247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Deel dit bericht

Ontmoet enkele van onze vrijwilligers

In 2003 opende Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg zijn deuren voor ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark. Toen had het Huis ook al bestaansrecht door de inzet van toegewijde vrijwilligers. En een aantal van hen draait vandaag de dag nog altijd mee! Wat is hun motivatie en wat zijn hun dierbaarste herinneringen?

Wilma Cuelenaere

Zij hielp vijftien jaar geleden al met het inrichten van het Huis. Tien jaar lang was om de veertien dagen de woensdagavond haar avond. Tegenwoordig draait ze om de week de woensdagochtenddienst. Wat was voor jou de reden om te starten als vrijwilliger in het Huis? “Mijn vriendin en haar partner hebben ruim zeventien jaar geleden tien dagen doorgebracht in Ronald McDonald Huis Nijmegen. Daar is toen hun dochtertje overleden. Ondanks het verdriet hebben zij een fijne plek gehad, dicht bij haar. Kort daarna opende het Huis in Tilburg. Ik ging naar de informatieavond in het ziekenhuis en meldde mij direct aan.”

Ine de Weijer 

Werkt sinds mei 2003 in het Huis en draait twee vaste weekenddiensten per maand. Is er veel veranderd in de loop der jaren? “Het Huis is veel professioneler geworden. Er loopt een goede manager rond, twee assistentmanagers en een secretaresse. Daarnaast zijn er werkgroepen en enthousiaste ambassadeurs bijgekomen. Ook vindt er nog altijd een flinke uitbreiding van het vrijwilligersteam plaats. En natuurlijk is er de belangrijke komst van de nieuwe Huiskamer in het ziekenhuis in mei.”

Lenie Kenkhuis 

Sinds mei 2003 is Lenie betrokken bij het Huis. Ze draait om de veertien dagen op vrijdagmiddag de derde dienst. Met de komst van de Huiskamer schroefde ze dit op naar twee aaneengesloten diensten. Wat is je het meest bijgebleven in vijftien jaar vrijwilligerswerk in het Huis? “In het begin was er een jong gezin met een klein kindje in het revalidatiecentrum. Zij hadden ook nog een zoontje van drie. “Ik heb dat jongetje toen wel eens bij mij thuis ontvangen - dat zou overigens nu niet zomaar meer kunnen. Zijn vader kwam hem dan brengen en later weer ophalen. Ook ging ik met die familie naar de Beekse Bergen. Dat was heel bijzonder.””

Tine Brabers 

In september 2003 startte Tine in het Huis. Ze werkt eenmaal per week een vaste dienst op zaterdag, in de middag of avond. Wat vind je het leukste aan je werk als vrijwilliger in het Huis? “Mezelf zeker eenmaal per week inzetten voor een goed doel, dat geeft me een tevreden gevoel. Wat ik dan moet doen en voor hoeveel gasten maakt me totaal niet uit. Het gaat erom dat ik mijn steentje kan bijdragen.”

Anita van Son-van Dijk 

Is sinds maart 2003 vrijwilliger in Tilburg. Heeft in die vijftien jaar samengewerkt met haar ouders en draait nu om de week de vierde dinsdagdienst samen met haar dochter. Heb je nog wensen voor de toekomst van het Huis? “Mijn grootste wens is dat ik nog veel jubilea mee kan maken met drie generaties. En dat we over tien jaar ook ons vijfentwintigjarig jubileum met zijn allen kunnen vieren!”

José van Beek 

Was aanwezig bij de opening van het Huis in maart 2003. De ene week draait ze maandagmiddag haar dienst, de andere week donderdagmiddag. Het Huis voelt voor haar als een grote familie. Waarom heb jij je aangemeld als vrijwilliger? “Vanwege gezondheidsklachten kon ik niet meer in de reguliere zorg werken, maar ik wilde graag nog iets voor mensen betekenen. Nadat ik ook privé met Huis Utrecht te maken kreeg, wist ik helemaal waarvoor ik het deed. Dan weet je ook echt wat mensen doormaken in een stressvolle situatie.”

Marij van den Bosch 

Werkt sinds het prille begin voor het Huis. Marij draait iedere woensdag de eerste middagdienst met haar maatje Francine. Hoe zie jij jouw toekomst als vrijwilliger in het Huis? “Ik hoop dat ik nog heel veel jaren wat kan betekenen voor deze fijne en mooie organisatie. Ik ben er enorm trots op om vrijwilliger bij het Ronald McDonald Huis te zijn!”

 

Lees hier hoe jij je kunt inzetten voor Huis Middenwest-Brabant