Ronald McDonald Huiskamer Heerlen

Ouders die verblijven in het gloednieuwe Geboortecentrum van het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen kunnen vanaf vandaag op een bijzondere manier ontspannen. Bestuurslid Cees Sterk opende vandaag de Ronald McDonald Huiskamer, een ruimte waarin ouders de ziekenhuismuren even kunnen ontvluchten en in huiselijke sfeer kunnen ontspannen.

In de Huiskamer kunnen gezinnen samen eten, een tijdschrift lezen, koffie drinken of een spelletje doen. In de Huiskamer kunnen gezinnen samen eten, een tijdschrift lezen, koffie drinken of een spelletje doen.

De Ronald McDonald Huiskamer Heerlen is een ruimte in het onlangs geopende geboortecentrum van het Zuyderland ziekenhuis, speciaal voor ouders van de kraamafdeling en de afdeling neonatologie. De Ronald McDonald Huiskamer heeft een huiselijke inrichting en warme sfeer. Ouders zijn er even weg van de ziekenhuiskamer en kunnen er samen eten, een tijdschrift lezen, koffie drinken of een spelletje doen. Het dagelijks management en de begeleiding van de vrijwilligers van de Ronald McDonald Huiskamer is in handen van Ronald McDonald Huis Maastricht.

Sleutel in het slot

Oudgast van Ronald McDonald Huis Maastricht Kim Vromen onthulde het naambord van de Huiskamer.Oudgast van Ronald McDonald Huis Maastricht Kim Vromen onthulde het naambord van de Huiskamer.

Cees Sterk, lid van de Raad van Bestuur van het Zuyderland, opende vanmiddag de Ronald McDonald Huiskamer door symbolisch de sleutel in het slot te steken. “Deze ruimte is een pareltje in het nieuwe Geboortecentrum”, sprak hij. Oudgast van Ronald McDonald Huis Maastricht Kim Vromen, wiens dochter in de couveuse ligt,  onthulde vervolgens het naambord van de Ronald McDonald Huiskamer Heerlen. Onder de aanwezigen waren diverse kinderartsen en neonatologen.

Net als thuis

“In het Geboortecentrum staat het gezin centraal”, zegt Margo de Kock, manager van Ronald McDonald Huis Maastricht. “Ouders liggen er met hun pasgeborene op een éénpersoons kamer. Dat is een enorme meerwaarde. Maar als je de hele dag in het ziekenhuis bent, komen de ‘witte’ muren al snel op je af. Dan is het heel fijn als er een ruimte is waar je even in huiselijke sfeer op de bank kunt ploffen. Net als thuis. Zo kun je de zorg voor je baby’tje weer beter aan.” Begin volgend jaar opent er op de kinderafdeling van het Zuyderland nóg een Ronald McDonald Huiskamer.