Kleine stapjes

Verena en Maurice de Bruyn kregen de schrik van hun leven toen hun vijfjarige dochtertje van het ene op het andere moment haar bewustzijn verloor. Amy bleek een hersentumor te hebben. Ze revalideert op dit moment in Revalidatiecentrum Leijpark. Haar ouders logeren dichtbij in het Tilburgse Ronald McDonald Huis.

16 maart 2012, een dag die voor familie de Bruyn uit Amersfoort veranderde in een nachtmerrie. Hun vijfjarige dochter Amy ging ’s morgens nog gewoon naar school en verloor ‘s middags plotseling haar bewustzijn. In het ziekenhuis in Utrecht bleek Amy een tumor in haar hersenen te hebben.

De tumor is gelukkig inmiddels met succes operatief verwijderd. Ondanks de vooruitgang die Amy boekte, werd ze echter niet direct wakker. Daarom moest ze revalideren in het Leijpark in plaats van in een regulier revalidatiecentrum.

Inmiddels is Amy wél wakker en gaat het goed met haar. Haar ouders zien haar dagelijks vooruitgaan. "Ze doet erg haar best bij de verschillende therapieën. Het is een vechtertje."

Het Ronald McDonald Huis is voor dit gezin enorm belangrijk. “Als dit Huis er niet was, dan zouden we hier in de omgeving iets gehuurd hebben." Laatst mocht Amy een weekend naar huis en konden Verena en Maurice een nachtje oefenen in het Ronald McDonald Huis. Met een veel geruster gevoel namen ze Amy daarna mee naar huis, waar ze genoten van een heerlijk weekend.

Als dank voor de goede zorgen in het Tilburgse Huis zetten Verena en Maurice  een klein bibliotheekje op."Wij verzamelden samen met vrienden maar liefst 240 boeken voor dit Huis."

Binnenkort is de behandeling van Amy in Tilburg voorbij, Dan kan ze naar een revalidatiecentrum in de buurt van Amersfoort. “Niemand kan zeggen hoe het zal gaan. Het gaat met kleine stapjes. Maar we vertrouwen erop dat ze ver komt”, aldus Maurice. Amy is inmiddels officieel bewust verklaard.

 

Revalidatie-centrum Leijpark is een centrum voor specialistische revalidatiezorg in Midden-Brabant. Het revalidatiecentrum biedt intensieve neurorevalidatie voor kinderen en jongeren. De patienten worden behandeld door een team dat onder meer bestaat uit een arts, psycholoog, maatschappelijk werkende, fysiotherapeut, ergotherapeut en een logopedist.

Lees meer verhalen

Laat een ziek kind niet alleen. Word donateur.

ik doneer maandelijks: