%
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant. Doe je mee?

 • We balanceren tussen hoop en vrees

  Na een ernstig ongeluk volgen Nina (18) en Ronaldo (24) allebei een intensief revalidatietraject bij Libra Revalidatie in Tilburg, waar ze ook zijn opgenomen. Nina’s ouders, Giovanna en Léon, en Ronaldo’s ouders, Janny en Benno, verblijven al zes weken in het naastgelegen Ronald McDonald Huis. Al gauw raakten zij in deze heftige periode bevriend en delen ze lief en leed met elkaar.

 • Zij weten het van de naald tot de draad

  Het leuke aan werken met een grote groep vrijwilligers is dat iedereen zijn of haar eigen manier van werken heeft, of zelfs specialiteit. Zo zijn er een klusteam, een kook- en een tuinclub en er is zelfs een duo in Huis dat handig is met naald en draad. Ans en Adrienne zijn de naaisterren van het Huis.

 • De helden van de klusdienst

  Een kapotte vaatwasser, een lamp die vervangen moet worden, een verstopte goot of een lekkende kraan: een Ronald McDonald Huis lijkt soms net een normaal huishouden. Maar wat het huishouden hier anders maakt, is dat er altijd een vrijwillig klusteam paraat staat om alle ‘technische’ problemen te verhelpen. Maak kennis met de klushelden van Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant.

 • Het is een wonder dat Mikail er nog is

  Mikail liep nét twee maanden. Een superactief mannetje: sociaal, ondernemend en avontuurlijk. Mikail was nooit bang. Toen kreeg hij koorts en rode vlekjes. Roodvonk, bleek achteraf. Maar door een misdiagnose had deze – goed te behandelen – infectieziekte dramatische gevolgen. “We vergelijken hem soms met leeftijdsgenootjes en dan word je wel verdrietig. Mikail zou nu ook moeten hollen, rennen en spelen. Hij is een echte wildebras, houdt van drukke spelletjes.”

 • Een verademing in hectische tijden

  Op 2 januari 2020 kreeg Hella (20) plots enorme hoofdpijn. “Alsof mijn hoofd uit elkaar spatte.” Haar vriend Jente (22) hoorde aan haar spraak dat het niet goed was en belde 112. In het ziekenhuis bleek dat Hella een grote hersenbloeding had. Ze had heel veel geluk dat ze de ambulancerit had overleefd en de operatiekamer haalde. Met spoed werd er een drain geplaatst.

 • 5 vragen aan Froukje Hijlkema

  orthopedagoog-generalist en EMDR-therapeut bij Praktijk Goed Leven

  Haar ervaringen als oud-gast in Ronald McDonald Huis Groningen inspireerden orthopedagoog Froukje Hijlkema om zich te specialiseren in Eye Movement Desensitization and Reprocessing-therapie (EMDR). “EMDR heeft me geholpen om de traumatische impact van mijn dochters diagnose te verwerken.”

 • Een eenzame kerst ver van huis

  Van vorig jaar september tot maart dit jaar verbleven de ouders van Jannet (nu 19) in Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant. Zes maanden lang was dit Huis hun thuis, omdat op en neer reizen vanaf hun woonplaats in Friesland simpelweg geen doen was. Moeder Ellen blikt terug op deze zware en emotionele periode.

 • We waren nog helemaal niet voorbereid

  Eén jaar oud is de vrolijke Veerle. Kerngezond en haar leventje verloopt voorspoedig. Hoe anders was dat een jaar geleden, toen Veerle als gevolg van een zwangerschapsvergiftiging veel te vroeg ter wereld kwam. Een lange, stressvolle en onrustige periode in verschillende ziekenhuizen volgde. In totaal verbleven moeder Jenny en vader Patrick vijftien weken in de Ronald McDonald Huizen Zuidoost-Brabant, Nijmegen en Middenwest-Brabant.

 • Weer thuis: drie tips van verpleegkundige Marlies

  Als verpleegkundige krijgt Marlies veel te maken met ouders die na een lang en intensief traject weer naar huis gaan. Ze deelt haar tips voor ouders met een ziek kind die weer naar huis gaan.

   

  Lees meer
 • Van ‘leven in een bubbel’ naar ‘weer thuis’

  Johan krijgt de schrik van zijn leven als hij nietsvermoedend de kamer binnenloopt van zijn zoontje en hem levenloos aantreft. Johan en Pauline doen alles om het leven van Mischa te redden. Na het ongeluk verblijft Mischa een maand in het ziekenhuis. Zijn ouders zijn dicht bij hem in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Als hij vervolgens revalideert, verblijven ze in Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant. Johan en Pauline blikken terug op de heftige periode en vertellen hoe ze het hebben ervaren om eenmaal thuis de draad weer op te pakken.

  Wat als je weer thuis bent?
 • Kleine Elsa kreeg een hartstilstand

  “Pap, willen jullie de tweeling opvangen? Evelien is met Elsa in het ziekenhuis vanwege haar benauwdheid en ze moet een nachtje blijven.” Met die woorden belt Rob zijn ouders op een late zondagavond uit bed. Een paar uur later belt hij opnieuw. “Elsa ligt op de ic.” De tweejarige peuter is na een medische fout in kritieke toestand naar de kinder-ic gebracht, vele kilometers van huis.

 • DMG trotse sponsor van Ronald McDonaldhuis Middenwest-Brabant

  De Mandemakers Groep is trotse sponsor van het Ronald McDonald huis. We dragen Het Huis en zijn vrijwilligers een zeer warm hart toe.

 • Ontmoet enkele van onze vrijwilligers

  In 2003 opende Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg zijn deuren voor ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark. Toen had het Huis ook al bestaansrecht door de inzet van toegewijde vrijwilligers. En een aantal van hen draait vandaag de dag nog altijd mee! Wat is hun motivatie en wat zijn hun dierbaarste herinneringen?

 • Vrijwilliger Susan Traas aan het woord

  ''Mijn dochter Loïs werd in 2007 veel te vroeg geboren, na een zwangerschap van 26 weken. Dat gebeurde in Veldhoven, omdat daar een intensive care is voor pasgeborenen. Gelukkig was er een Ronald Mc Donald Huis, zodat mijn vriend en ik dichtbij haar konden zijn tijdens de acht weken dat ze op de IC moest blijven.''

 • Martin van de Gevel

  Mijn werkgever CZ organiseerde in samenwerking met het Ronald McDonald Huis twee klusdagen. Tijdens deze twee dagen heb ik diverse emoties ervaren, wat een diepe indruk op mij heeft gemaakt. Ik heb een vervolg aan het klussen gegeven en ben nu verbonden aan het Ronald McDonald Huis als ‘regulier klusvrijwilliger’.