Logeren in het Huis

In Ronald McDonald Huis Maastricht logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in academisch ziekenhuis Maastricht / Mumc.

Een van de gastenkamers in het Huis Een van de gastenkamers in het Huis

Op de afdeling waar jouw kind is opgenomen wordt bepaald of je in aanmerking komt voor een kamer in het Ronald McDonald Huis. Het ziekenhuis informeert of er een kamer beschikbaar is en kondigt jouw komst bij het Huis aan.

Als je binnenkomt, word je ingeschreven, krijg je een rondleiding en een kamer toegewezen. Per gezin is in principe één kamer beschikbaar. De kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan extra (kinder)bedden. De kamer beschikt over een badkamer en televisie.

Eigen en gemeenschappelijke ruimtes

Op jouw kamer heb je alle privacy. Andere gezinnen kun je ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis, zoals woonkamer, eetkamer en keuken. In de keuken heb je kast- en koelkastruimte voor jouw eigen boodschappen. Koffie en thee worden je in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.

Tijdens je verblijf doe je jouw eigen was. Hiervoor kun je kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en wasmiddel.

Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.

Steun aan vrijwilligers en ouders

Een Ronald McDonald Huis is veel meer is dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden.

Eigen bijdrage

Voor jouw verblijf betaal je een eigen bijdrage van slechts € 15 per overnachting. Deze eigen bijdrage wordt soms deels of volledig vergoed in je aanvullende zorgverzekering. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger. Het verschil wordt betaald door donateurs en sponsoren.

 

Meer informatie

Bekijk hier het filmpje over het Ronald McDonald Huis Maastricht