247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Moeder en kind

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Zwolle

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Zwolle. Doe je mee?

 • Kopjes koffie in de Huiskamer

  De tweeling Finan en Kjeld wordt na 31 weken en twee dagen zwangerschap geboren. Hun ouders Quinten en Lisan verblijven eerst in Ronald McDonald Huis Zwolle. Daarna zijn ze veel te vinden in de Ronald McDonald Huiskamer van Medisch Spectrum Zwolle in Enschede. Lisan: “Mijn verlof was nog niet begonnen of ik had al gebroken vliezen.” Ze wordt opgenomen in Isala in Zwolle, waar na tien dagen de tweeling met een spoedkeizersnede wordt gehaald.

 • 5 vragen aan Deynice en Dick

  Deynice en Dick zijn vrijwilligers in Ronald McDonald Huis Zwolle. Al zeven jaar draaien ze de nachtdienst tijdens de jaarwisseling; een bijzondere nacht in het Huis.

 • Met de feestdagen in het Huis

  Zohrab en Maartje zijn de trotse ouders van Maria, die twaalf weken te vroeg is geboren. Eind maart 2023 verwachtten zij hun tweede kindje. Maar deze zwangerschap eindigt ook voortijdig: hun zoon Raffi wordt in december ruim veertien weken te vroeg geboren. In minder dan drie jaar tijd hebben Zohrab en Maartje 29 weken in Isala doorgebracht, waarvan dertien weken in het Ronald McDonald Huis Zwolle.

 • Lisette krijgt op de snelweg ineens weeën

  Lisette kiest er als single voor om via IUI te gaan voor het moederschap. Bij de tweede poging is het raak. Ze is zwanger van een tweeling. Haar zwangerschap verloopt pittig: ze is vaak misselijk, heeft last van bloedingen en is erg moe. Hierdoor komt ze na twintig weken in de ziektewet terecht. Niets wijst erop dat ze te vroeg zal bevallen. En dan krijgt ze na 29 weken zwangerschap op de snelweg ineens weeën.

 • Waardevol om te zien voor grootouders dat er een plek is waar je kinderen tot rust komen

  “Twee weken na de voorspoedige geboorte van onze kleinzoon Oscar hadden we allemaal het gevoel dat het niet goed ging”, vertelt oma José. “Hij dronk zijn fles wel leeg, maar kwam niet aan. Hij bleef klein en tenger. Na vijf weken was hij pas op zijn geboortegewicht.” Na twee onzekere maanden komt de diagnose: Oscar heeft het syndroom van Alagille.

 • We konden dag en nacht bij Stijn zijn

  Stijn wordt op 2 december onverwachts 9 weken te vroeg geboren. ’s Morgens vertrekt Lisa nog naar haar werk in Deventer. Ze vertrouwt het niet, neemt contact op met de verloskundige en wordt in het ziekenhuis van Almelo opgenomen met gebroken vliezen. Het vruchtwater blijkt zwart te zijn en omdat Lisa nog geen 32 weken zwanger is, brengt een ambulance haar en aanstaande vader Mike dezelfde middag nog naar Isala in Zwolle.

 • Elke avond zwaaien Micha en Amy naar hun babybroertje

  Allard en Elly zijn inmiddels goed bekend met de Ronald McDonald Huizen. Alle vier de zwangerschappen eindigden – door heel uiteenlopende en los van elkaar staande redenen – in een vroeggeboorte. “Dat is vier keer pech hebben achter elkaar”, zegt Elly. “Bij Micha (6) en Luca braken de vliezen spontaan door streptokokken. Bij Amy (3) was een voorliggende placenta de oorzaak.” Micha liep hierdoor hersenschade op en van Luca moesten ze tot hun grote verdriet afscheid nemen op de NICU.

 • Je gaat automatisch over

  Finn, het zoontje van Shanon en Dominique, wordt na ruim veertig weken geboren. De zwangerschap verloopt volgens het boekje. De be valling allesbehalve. Meteen na de geboort e huilt Finn nie t. “Ze haalden hem meteen van de buik. Da t is niet goed, was het eerste wat ik dacht”, vertelt vader Dominique. “Vijftien seconden later stonden er zes man in de k amer.”

 • Dag en nacht in het Huis

  In Ronald McDonald Huis Zwolle zijn niet alleen overdag, maar ook ’s nachts vrijwilligers aanwezig. De sfeer tijdens een nachtdienst is bijzonder, persoonlijker. Dat ervaart vrijwilliger Alie, die zowel overdag als ’s nachts klaarstaat voor de gasten in het Huis.

 • In het algemeen is het rustig op de NICU

  Op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van Isala worden pasgeboren kinderen opgenomen die intensieve zorg nodig hebben. Vaak gaat het om baby’s die te vroeg zijn geboren – met een zwangerschapsduur vanaf 24 weken – of om kinderen die ziek t er wereld komen. Op de NICU gaa t de zorg voor de pasgeborenen dag en nach t door. Veel ouders verblijven in Ronald McDonald Huis Zwolle, dat op loopafstand van het ziekenhuis ligt.

 • ‘Als je als ouder niet in balans bent, is je gezin dat ook niet’

  Een kind in het ziekenhuis, dat heeft impact op het hele gezin. Hoe houd je jezelf én je gezin staande in zo’n situatie? Als moeder van de zorgintensieve Lynn (7) kent Dianne de uitdagingen van een leven met zorg. Vanuit die ervaring en haar werk dat alles te maken heeft met in balans blijven, deelt zij haar tips voor andere ouders.

 • Vrijdagvrijwilligers zorgen voor gasten én elkaar

  “Je blijft even hangen voor de overdracht, maakt een praatje en er ontstaat een klik.” Zo ontstond de hechte band tussen de vrijdag-vrijwilligers in Ronald McDonald Huis Zwolle, waar Lisette in de tweede shift werkt.

 • Je hebt geen moment rust

  In de Ronald McDonald Huizen en Huiskamers ontstaan regelmatig nieuwe vriendschappen. Tussen vrijwilligers, tussen vrijwilligers en gasten, maar ook tussen gasten onderling. Neem Jorieke en Daphne. Beiden bevielen vorige zomer in Medisch Spectrum Twente van een zoon en moesten nog een tijdje in het ziekenhuis blijven. Hun ontmoetingen in de Huiskamer resulteerden in een hechte vriendschap. Nu, ruim acht maanden later, hebben ze nog steeds dagelijks contact.

 • Mannen onder elkaar

  Jelle zit samen met andere gasten in Huis Zwolle naar een voetbalwedstrijd te kijken. Yannick is er een van. Hij en Jelle hebben elkaar daarvoor één keer eerder gezien. Dan krijgt Jelle een telefoontje uit Isala. “Het ging minder goed met mijn vrouw Anne. Ik vroeg Yannick of hij met me mee wilde.” Het markeert de start van een speciale band tussen beide mannen.

 • Bijzondere momenten als nachtvrijwilliger tijdens kerst

  De nachten rond kerst zijn niet populair als vrijwilligersdienst. Astrid heeft er geen probleem mee en is al jaren nachtvrijwilliger tijdens de kerst. Ze komt uit de gezondheidszorg en is het gewend om tijdens feestdagen te werken. “Bovendien zijn deze diensten steeds weer bijzonder.”