247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Nijmegen

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Nijmegen. Doe je mee?

 • Voor altijd verbonden

  Nadat hun zoontje Lenn werd geboren met een Congenitale Hernia Diafragmatica (CHD), verbleven Roy en Lisanne een maand lang in Ronald McDonald Huis Nijmegen. Lisanne: “Vanaf het begin was het spannend. Je hebt geen idee wat er gaat gebeuren. Lenn werd direct meegenomen om geïntubeerd te worden en hij kreeg een infuus. Er stonden meer dan tien mensen in de kamer.”

 • Andere ouders weten precies wat je doormaakt

  Al sinds de zwangerschap maakten Henri en Melissa zich ernstig zorgen over de gezondheid van een van hun dochters. Tijdens een echo bleek dat Esmee een breuk had in haar middenrif. De schok was groot. Het stel werd doorverwezen naar het Radboudumc. Toch leverde deze heftige periode hun ook iets moois op: een bijzondere vriendschap met ouders die hetzelfde doormaakten. In Ronald McDonald Huis Nijmegen leerden ze elkaar kennen.

 • Lylous blijft vechten

  Als Maudy bijna 25 weken zwanger is, heeft ze plotseling weeën en bloedverlies. De verloskundige verwijst haar door naar het ziekenhuis. Daar blijkt uit een echo dat ze al vier centimeter ontsluiting heeft. Met de ambulance wordt ze naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht, waar dochter Lylou op 1 november 2017 met precies 25 weken wordt geboren. Voor de kersverse ouders Maudy en Julian breekt een spannende tijd aan.

 • In de Ronald McDonald Huiskamer is de chocolademelk het lekkerst

  Evy (9) is ongeveer een half jaar oud als ze met spoed wordt opgenomen in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Aan haar ouders Peter Paul en Daniëlle wordt gevraagd of zij een kamer willen in Ronald McDonald Huis Nijmegen. Ze reageren verbaasd: “Dat is toch voor ouders van zieke kinderen?” Dan komt het besef hoe ernstig ziek hun kleine Evy is.

 • Het was de vraag of Carlijn de volgende dag zou halen

  Al een week zit Carlijn (15) thuis met hardnekkige nekpijn. Daarbij krijgt ze heftige, stekende hoofdpijn. “Zo erg heb ik het nog nooit gehad, maar ik dacht niet dat het iets ernstigs was.” Tot die dag is ze een gezonde, vrolijke tiener. Dan blijkt dat Carlijn een hersenbloeding heeft, vanwege een zeldzame sinustrombose. Het is de vraag of ze de volgende dag haalt.

 • Eén telefoontje veranderde alles

  Als de schoondochter van Marco en Brigitte 20 weken zwanger is, worden ze opgeschrikt door een heftig telefoontje. Tijdens de echo is er een hartafwijking geconstateerd en de aanstaande ouders moeten naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Marco en Brigitte leven intens mee en zetten zich in waar ze maar kunnen.

 • Vier maanden kamperen om dicht bij je kleinzoon te zijn

  Als de kleinzoon van Albert en Margriet met spoed wordt opgenomen in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en hun dochter met haar gezin haar intrek neemt in Ronald McDonald Huis Nijmegen, besluiten de grootouders om in de buurt te gaan kamperen. Zo kunnen zij elke dag dicht bij hun dochter en haar gezin zijn. Uiteindelijk verblijven ze bijna vier maanden op de camping, terwijl hun kleinkind Sen in het ziekenhuis ligt.

 • Naar ouders van een premature tweeling

  De eerste keer dat Mieke in aanraking kwam met Ronald McDonald Huis Nijmegen was tijdens haar opleiding verpleegkunde. Daarna was het via haar vader, die vrijwilliger werd in het Nijmeegse Huis. Samen met haar moeder bakte ze lekkers voor de gasten in het Huis. En toen kwam ze er zelf terecht – samen met haar man Martijn – na de vroeggeboorte van hun tweeling.

 • Na 15 jaar opnieuw in Ronald McDonald Huis Nijmegen

  Als Serap op 14-jarige leeftijd met helse buikpijn op de Spoedeisende Hulp in Enschede terechtkomt, staan de artsen voor een raadsel. Wanneer blijkt dat haar ontstekingswaarden te hoog zijn, wordt ze direct met de ambulance naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht: de plek waar ze is geboren en destijds geopereerd werd aan een hernia diafragmatica. Haar ouders en zus komen opnieuw in aanraking met Ronald McDonald Huis Nijmegen.

 • Dag en nacht klaarstaan

  Altijd staan ze klaar voor gezinnen met een ziek kind: de fantastische vrijwilligers. Met hun gouden harten, wapperende handen en een luisterend oor zorgen zij ervoor dat gezinnen in zwaar weer dicht bij elkaar kunnen zijn. En dat doen ze graag, dag én nacht!

 • Kunnen we dan écht mama en papa zijn

  Van een zorgeloze zwangerschap naar totale paniek: voor de kersverse ouders Kirsten en Bram veranderde de roze wolk na de geboorte van dochtertje Lea direct in de grootste zorgen. Als de verloskundige op de alarmknop drukt en de kamer binnen no time vol staat met medisch personeel, weten ze genoeg: er is iets ergs aan de hand met hun kleine meisje.

 • ‘Als je als ouder niet in balans bent, is je gezin dat ook niet’

  Een kind in het ziekenhuis, dat heeft impact op het hele gezin. Hoe houd je jezelf én je gezin staande in zo’n situatie? Als moeder van de zorgintensieve Lynn (7) kent Dianne de uitdagingen van een leven met zorg. Vanuit die ervaring en haar werk dat alles te maken heeft met in balans blijven, deelt zij haar tips voor andere ouders.

 • Yvette was zwanger van een tweeling

  Als IC-kinderverpleegkundige staat Yvette normaal gesproken aan het bed bij jonge patiënten en hun ouders. Na de vroeggeboorte van haar eerste kindje waren de rollen omgedraaid. De zwangerschap verliep allesbehalve rustig. Na diverse bloedingen en onderzoek bleek dat Yvette zwanger was van een tweeling, en dat een van de twee het niet had gered.

 • inpakken bij de HEMA

  Juist tijdens de feestdagen mag er extra aandacht uitgaan naar ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen die in het ziekenhuis liggen. Om die reden pakken vrijwilligers cadeautjes in rondom Sinterklaas en Kerstmis bij de HEMA in het centrum van Nijmegen. Dit in ruil voor een zoen - een donatie van € 1 - voor een ziek kind.

 • Wij hopen op een wonder

  Op 9 mei komt Levi ter wereld: zoontje van Romy en Wesley en broertje van de 7-jarige Loïs. Al tijdens de 16 wekenecho is duidelijk dat Levi een grote blaas heeft en na de geboorte een ingreep moet ondergaan. Romy: “We maakten ons wel zorgen, maar de verwachting was dat het een kleine ingreep zou zijn.” Dat verandert in één klap als de chirurg twee dagen na de geboorte vertelt dat Levi met spoed geopereerd moet worden.

Ervaringen uit Huis Nijmegen

Dat vertrouwen hebben we

"Het Huis is ook een heel fijne plek voor Fleur. Ze kan hier met andere kinderen spelen in de speelkamer. Het is echt een warm bad waarin je terecht komt."

Joost en Naomi

hebben vertrouwen dat het goed komt met Suze

Het verhaal van Joost en Naomi