvangen door de manager en vrijwilligers. Ons werd een kop koffie aangeboden en daarna mochten we – nadat alle formaliteiten waren uitgelegd – naar ons appartement.  We konden onze ogen niet geloven. Zo ontzettend groot!! Er was een hele woonkamer, een klein keukentje, een terras waar je in de zomer heerlijk kan zitten en 2 grote slaapkamers. Naast de slaapkamers was er natuurlijk ook nog een badkamer en deze was echt heel fijn groot, ideaal voor als je in een rolstoel zit. Nadat we ons drie keer verbaast hadden over de grote, begonnen wij met het uitpakken van onze spullen en te wachten op onze andere vrienden. Want nee we hadden geen weekend weg met z’n tweeën gepland, maar met een hele groep!

Susanne en vrienden bij de Hoeve

Deze groep mensen bestaat uit: Arno, Sanne, Lynn, Michiel, Laura, Mariam en ik natuurlijk. De meeste van deze groep hebben ook een spierziekte. Wij hebben elkaar leren kennen via Jackies. Jackies was een organisatie die 1x per jaar een weekend weg organiseerden voor mensen met een lichamelijke beperking. Helaas was hier volgens hun te weinige animo voor en hebben zij besloten hier mee te stoppen. Wij moesten dus opzoek naar een nieuwe locatie waar wij met zijn allen onbeperkt op vakantie konden. En gelukkig hebben wij het Ronald McDonald huis gevonden.

Eindelijk was de rest aangekomen. Doordat zij vanuit Den Bosch moesten komen, hadden zij een rit van bijna 3 uur achter de rug. Laura en ik hadden gelukkig al boodschappen gedaan dus zij konden heerlijk uitpakken en een wijntje gaan drinken. We hadden besloten om de eerste avond van het weekend zelf te koken. We wilden dit eerst doen in ons eigen appartement totdat wij een enorme woonkeuken ontdekte in het gebouw zelf. En natuurlijk gingen wij daar koken. Deze woonkeuken had een verstelbaar aanrecht waardoor mensen in een rolstoel ook mee konden helpen met koken. 

Na het eten zijn wij nog op ontdekkingstocht gegaan door het gebouw en hebben door deze ontdekkingstocht verrassende dingen ontdekt! Zo was er een spelletjeskamer met een voetbaltafel, tv, air hockey tafel en pool tafel, super vet! Daarnaast is er ook nog een enorme woonkamer waar je kan zitten en kan praten met de andere gasten. Na onze ontdekkingstocht hebben wij ons teruggetrokken in het appartement waar wij heerlijk wat hebben gedronken, gesnackt en spelletjes hebben gespeeld.

Zaterdag 23 februari 2019

De volgende dag werden we rond een uur of negen wakker, en we konden door het raam zien dat het zonnetje scheen, beter kon het niet! Overdag hadden we weinig op de planning maar in de avond hadden wij een escape room gereserveerd en gepland om lekker uit eten te gaan in Heerenveen. Doordat wij een rustige middag hadden besloten we om een wandeling te gaan maken door het bos.

Jackies crew escape room

Escape room

Normaal gesproken zou ik dat nooit kunnen met een rolstoel, maar in dit bos was een speciaal rolstoel pad aangemaakt. Waardoor iedereen écht van de natuur kan genieten. Na de heerlijke boswandeling zijn we het dorpje ingegaan waar tot onze verbazing bijna alles toegankelijk is. Voor de winkels zaten bijvoorbeeld geen drempels. Het dorp zelf is ook erg schattig en er zitten veel van die leef & woon winkels, waardoor je helemaal los kan gaan (als je geld hebt). Het was inmiddels half 5 en we hadden om half 6 een escape room gereserveerd. Dit betekende dat we opeens moesten opschieten.

De escape room lag ongeveer 20 minuutjes rijden van het appartement af, hoewel we eerst met de taxi wouden gaan, besloten we uiteindelijk toch  om met onze eigen auto’s te gaan. (een taxi naar de escape room kostte namelijk al 120 euro). Eenmaal aangekomen bij de escape room kwamen wij tot de ontdekking dat we een trap naar beneden moesten en dat er geen lift aanwezig was. Heel handig voor mensen die moeilijk tot geen trap kunnen lopen maar we deden het maar gewoon. Eenmaal beneden bleek er echter wel een lift aanwezig te zijn… Achja we hadden onze dagelijkse work-out ook weer gehad.

De Escape room zelf was echt fantastisch, doodeng en lachwekkend. Wij hadden het thema Las Vegas en wij waren een bende die geld hadden gestolen, echter was de casinobaas hier achter gekomen en hij stuurde zijn knokploeg op ons af. Om niet dood te worden gemaakt moesten wij dus zien te ontsnappen uit de kamers. Dit is helaas op het nippertje net niet gelukt. Ik moet wel zeggen dat deze escape room niet geschikt is voor mensen die niet uit hun rolstoel kunnen. Na de escape room zijn we doorgereden naar Heerenveen om daar heerlijk te smullen van tapas.

Jackies crew Hoeve

Zondag 24 februari 2019

De laatste dag alweer! Het weekend ging echt veel en veel te snel voorbij. Maar gelukkig hadden wij nog een half dagje voordat we echt weer naar huis moesten en het weer zat ontzettend mee. Het zonnetje scheen en de lucht was helemaal blauw. Dus we besloten nog een keer een boswandeling te maken maar dit keer door een ander deel van het bos. Door deze wandeling kwamen we uit bij het dorpje en hebben wij nog snel een bosje bloemen voor het Ronald McDonald Hoeve gekocht, als bedankje dat we er mochten verblijven. Daarna hebben wij het appartement schoongemaakt en zijn we jammer genoeg naar huis gegaan.

Dankbaar

Wij willen het Ronald McDonald Kinderfonds & Ronald McDonald Hoeve heel erg bedanken dat wij hier afgelopen weekend mochten verblijven. En voor de mensen die denken dat het alleen maar voor ouders met kinderen is? Zeker niet! Het is super leuk om het als een jongerenweekend te doen, lekker onbeperkt op vakantie.

In de Ronald McDonald Hoeve zijn in totaal 4 appartementen waar 4 á 5 personen kunnen verblijven. Naast deze appartementen zijn er ook nog 3 gastenkamers waar bijvoorbeeld de begeleiders kunnen overnachten. Daarnaast zijn er tilliften aanwezig en andere benodigdheden die het leven net eventjes iets makkelijker maakt.

 

Boek nu!