Logeren in het Huis

Uw kind is -of wordt- opgenomen in Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Het liefst wilt u dan natuurlijk zoveel en zo dicht mogelijk bij uw kind zijn. Overdag in het ziekenhuis en ’s avonds en ’s nachts in de buurt verblijven. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam biedt u deze mogelijkheid. In dit Huis kunt u logeren, rust vinden, het dagelijks ritme van u gezin behouden en u bent tegelijkertijd vlak bij het ziekenhuis.

Het aanvragen van een kamer- via het ziekenhuis

Een kamer in het Ronald McDonald Huis kan uitsluitend worden aangevraagd via het ziekenhuis. Wilt u in het Ronald McDonald Huis logeren en weet u wanneer uw kind opgenomen wordt? Bezoek de volgende link naar het aanvraagformulier

Is uw kind al opgenomen dan kan de afdeling, waar uw kind ligt, de aanmelding voor u verzorgen.

U hoort uiterlijk op de dag van opname via de vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis of er een kamer beschikbaar is. In verband met de onvoorspelbaarheid van de duur van ziekenhuisopnames kan er helaas niet eerder zekerheid gegeven worden.

Toelichtingscriteria

Het Ronald McDonald Huis biedt graag aan iedereen een plek in het Huis. Maar helaas lukt dat niet altijd.
Als er een wachtlijst is, dan geldt het volgende:

  • Is of wordt uw kind opgenomen op de Intensive Care (IC), dan krijgt u als eerste een kamer toegekend. Op de IC is rooming-in namelijk niet mogelijk. Zolang uw kind is opgenomen op de IC kunt u de kamer aanhouden. Tenzij ze op de afdeling IC anders beslissen;
  • Zodra uw kind van de IC naar de Medium Care wordt overgeplaatst en één ouder bij uw kind mag blijven slapen, wordt gekeken naar uw reisafstand. Is deze minder dan 50 km (om en nabij), dan kan u gevraagd worden de kamer in het Huis vrij te maken voor ouders met een kind op de IC;
  • Is of wordt uw kind opgenomen op de Medium Care, dan krijgen ouders met een kind op de Intensive Care (IC) voorrang. Daarna hangt het van uw reisafstand af. Is deze meer dan 50 km dan heeft u voorrang op ouders die minder ver hoeven te reizen;
  • Is uw kind opgenomen op de afdeling Medium Care en is uw reisafstand minder dan 50 km, dan kunt u altijd een kamer aanvragen. Houdt u er echter rekening mee dat de kans klein is dat er een kamer voor u beschikbaar komt.

NB Komt u uit het buitenland dan gelden dezelfde regels zoals hierboven beschreven.

Kraamvrouwen mogen tot 8 dagen na de bevalling niet alleen zijn in het Huis. Zij moeten continu begeleid worden door een verzorger.

Faciliteiten

Het Huis heeft 34 kamers, elk met een eigen douche en toilet, televisie en telefoon. Ook kunnen er kinderbedden worden bijgeplaatst voor de broertjes en zusjes. Op uw kamer heeft u alle privacy en kunt u even tot rust komen. In de gemeenschappelijke woonkamers, de eetkamer en de keuken, kunt u andere gezinnen die in het Huis verblijven ontmoeten. In de keuken heeft u kast- en koelkastruimte voor uw eigen boodschappen en maakt u gebruik van de gemeenschappelijke kookeilanden. Tijdens uw verblijf doet u uw eigen was. Hiervoor kunt u kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en wasmiddel. Door de dagelijkse dingen zoals koken, wassen en opruimen zelf te doen, gaat het leven ondanks alles een beetje door. Verder biedt het Huis een computerruimte, fitnessruimte, dakterras, gratis wifi en zijn er fietsen te leen.

Kosten

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam  probeert uw eigen bijdrage voor een overnachting zo laag mogelijk te houden zodat het Huis voor iedereen toegankelijk blijft. U betaalt per nacht een bijdrage van € 15 per kamer. Het resterende bedrag om de kosten te kunnen dekken (€ 50 per kamer) wordt bekostigd door giften en donaties. Een kamer is geschikt voor maximaal vier personen. Een aantal verzekeringen vergoedt (een deel van) de verblijfskosten. Overleg dit met uw verzekeringsmaatschappij.

Speeldek

Het Ronald McDonald Speeldek biedt dagopvang voor broertjes en/of zusjes van uw kind dat opgenomen is of behandeld wordt in het Sophia Kinderziekenhuis. Zij kunnen daar fijn spelen, zodat u met een gerust hart bij uw kind kunt zijn.
Het Speeldek ligt naast de entree van het Sophia Kinderziekenhuis en is bedoeld voor kinderen tussen 0-10 jaar.

De organisatie

Het dagelijks management is in handen van een klein management team dat wordt bijgestaan door een groot aantal vrijwilligers. Zij zetten zich volledig in om het Huis als een tweede thuis te laten voelen. Het Huis wordt niet gesubsidieerd en is volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren en bedrijven. De organisatie valt onder het overkoepelende Ronald McDonald Kinderfonds.

Meer weten?

Heeft u vragen, neem dat gerust contact met ons op. Of bezoek onze website of facebookpagina.