247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Word ook vrijwilliger

Vrijwilligers maken het verschil in Ronald McDonald Huis Nijmegen. Als vrijwilliger in Huis Nijmegen zet je je in voor families met een ziek kind. Word ook vrijwilliger en maak een warme, huiselijke plek van Ronald McDonald Huis Nijmegen.

 

Vrijwilligers Huis Nijmegen

Maak ook het verschil

Ronald McDonald Huis Nijmegen is een thuis ver van huis voor families met een kind dat is opgenomen in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Een team van 120 vrijwilligers maakt van Huis Nijmegen een warme, huiselijke plek. Mede dankzij de onmisbare inzet van deze vrijwilligers houden families de zorg voor hun zieke kind vol. Ga aan de slag als vrijwilliger in Ronald McDonald Huis Nijmegen.

Aanmelden

Vacatures

Bekijk hieronder de huidige vacatures voor vrijwilligers in Huis Nijmegen. Staat jouw droomplek er niet bij, of heb je andere vaardigheden die je wilt inzetten voor het Ronald McDonald Huis? Neem contact met ons op, dan overleggen we graag met je. 

Geslacht
Het Ronald McDonald Kinderfonds gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Wij gebruiken ze om je te informeren over onze activiteiten. Wil je de gegevens die wij hebben vastgelegd wijzigen of heb je vragen? Bel 088-221 90 07 of mail [email protected]. Lees ons privacystatement.
CAPTCHA

Kennismakingsgesprek 

Als je je opgeeft als vrijwilliger, volgt er bij het Ronald McDonald Huis altijd een kennismakingsgesprek. Omdat onze doelgroep zeer kwetsbaar is, moet elke vrijwilliger een VOG (een bewijs van goed gedrag) overhandigen. Dit doen wij samen met jou. Tijdens je kennismakingsgesprek vertellen we je hier meer over. 

Vertrouwenspersoon 

Het Ronald McDonald Huis heeft een vertrouwenspersoon, bij wie je terecht kunt voor zaken rondom ongewenst gedrag of integriteit. Als je als vrijwilliger te maken krijgt met dergelijke handelingen of situaties, kun je altijd de kwestie voorleggen aan de vertrouwenspersoon via [email protected]. Alles wat je bespreekt met de vertrouwenspersoon wordt strikt vertrouwelijk behandeld. 

Veelgestelde vragen

Vrijwilliger worden
Heb ik een bewijs van goed gedrag nodig?

Ja, elke vrijwilliger die in het Huis aan de slag gaat, wordt gevraagd een bewijs van goed gedrag, een VOG, te overhandigen. Dit is een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’. Deze VOG is gratis aan te vragen dankzij de overheidsregeling ‘Gratis VOG’ voor vrijwilligers. 

Hoe word ik vrijwilliger?

Wat geweldig dat je overweegt je als vrijwilliger in te zetten voor een Ronald McDonald Huis. Neem een kijkje op de vacaturepagina van het specifieke Huis, wellicht staat er een passende functie voor je open. Als je je opgeeft als vrijwilliger, volgt er in het Huis altijd een intakegesprek. Omdat onze doelgroep zeer kwetsbaar is, moet elke vrijwilliger bovendien een VOG (een bewijs van goed gedrag) overhandigen. Tijdens je intakegesprek hoor je hoe we dit samen doen.

Staat er geen vacature open, of past het aangeboden werk niet bij je? Bel of mail het Huis waar je aan de slag wil gaan, we kijken dan graag samen met je naar vrijwilligersmogelijkheden. Kijk op de website van het Huis voor de contactgegevens.

Hoeveel vrijwilligers werken er in de Huizen?

Landelijk zetten zo'n 1.900 vrijwilligers zich belangeloos in voor de Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. 

Ik wil graag helpen, maar ik zie geen vacatures voor vrijwilligerswerk. Wat kan ik doen?

Staat er geen vacature open, of past het aangeboden werk niet bij je? Bel of mail het Huis waar je aan de slag wil gaan, we kijken dan graag samen met je naar vrijwilligersmogelijkheden.

Een andere manier om het Huis te helpen is een inzamelactie starten. Wil je inspiratie opdoen voor een mooie actie? Bekijk hoe je kunt helpen. Wil je meteen een actie starten, ga dan naar www.starteenactie.nl . 

Ik wil graag vrijwilligerswerk in een Huis doen, maar ik kan niet elke week. Kan ik toch meehelpen?

Wat fijn dat je overweegt om je in te zetten voor een Huis. Jij brengt ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar. Als je alleen op onregelmatige tijden kunt helpen, neem dan contact met het Huis op waar je aan de slag wil gaan. We kijken graag samen met je naar vrijwilligersmogelijkheden.

Kan ik als vrijwilliger bij een vertrouwenspersoon terecht?

Ja. Het Ronald McDonald Kinderfonds en elk Huis en vakantiehuis heeft een vertrouwenspersoon, bij wie je terecht kunt voor zaken rondom ongewenst gedrag of integriteit. Als je als vrijwilliger te maken krijgt met dergelijke handelingen of situaties, kun je altijd de kwestie voorleggen aan de vertrouwenspersoon via [email protected]. Alles wat je bespreekt met de vertrouwenspersoon wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Kan ik vanuit mijn organisatie eenmalig of af en toe vrijwilligerswerk komen doen?

Wat fijn dat je overweegt om je in te zetten voor een Huis. Jij brengt ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar. Als je vanuit je organisatie eenmalig of af en toe ondersteuning wil bieden, neem dan contact op met het Huis waar je aan de slag wil gaan. We kijken dan graag samen met je naar vrijwilligersmogelijkheden voor organisaties..

Krijg ik reiskostenvergoeding?

Nee, als vrijwilliger krijg je geen reiskostenvergoeding.

Wat doen vrijwilligers in het Huis?

Vrijwilligers maken van het Huis een warme, huiselijke plek voor ouders, dicht bij hun zieke of zorgintensieve kind in het ziekenhuis. Ze houden het huis schoon, opgeruimd en netjes. Dat betekent schoonmaakwerkzaamheden, en de was doen (linnengoed).  

Contact met de gasten is een bijzonder onderdeel van het werk. Denk aan gasten in- en uitschrijven en het geven van rondleidingen voor nieuwe gasten door het Huis. Wanneer nodig zijn vrijwilligers een luisterend oor voor ouders, drinken ze een kop koffie met hen, of doen een spelletje met kinderen. Sommige vrijwilligers voeren specifiekere taken uit zoals tuinonderhoud, technische klussen of ondersteuning in communicatie en fondsenwerving.

Lees ervaringen van onze vrijwilligers.