Wereldse gastvrijheid
Vroeger baden de nonnen er voor het welzijn van anderen. In december werden in de voormalige kloosterkapel vrijwilligers van Huis Utrecht bedankt voor hun inzet voor het welzijn van de gasten. “Wereldse gastvrijheid zit bij ons allen in het DNA”, zegt René Giel, directeur van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten (KdK).
Vroeger wijdden de zusters hun leven aan God in het klooster en werden in het naastgelegen missiehuis missionarissen opgeleid voor uitzending naar verre landen. Tegenwoordig vormen deze twee markante gebouwen in Soesterberg het conferentiehotel. René: “Wereldse gastvrijheid zit nog steeds in onze genen en ook maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij vanzelfsprekend. Daarom stellen we al een tijdje graag onze faciliteiten beschikbaar voor bestuursbijeenkomsten en teamvergaderingen van Huis Utrecht.”
Culturele overeenkomsten
René ziet veel overeenkomsten met Huis Utrecht: “Ons hotel heeft een zakelijke insteek, maar we proberen gasten altijd
een thuis ver van huis te bieden. We zijn een ontmoetingsplek voor wereldburgers. Net als het Huis verwelkomen wij vele nationaliteiten.” Dit komt onder andere tot uiting in het nieuwe restaurant dat in het interieur culturele overeenkomsten in beeld brengt. “We kijken zo vaak naar culturele verschillen, terwijl het zoveel leuker is om te kijken naar wat je met elkaar gemeen hebt.”
In het zonnetje
Met wereldse gastvrijheid als verbindend element hoefde René niet lang na te denken over de vraag van manager van het Huis Agatha of de feestelijke eindejaarsbijeenkomst in KdK kon plaatsvinden. “Mooi om alle vrijwilligers op deze manier in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet. Daar werken wij graag aan mee, evenals diverse partners van ons. Denk aan onze wijnleverancier, freelance koks en de websitebouwer die de ingehuurde jazzband sponsorde.” Binnenkort kunnen de medewerkers van KdK met eigen ogen zien waar ze het allemaal voor doen. Zo staan een bezoek aan het Huis en een keer koken voor de gasten op de planning.