247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Spelen op het Speeldek

Dit is het Ronald McDonald Speeldek

Als jouw kind wordt behandeld of is opgenomen in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, dan kunnen de broers en zussen plezier maken op het Ronald McDonald Speeldek. Ook als je zwanger bent of wilt worden en onder behandeling bent in dit ziekenhuis, kunnen jouw kinderen komen spelen. 

Spelen op het Speeldek

Spelen op het Speeldek 

Het Ronald McDonald Speeldek is de speelopvang voor broertjes en/of zusjes van kinderen die in het Sophia kinderziekenhuis worden behandeld. De kinderen op het Speeldek krijgen de volledige aandacht van de vrijwilligers. Zo kan jij je vol richten op je zieke kind of een gesprek voeren met de arts. Het Speeldek is bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 10 jaar. 

Het Speeldek is elke werkdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en bevindt zich in de centrale hal van het Erasmus MC tegenover de ingang van het Sophia kinderziekenhuis. Reserveren is niet noodzakelijk, je kunt altijd even langslopen om te kijken of er plek is.

Wil je zeker zijn van een plek? Bel dan een (werk)dag van tevoren naar 010-3108120 of stuur een mail naar [email protected].

Het Speeldek is een kosteloze speelopvang maar een vrijwillige donatie is altijd welkom. 

Binnenkijken bij het Speeldek

Wensenlijstje Speeldek

Om kinderen zorgeloos te laten spelen op het Speeldek zijn allerlei producten nodig. Deze vind je op ons wensenlijstje. Wil jij helpen onze wens te vervullen? Neem dan contact op met het management via 010-3108100 of [email protected].

 • Onze wensen
 • Stevige autootjes bijvoorbeeld van hotweels, cars, en little thikes.
 • Kaakjes en lange vingers
 • Leuke attenties voor onze vrijwilligers
Contact

 

dagen per week geopend

 

knuffeltjes per jaar gegeven

 

onmisbare vrijwilligers

Help mee

Samen met bevlogen vrijwilligers en hartverwarmende donateurs brengt het Speeldek ouders, broertjes en zusjes en hun zieke kind dicht bij elkaar. Samen met mensen zoals jij. Kijk wat jij kunt doen!

Doe mee

Over het Speeldek
Hoe kan ik een plekje reserveren op het Speeldek voor mijn kind?

Een plekje reserveren kan telefonisch via 010-3108120 of per mail [email protected].

Hoe ziet de dag eruit op het Speeldek?

Op het Speeldek is geen dag hetzelfde omdat er altijd andere kinderen gebruik maken van het Speeldek. Ze variëren in leeftijd maar ook in interesse en hoelang de kinderen op een dag blijven.  Zo verblijft het ene kind een uurtje en andere kinderen zijn er de hele dag. Hierdoor maakt het vooraf plannen van activiteiten lastig, Een aantal momenten liggen vast, zoals het voedingsmoment van de kinderen. Verder kijken de vrijwilligers naar de behoeftes van de kinderen. We werken altijd met een thema, bijvoorbeeld dieren, lente, eten, haven, sint enz. Hier horen bepaalde knutselactiviteiten, liedjes of spelletjes bij dus zo kunnen de vrijwilligers en de kinderen zelf kiezen. Als een kind vrij wil spelen dan mag dat uiteraard ook. 

Ik word behandeld in het Erasmus MC, mag mijn kind komen spelen met jullie?

We zijn er voor de broertjes en zusjes van de kinderen die worden behandeld in het Erasmus MC Sophia Rotterdam. Er is een uitzondering voor ouders die behandeld worden omdat ze zwanger zijn of zwanger willen worden. Hun kinderen mogen ook komen spelen op het Speeldek.

Is aanmelden voor het Speeldek noodzakelijk?

Aanmelden is niet noodzakelijk. Je kunt gerust altijd even langslopen om te kijken of er plek is. Wil je gegarandeerd zijn van een plek dan is het verstandig om te bellen naar 010-3108120 of te mailen naar [email protected]. Wij raden je aan om minimaal een werkdag van tevoren de reservering te plaatsen. Wij zijn telefonisch en per mail op elke werkdag tot 17.00 bereikbaar.

Kan mijn kind ook slapen op het Speeldek?

