247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant. Doe je mee?

 • 5 vragen aan Lianne van Vliet

  Kinderslaapcoach bij Hush Little Baby

  Als slaapcoach helpt Lianne kinderen van 0 tot en met 4 jaar en hun ouders beter te slapen. “Veel ouders denken dat slecht slapen erbij hoort als je een jong kindje hebt. Pas na lange tijd schakelen zij hulp in, en dat terwijl slaap zó belangrijk is.”

 • Fleurs broers moesten afscheid nemen van hun ernstig zieke zus

  Fleur (11) is een gezonde tiener. Ze speelt op hoog niveau basketbal en samen met haar vier jongere broers geniet ze van een onbezorgde jeugd. In januari 2023 krijgt ze griep. Ze wordt zieker en zieker. Binnen een paar dagen ligt Fleur in kritieke toestand in het ziekenhuis. Haar leven hangt aan een zijden draadje.

 • Als de ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt

  Het is tweede kerstdag 2022 wanneer om 21.00 uur de telefoon van oma Nansh gaat. Sinds vijf jaar woont ze samen met haar man op Curaçao en ze ziet dat het haar dochter uit Nederland is. Meteen realiseert ze zich dat het in Nederland op dat moment 2.00 uur ’s nachts is. “Ik zei tegen mijn man: ‘Dit is slecht nieuws’ en ik durfde eigenlijk niet op te nemen.”

 • 'Als je kind ziek is, wil je alleen maar dichtbij zijn’

  ‘Yes, de 30 weken zijn gehaald.’ Dat stond in het appje van Diede aan Michiel. Ze wist niet dat ze die nacht al zou bevallen van Goos en Siem. De bevalling verloopt goed, maar ineens gaat het mis met Siem. Hij gaat het niet redden. Terwijl ze afscheid nemen van Siem is er voor Goos nog een lange weg te gaan in het ziekenhuis. “Het was een emotionele achtbaan: trots, blijdschap, verdriet en angst volgden elkaar op.”

 • Het was fijn om samen te kunnen zijn

  Op 1 oktober 2021 komt Danny (21) thuis van school. Hij moet nog even een werkstuk inleveren en vertrekt op zijn scooter naar Amsterdam-Noord. Een uur later wordt moeder Astrid gebeld. Danny is betrokken geraakt bij een ongeluk. “Ik hoorde dat er een ambulance bij was en dacht direct: dit is niet goed.”

 • Leandro botst tegen een boom en raakt in een coma

  Maandenlang verbleven de vader en stiefmoeder van Leandro (18) in Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant. Vanuit het Huis konden ze hun zoon ondersteunen bij het intensieve traject dat hij volgde in het naastgelegen Libra Revalidatie & Audiologie. “Die ondersteuning is enorm belangrijk voor het verdere herstel. Er zijn maar liefst vijf therapieën per dag. Dan is het heel fijn als je op vijf minuten afstand van je kind kunt zijn.”

 • Iets kleins betekenen voor de gasten

  Het leven in een Ronald McDonald Huis gaat dag en nacht door. Want de zorg voor een ziek of zorgintensief kind gaat ook non-stop door. Daarom zijn er vrijwilligers die ’s nachts hun diensten draaien. Zoals de buitenlandse studenten Serenay (28) en M ahmut (30) van Tilburg University. Zij zijn – samen me t Kristin (20) – de nach twachten van Huis Middenwest-Brabant.

 • ‘Als je als ouder niet in balans bent, is je gezin dat ook niet’

  Een kind in het ziekenhuis, dat heeft impact op het hele gezin. Hoe houd je jezelf én je gezin staande in zo’n situatie? Als moeder van de zorgintensieve Lynn (7) kent Dianne de uitdagingen van een leven met zorg. Vanuit die ervaring en haar werk dat alles te maken heeft met in balans blijven, deelt zij haar tips voor andere ouders.

 • We balanceren tussen hoop en vrees

  Na een ernstig ongeluk volgen Nina (18) en Ronaldo (24) allebei een intensief revalidatietraject bij Libra Revalidatie in Tilburg, waar ze ook zijn opgenomen. Nina’s ouders, Giovanna en Léon, en Ronaldo’s ouders, Janny en Benno, verblijven al zes weken in het naastgelegen Ronald McDonald Huis. Al gauw raakten zij in deze heftige periode bevriend en delen ze lief en leed met elkaar.

 • Zij weten het van de naald tot de draad

  Het leuke aan werken met een grote groep vrijwilligers is dat iedereen zijn of haar eigen manier van werken heeft, of zelfs specialiteit. Zo zijn er een klusteam, een kook- en een tuinclub en er is zelfs een duo in Huis dat handig is met naald en draad. Ans en Adrienne zijn de naaisterren van het Huis.

 • De helden van de klusdienst

  Een kapotte vaatwasser, een lamp die vervangen moet worden, een verstopte goot of een lekkende kraan: een Ronald McDonald Huis lijkt soms net een normaal huishouden. Maar wat het huishouden hier anders maakt, is dat er altijd een vrijwillig klusteam paraat staat om alle ‘technische’ problemen te verhelpen. Maak kennis met de klushelden van Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant.

 • Het is een wonder dat Mikail er nog is

  Mikail liep nét twee maanden. Een superactief mannetje: sociaal, ondernemend en avontuurlijk. Mikail was nooit bang. Toen kreeg hij koorts en rode vlekjes. Roodvonk, bleek achteraf. Maar door een misdiagnose had deze – goed te behandelen – infectieziekte dramatische gevolgen. “We vergelijken hem soms met leeftijdsgenootjes en dan word je wel verdrietig. Mikail zou nu ook moeten hollen, rennen en spelen. Hij is een echte wildebras, houdt van drukke spelletjes.”

 • Een verademing in hectische tijden

  Op 2 januari 2020 kreeg Hella (20) plots enorme hoofdpijn. “Alsof mijn hoofd uit elkaar spatte.” Haar vriend Jente (22) hoorde aan haar spraak dat het niet goed was en belde 112. In het ziekenhuis bleek dat Hella een grote hersenbloeding had. Ze had heel veel geluk dat ze de ambulancerit had overleefd en de operatiekamer haalde. Met spoed werd er een drain geplaatst.

 • 5 vragen aan Froukje Hijlkema

  orthopedagoog-generalist en EMDR-therapeut bij Praktijk Goed Leven

  Haar ervaringen als oud-gast in Ronald McDonald Huis Groningen inspireerden orthopedagoog Froukje Hijlkema om zich te specialiseren in Eye Movement Desensitization and Reprocessing-therapie (EMDR). “EMDR heeft me geholpen om de traumatische impact van mijn dochters diagnose te verwerken.”

 • Een eenzame kerst ver van huis

  Van vorig jaar september tot maart dit jaar verbleven de ouders van Jannet (nu 19) in Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant. Zes maanden lang was dit Huis hun thuis, omdat op en neer reizen vanaf hun woonplaats in Friesland simpelweg geen doen was. Moeder Ellen blikt terug op deze zware en emotionele periode.