247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Hidde

Deel dit bericht

Een mooie invulling aan

De meest intensieve dagen van ons leven

Bij 26 weken zwangerschap stopte de baby in haar buik met bewegen. Pas met 42 weken zwangerschap en na een bevalling van 16 uur is Hidde met een spoedkeizersnede gehaald. “Bijna 60 cm lang en 4 kilo zwaar, maar zo slap als een lappenpop en zonder te ademen,” vertelt Daniëlla. Het is inmiddels 15 jaar geleden, maar ze herinnert zich het moment nog als de dag van gisteren.

“De OK was direct gevuld met artsen en paniek. Hidde werd gereanimeerd en aan de beademing gelegd. Dankzij de artsen heeft hij zijn geboorte overleefd. Daarna werd Hidde naar de Nicu gebracht. Vanaf dat moment is ons leven voorgoed veranderd.” Elke dag kreeg hij meerdere onderzoeken, maar wat Hidde mankeerde konden de artsen van het MMC niet achterhalen. Regelmatig probeerden ze of hij zelfstandig kon ademen. “Voor ons iedere keer weer een spannend moment. En verdrietig, want het lukte steeds maar niet.”

Danielle en Hidde

“Wij werden er knettergek”

Daniëlla en haar man Edwin verbleven in het Ziekenhuis, twee etages hoger dan waar Hidde op de Nicu verbleef. Een eenpersoonskamer met twee losse bedden waar artsen, verpleegkundigen en familie af en aan liepen. “Ongeveer elk uur kwam er wel iemand binnen lopen van de verpleging of verzorging om mij te onderzoeken, te verzorgen, medicatie te geven of om de kamer schoon te maken. Om te vragen wat we die avond wilden eten of om te vragen of ze iets konden betekenen wanneer ze hoorden dat we verdrietig waren. Maar ook om te vragen of het goed ging, als het stil was op onze kamer. Ondanks al die lieve en goede zorgen werden wij er knettergek.” Er was geen sprake van privacy of moment om als ouders samen alles te verwerken. Tot het moment dat zij werden geattendeerd op de mogelijkheid om te verblijven in het Ronald McDonald Huis Zuidoost Brabant.

hidde

Een plek waar ik met heimwee naar terug kan verlangen

Daniëlla werd in een rolstoel het Huis in gebracht. Een nieuw, eigen onderkomen dichtbij Hidde, maar met de rust en mogelijkheid even alleen te zijn. “De ontzettend fijne en warme sfeer die daar heerst, maakt het tot een plek waar ik met heimwee naar terug kan verlangen.” Daniëlla en Edwin kregen een eigen kamer waar ze zich konden terugtrekken. In de Huiskamer waren ze samen met hun ouders en kwamen soms vrienden langs om hen een hart onder de riem te steken. “Onze ouders kookten er dagelijks voor ons en konden zo in de luwte er voor ons zijn als we ze nodig hadden. We hadden hun steun zo hard nodig.” Ook aan de vrijwilligers in het Huis hebben ze veel steun gehad. “Als we terugkwamen van Hidde hadden ze precies in de gaten wanneer ze ons even met rust moesten laten of wanneer we behoefte hadden aan een gesprekje. Die gesprekken gingen ook echt ergens over, ze hadden diepgang, de vrijwilligers toonden zoveel begrip en erkenning. We kregen er troost en hoop, het medeleven en de aandacht deed ons zo goed!”

hidde

Het besef van de meerwaarde van het leven

Als Hidde drie weken oud is, wordt hij voor een spierbiopt naar Nijmegen gebracht. Daar kregen Daniëlla en Edwin te horen dat hun zoon te ziek was om te kunnen blijven leven. Twee dagen later wordt de beademing stopgezet en overlijdt Hidde in de armen van zijn moeder. “Tot de dag van vandaag ben ik ontzettend dankbaar dat Hidde in ons leven is gekomen. Dat hij ons papa en mama heeft gemaakt. Wij zien zijn geboorte, maar ook zijn onvermijdelijke overlijden, als een verrijking van ons leven. Hij heeft ons doen beseffen wie we zijn, hoe kwetsbaar we zijn en wat de betekenis is van verdriet en pijn en daarmee ook de meerwaarde van het leven.” Pas een half jaar na zijn overlijden, bleek dat Hidde een ernstige spierziekte had, en dat deze erfelijk was.

Dankbaarheid

Daniëlla heeft zich inmiddels ontwikkeld tot coach en is gespecialiseerd in het thema verlies en rouw. Hiermee helpt ze mensen met het verwerken van hun eigen verlies. Zij en haar man zijn dankbaar voor hun verblijf in het Ronald McDonald Huis Zuidoost Brabant. Zo waren zij dicht bij hun zoon en konden ze tegelijkertijd in alle rust samen verwerken en tot rust komen. “Daardoor hebben wij een mooie invulling kunnen geven aan de vierentwintig meest intensieve dagen van ons leven, van zíjn leven.”

 

Geef om kinderen als Hidde