247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Kinderfonds huis gezin in ziekenhuis moeder met kind

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant. Doe je mee?

 • 5 vragen aan Lianne van Vliet

  Kinderslaapcoach bij Hush Little Baby

  Als slaapcoach helpt Lianne kinderen van 0 tot en met 4 jaar en hun ouders beter te slapen. “Veel ouders denken dat slecht slapen erbij hoort als je een jong kindje hebt. Pas na lange tijd schakelen zij hulp in, en dat terwijl slaap zó belangrijk is.”

 • "Dag en nacht waakten we aan zijn bed"

  Iedere keer als baby Herman terugkomt van de kinderdagopvang is hij ziek en benauwd. De oorzaak ervan blijft lang onduidelijk. Na een vierde keer ziek thuiskomen, wordt hij opgenomen. Tijdens een van de nachten dat moeder Ingrid aan zijn bed waakt, ziet ze dat hij steeds zieker wordt. “Herman werd nog benauwder, begon te zweten en zag grauw. Ik dacht: hij gaat dood.”

 • Ivas is een verhaal van hoop

  Ivas werd veel te vroeg geboren en had een moeilijke start. Nu, jaren later, gaat het goed met hem. Vol enthousiasme begint hij aan het avontuur van de middelbare school. Dat hadden zijn ouders Savas en Nadja niet durven dromen. “De eerste weken van de zwangerschap lijkt er niets aan de hand”, vertelt Nadja. “Bij de twintigwekenecho werd duidelijk dat de groei achterliep. Vanaf dat moment moesten we steeds voor controle naar het Maastricht UMC+.”

 • In de overlevingsstand aan de zijlijn

  Het ambitieuze koppel Jordy en Ashley ontmoette elkaar op het werk, reisde de wereld rond en vocht samen tegen baarmoederhalskanker. Als Ashley onverwachts natuurlijk zwanger blijkt te zijn, kunnen ze hun geluk niet op. Totdat zij op een ochtend op weg naar werk de afslag naar het ziekenhuis neemt. “Ik voelde dat er iets niet goed was. Mijn vliezen waren gebroken.” Met een zwangerschap van 26 weken is dat veel te vroeg.

 • Van logopedie naar voorleeskampioen

  Veel te vroeg en veel te klein werd Inge (18) na 28 weken zwangerschap geboren. Een kindje zo klein dat ze de trouwring van een man als armband kon dragen. Drie maanden leefden haar ouders tussen hoop en vrees in het Ronald McDonald Huis. Inmiddels is hun dochter een trotse 6 vwo-leerling vol eigen plannen en dromen.

 • En mijn hart lag in het ziekenhuis

  Als Sepideh 24 weken zwanger is, wordt ze opgenomen in het ziekenhuis met zwangerschapsvergiftiging. Een week later bevalt ze van dochter Brianna. “Ze woog slechts 470 gram”, vertelt Sepideh. “De dagen daarna waren zorgelijk, maar Dennis en ik bleven altijd positief.” Vanaf de eerste week vieren ze elke mijlpaal, in goede en slechte tijden. “We zongen elke week verjaardagsliedjes en vierden het met een taartje. Zo hebben we ook Moederdag samen gevierd in Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant.”

 • ‘Als je als ouder niet in balans bent, is je gezin dat ook niet’

  Een kind in het ziekenhuis, dat heeft impact op het hele gezin. Hoe houd je jezelf én je gezin staande in zo’n situatie? Als moeder van de zorgintensieve Lynn (7) kent Dianne de uitdagingen van een leven met zorg. Vanuit die ervaring en haar werk dat alles te maken heeft met in balans blijven, deelt zij haar tips voor andere ouders.

 • De waarde van een Huis, dicht bij mijn dochter, vergeet ik nooit meer

  Susan is advocaat en partner bij HVG Law, en lid van de Club van 52 van Ronald McDonald Huis Zuidoost- Brabant. Maar bovenal is ze moeder van Roos. “Zeven maanden lang verbleef ik in Ronald McDonald Huis Utrecht”, vertelt Susan. “De waarde van een Huis, dicht bij mijn dochter in het ziekenhuis, vergeet ik nooit meer.” De reden om zich in te zetten voor gezinnen met een ziek kind.

 • Pas na twee maanden konden de opa en oma’s hun kleinkind voor het eerst echt ontmoeten

  Als Michelle en Michiel het over een held hebben, dan hebben ze het over hun dochtertje Milou. “Ze doet het goed, fantastisch eigenlijk. Ondanks dat ze vaak verkouden is en wat klein, blijft ze ons verbazen. Ze loopt toch elke keer weer voor op haar ontwikkeling.” Dat hadden de jonge ouders niet durven dromen toen op 20 april vorig jaar Milou met spoed werd gehaald.

 • Op het eerste gezicht een gezonde baby tot hij niet meer zelf ademde

  Het was het weekend voor Pinksteren toen Rob en Mijke nog even gezellig samen thuis wilden eten voor de geboorte van hun kindje. Maar het liep anders. Wat een controle had moeten zijn, werd de start van een impactvolle periode. Mijke had een te hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging. Ze mocht niet meer naar huis.

 • Vrijwilliger Frans vertelt: 'Weet dat wij er altijd voor jullie zijn'

  “Ouders komen in Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant omdat er iets met hun kindje is en zij verlaten ons als het zwaarste gedeelte erop zit”, vertelt vrijwilliger Frans. “Als vrijwilligers doen wij er alles aan om ouders zo veel mogelijk uit handen te nemen. Zodat zij rust kunnen pakken, kunnen slapen, goed eten en zo de energie behouden om er voor hun kindje te zijn.”

 • We waren nog helemaal niet voorbereid

  Eén jaar oud is de vrolijke Veerle. Kerngezond en haar leventje verloopt voorspoedig. Hoe anders was dat een jaar geleden, toen Veerle als gevolg van een zwangerschapsvergiftiging veel te vroeg ter wereld kwam. Een lange, stressvolle en onrustige periode in verschillende ziekenhuizen volgde. In totaal verbleven moeder Jenny en vader Patrick vijftien weken in de Ronald McDonald Huizen Zuidoost-Brabant, Nijmegen en Middenwest-Brabant.

 • “Ouders in zo’n spannende tijd rust bieden, dat is waarvoor ik het doe”

  Al voor Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant werd gebouwd, had Marlies (55) zich aangemeld als vrijwilliger. Zeventien jaar later staat ze nog altijd vol liefde klaar voor gezinnen in het Huis. “Er zijn als iemand je nodig heeft, dat blijft zo waardevol.”

 • Hiddes geboorte en overlijden: beiden een verrijking van ons leven

  Na een zwangerschap van 42 weken en een bevalling van 16 uur werd Hidde met een spoedkeizersnede gehaald. “Hij was bijna 60 centimeter lang en 4 kilo zwaar, maar zo slap als een lappenpop en zonder te ademen”, vertelt Daniëlla. Het is inmiddels 15 jaar geleden, maar ze herinnert zich het moment nog als de dag van gisteren.

 • “Vanaf het eerste moment was het goed.”

  Zijn liefde voor sporten bracht Manfred jaren geleden in contact met de LiveStrong Foundation. “Het contact op evenementen, een luisterend oor kunnen bieden en het verschil kunnen maken voor een ander, is waar het mij om gaat.” Ruim vier jaar geleden koos hij, na een zware periode, om zich voor het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant in te zetten.