247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Deel dit nieuwsbericht

Ondertekening intentieovereenkomst herhuisvesting

Ronald McDonald Huis Utrecht

Pieter Honing, voorzitter van het bestuur van de Stichting Ronald McDonald Huis Utrecht en Remco van Lunteren, lid van de Raad van Bestuur van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) ondertekenden maandag 12 juni jl. de intentieovereenkomst voor de herhuisvesting van het Ronald McDonald Huis. Hiermee zetten beide partijen een belangrijke stap in het realiseren van de plannen die het UMC Utrecht heeft om haar gebouwen in de toekomst nog beter aan te sluiten bij de behoeften van haar patiënten, studenten en medewerkers. Met de gebieds-vernieuwingen wordt de bereikbaarheid van de ziekenhuizen verbeterd en het Utrecht Science Park autoluwer gemaakt. Onderdeel van deze plannen is de herhuisvesting en gelijktijdig een uitbreiding van het Ronald McDonald Huis Utrecht, dat al meer dan 30 jaar ernstig zieke kinderen en hun ouders dichtbij elkaar brengt op momenten dat dit zo noodzakelijk is.

Ondertekening intentieverklaring UMCU

Met de ondertekening van de intentieovereenkomst verbinden beide partijen zich aan de verdere uitwerking en voorbereidingen van de toekomstige huisvesting van het Ronald McDonald Huis Utrecht, inclusief buitenruimte en parkeerplaatsen.

Pieter Honing is blij met de ondertekening van de Intentieovereenkomst, dat het resultaat is van constructief overleg met het UMC Utrecht: ‘Deze ondertekening markeert een belangrijk moment in het proces om te komen tot een nieuw en groter Ronald McDonald Huis in Utrecht. Wij merken dagelijks dat er veel behoefte is van ouders om dicht bij hun zieke kind te zijn wanneer die verblijft in het Wilhelmina Kinderziekenhuis of het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Nu en in de toekomst willen wij voldoen aan deze groeiende behoefte, met een Huis dicht bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum’.

‘Ik ben blij dat we er met elkaar op deze manier voor kunnen zorgen dat ouders dicht in de buurt van hun kind kunnen verblijven’, aldus Remco van Lunteren.

De volgende stap in het proces is de vaststelling en ondertekening van de vervolgovereenkomst. Dat is een uitwerking van de intentieovereenkomst. Hierin worden aspecten zoals de koop van de onroerende zaken, erfpachtwijziging, de eventuele tijdelijke huisvesting van het Ronald McDonald Huis en de nadere samenwerking voor het nieuwe Huis nader omschreven. Doelstelling is om dit najaar de vervolgovereenkomst vastgesteld te hebben en te ondertekenen.

Over de uiteindelijke ontwikkeling en inpassing in het ontvangstgebied van het nieuwe Ronald McDonald Huis zullen het UMC Utrecht en Ronald McDonald Huis Utrecht samen met de Gemeente Utrecht nadere afspraken maken. Die worden vastgelegd in een gezamenlijk gedragen stedenbouwkundig programma van eisen, een omgevingsplan en uiteindelijk bouwvergunningen voor alle objecten in het ontvangstgebied.

Over Ronald McDonald Huis Utrecht

In Ronald McDonald Huis Utrecht met 31 kamers, en het Buitenhuis in De Bilt met 6 kamers logeren ouders en broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis of Prinses Máxima Centrum. Het Huis is meer dan een bed vlak bij het ziekenhuis; het is voor ouders van zieke kinderen ook een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers. Er zijn faciliteiten zoals een keuken, wasruimte en zitkamers, zodat het gezinsleven nog enigszins kan doorgaan. Ronald McDonald Huis Utrecht krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

Over UMC Utrecht

Het UMC Utrecht is een internationaal universitair medisch centrum met de kerntaken zorg, onderzoek en onderwijs. Met ruim 12.000 medewerkers is het UMC Utrecht, waar het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderdeel van is, een van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland en de grootste werkgever in de regio Utrecht. Onze missie: samen verbeteren we de gezondheid van mensen en creëren we de zorg van morgen.  Onze multidisciplinaire en integrale aanpak zorgt ervoor dat patiënten profiteren van de nieuwste beschikbare expertise en innovatieve technologische oplossingen. Omdat ieder mens telt.