Er zijn 4 kinderbedjes op het Speeldek waar de kinderen kunnen slapen. Er is een babyfoon en de vrijwilligers gaan regelmatig even kijken. De bedjes zijn goed afgesloten. Het is belangrijk dat de slaaprituelen goed worden doorgegeven aan de vrijwilligers. Als kinderen op hun buik slapen dan moet er een formulier getekend worden.

Krijgt mijn kind eten en drinken op het Speeldek?

Om 10.00 en 15.00 uur verzorgen wij fruit, een koekje en wat drinken. Om 12.00 uur wordt er geluncht. Uiteraard houden wij rekening met allergieën en eventuele andere bijzonderheden qua voeding van jouw kind. 

Mag ik met mijn kind gaan spelen op het Speeldek?

Het is de bedoeling van het Speeldek dat de kinderen komen spelen onder begeleiding van vrijwilligers. Om te wennen is het soms fijn als ouders er heel even bij blijven, bijvoorbeeld tijdens het inschrijven van het kind. Het is niet de bedoeling dat je er als ouder continue bij blijft. Dit is voor andere kinderen niet prettig die wel zonder hun ouders zijn.

Mijn kind komt voor het eerst naar het Speeldek, hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Wij hebben een app waar alle kinderen die het Speeldek bezoeken worden ingeschreven, zodat wij alle informatie hebben die belangrijk is voor de opvang van de kinderen. Je kunt je kind inschrijven bij het Speeldek zelf, maar het is ook mogelijk om alle gegevens thuis in te voeren. Je krijgt dan een mail en een unieke code. Binnen 6 uur moeten de gegevens ingevuld zijn en bij alle velden moet iets staan ook als het niet van toepassing is op je kind. Hier kun je 'niet van toepassing' invullen. Als je kind dan voor de eerste keer op het Speeldek komt dan moet er alleen een formulier worden getekend en een foto worden gemaakt.  De volgende keer dat je kind weer komt spelen op het Speeldek, dan kunnen we je kind zo inchecken.

Moet ik betalen voor het Speeldek?

Dankzij de bijdragen van donateurs en sponsors en de inzet van vrijwilligers is het Speeldek een kosteloze speelopvang van broertjes en zusjes van kinderen die worden behandeld in het Sophia kinderziekenhuis Rotterdam. Het Ronald McDonald Huis, Huiskamers en het Speeldek zijn volledig afhankelijk van giften. Een vrijwillige bijdrage is dan ook altijd welkom.

Moet ik mijn kind iets meegeven als het naar het Speeldek komt?

Als je kind nog niet zindelijk is graag luiers meegeven. Het is ook handig als er een verschoningssetje wordt meegegeven. Wij hebben reserve kleding maar niet altijd de juiste maat. Wij zorgen voor fruit, koekje, drinken en lunch. Als je kind alleen hele specifieke dingen mag eten dan graag de voeding meegeven. Flesvoeding dienen ouders ook mee te geven.

Voor welke leeftijd is het Speeldek geschikt?

Het Speeldek is voor kinderen van 0 tot en met 10 jaar oud.

Voor wie is het Speeldek bedoeld?

Het Speeldek is voor broertjes en of zusjes van kinderen die worden behandeld in het Sophia Kinderziekenhuis (bijvoorbeeld dagbehandeling of bij de poliklinieken). Het is ook voor de kinderen die zijn opgenomen in het Sophia kinderziekenhuis. Tevens vangen we de kinderen op waarvan de ouders worden behandeld omdat ze zwanger zijn of zwanger willen worden.

Wat zijn de openingstijden van het Speeldek?

Het Speeldek is geopend op werkdagen van 9.00-17.00 uur. In het weekend en op feestdagen is het Speeldek gesloten.

Zijn de vrijwilligers allemaal pedagogisch geschoold op het Speeldek?

Het Speeldek werkt met vrijwilligers en deze zijn niet allemaal pedagogisch geschoold. De manager en haar vervanger zijn wel pedagogisch geschoold en zij kunnen ten alle tijden om advies gevraagd worden. De vrijwilligers moeten allemaal een VOG indienen voordat zij aan de slag gaan bij het Speeldek. 

Word jij vrijwilliger op het Speeldek?