247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Familie

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Maastricht

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Maastricht. Doe je mee?

 • 5 vragen aan Lianne van Vliet

  Kinderslaapcoach bij Hush Little Baby

  Als slaapcoach helpt Lianne kinderen van 0 tot en met 4 jaar en hun ouders beter te slapen. “Veel ouders denken dat slecht slapen erbij hoort als je een jong kindje hebt. Pas na lange tijd schakelen zij hulp in, en dat terwijl slaap zó belangrijk is.”

 • Twee keer het Huis als thuis

  Binnen één jaar worden de kinderen van Nicole en Erik allebei opgenomen op de kinder-IC (PICU) van het MUMC+ MosaKids Kinderziekenhuis. Zowel Finn als Liv hebben problemen met hun afweersysteem. Het gezin stapt in een achtbaan die maar doorraast, zonder te weten wanneer ze uit mogen stappen, en hoe? Wat ze wel weten, is dat ze in hun hart altijd bij elkaar zullen blijven. Want ze houden van elkaar tot aan de maan en terug.

 • Proosten op het nieuwe jaar aan de couveuse van je kind

  Het is 5 december, pakjesavond, als Femke uitrust op de bank na een dag voor de klas. Ze is 25 weken zwanger en heeft al weken last van harde buiken. “Ik was al minder gaan werken, deed het rustiger aan. Maar toen ik opstond, voelde ik een drukkend gevoel in mijn buik. Ineens stroomde het bloed langs mijn benen. Het was helemaal mis.”

 • Samenleven als een familie

  Nadat zoon Loet met net 27 weken werd geboren, verbleven Kim en Sten maar liefst 19 weken in Ronald McDonald Huis Maastricht. Na veel onderzoeken bleek de vroeggeboorte pure pech. Het zou geen tweede keer gebeuren. Helaas, een jaar later braken de vliezen bij Kims tweede zwangerschap – van dochter Juul – met bijna 28 weken weer te vroeg. Weer verbleef het gezin vijf weken in Huis Maastricht.

 • Van ons hoefde het even niet, al die gezelligheid van de feestdagen

  Op 5 december werd Joes met de babyambulance naar Maastricht gebracht. Hij bleek een hersenbloeding te hebben gehad, direct of een aantal dagen na de bevalling. In het MosaKids Kinderziekenhuis werd Joes opgenomen op de NICU. Zijn ouders Janneke en Daan checkten ’s avonds laat rond 22.00 uur in bij Ronald McDonald Huis Maastricht. Verslagen en moe. Hun wereld was ingestort.

 • Onvoorwaardelijke liefde voor je kind

  Eline (18) heeft een aantal jaren anorexia nervosa. In de zomer van 2022 werd haar situatie kritiek. In Nijmegen konden ze haar niet behandelen, waardoor ze werd overgeplaatst naar het MosaKids Kinderziekenhuis in Maastricht. Ver van huis... Hierdoor was Eline angstig en bang dat ze haar ouders weinig zou kunnen zien. Ronald McDonald Huis Maastricht maakte het mogelijk dat haar ouders er al die maanden voor haar konden zijn.

 • Het was fijn om vertrouwde gezichten te zien in een vreemde omgeving

  Nietsvermoedend fietste Jasper (toen 12) op een dag in oktober 2021 naar school. Tot hij een auto niet zag aankomen en daarop botste. Hij viel niet zozeer hard, maar kwam erg ongelukkig terecht. De ambulance- verpleegkundigen handelden snel. Met spoed wordt hij naar de kinder-IC in het MosaKids Kinderziekenhuis gebracht. Jasper heeft een scheurtje in zijn schedel en diverse hersenkneuzingen.

 • Elk stapje vooruit is een stapje van geluk

  In 2019 wordt na 27 weken zwangerschap de tweede kleindochter van Ria geboren. “Niet alleen het jonge gezin, maar ook de rest van de familie kwam in een rollercoaster terecht”, vertelt Ria. “Er rezen veel vragen, waar op dat moment niemand antwoord op kon geven.” In eerste instantie vangt de andere oma de oudste kleindochter op. “Zo’n 2-jarig meisje snapt er niets van. Ineens duurt het heel lang voordat ze haar papa en mama weer ziet. Dat was niet afgesproken.”

 • Altijd kunnen terugvallen op oma

  Op 18 maart 2022 werd de kleine Beau vanuit het ziekenhuis in Venlo met spoed overgebracht naar het Maastricht UMC+. Beau kampte met een hevige longontsteking, die in Venlo niet behandeld kon worden. Het begin van een flinke rollercoaster voor mama Juulke en oma Helmy. Dat oma erbij was, was voor Juulke én Beau superbelangrijk.

 • Even als gezin samen zijn

  Wanneer je bijna 30 weken zwanger bent, hoor je natuurlijk volop te genieten van een groeiende baby in je buik. Helaas geldt dat zorgeloze genieten niet altijd voor de mama’s en papa’s in het Ronald McDonald Huis. En wanneer je kindje te vroeg komt, staat je wereld op zijn kop.

 • Meteen na zijn geboorte gaat het niet goed met Ben

  Waar een verhaal begint in het ene Ronald McDonald Huis, gaat het soms verder in een ander Huis. Zo ook dat van Kelly, wier zoontje veel te vroeg al veel te veel moest meemaken. Haar dankbaarheid voor de Ronald McDonald Huizen uit ze nu door zelf de handen uit de mouwen te steken in Huis Maastricht.

 • Even een lach op het gezicht

  Geen enkele dag of periode is een goed moment om in een Ronald McDonald Huis te verblijven. Maar tijdens de feestdagen is iedereen natuurlijk het allerliefst gewoon lekker thuis bij familie en vrienden. Helaas zit het Huis ook dan vol met gezinnen met een ziek kind in het ziekenhuis.

 • Een pittige periode verwerken door het schrijven van liedjes

  In een Ronald McDonald Huis verblijven doet niemand natuurlijk voor zijn plezier. Dit gaat altijd gepaard met het feit dat een kindje ernstig ziek is en is opgenomen in het ziekenhuis. Dat heeft een enorme impact op iemands leven en vaak kost het tijd om deze ervaring een plekje te geven. En dat doet iedereen op geheel eigen wijze.

 • Samen bouwen

  Het bedrijfsleven raakt meer en meer betrokken bij de maatschappij. Veel aandacht gaat uit naar maatschappelijk betrokken ondernemen. Zo ook bij het Limburgse bouwbedrijf Laudy, dat midden in de maatschappij staat en ernaar streeft een bijdrage te leveren aan het welzijn van de Limburgers. En dát hebben ze gedaan.

 • ‘Als je als ouder niet in balans bent, is je gezin dat ook niet’

  Een kind in het ziekenhuis, dat heeft impact op het hele gezin. Hoe houd je jezelf én je gezin staande in zo’n situatie? Als moeder van de zorgintensieve Lynn (7) kent Dianne de uitdagingen van een leven met zorg. Vanuit die ervaring en haar werk dat alles te maken heeft met in balans blijven, deelt zij haar tips voor andere ouders.