%
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Hand in hand

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Leiden

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Leiden. Doe je mee?

 • Afscheid moeten nemen van je pasgeboren kleinzoons

  Als je voor het eerst opa en oma wordt, is dat een bijzonder moment. Voor Herma en Rob loopt dat iets anders als in november 2015 de tweeling Gijs en Teun veel te vroeg geboren wordt. De eerste weken blijft het enorm spannend of hun kleinkinderen het gaan halen. Ze nemen zelfs afscheid van de jongens. En dat heeft – jaren later – nog steeds effect op opa en oma.

 • Pas na twee maanden je kleindochter vasthouden

  “Uit de 20-wekenecho bleek dat de linkerhelft van het hartje van Tess niet goed was ontwikkeld”, vertelt haar oma Marianne. “Van mijn dochter Marloes mocht ik bij de bevalling zijn. Het was namelijk onzeker hoe de bevalling zou verlopen en of er direct een operatie nodig zou zijn.” Het afgelopen jaar was intensief. Niet alleen voor Tess’ ouders Marloes en Rob en hun gezonde dochter Fleur, maar ook voor de betrokken grootouders.

 • Feline ligt meer dan 100 dagen in het ziekenhuis

  Feline wordt veel te vroeg geboren, met 26 weken. Het meisje weegt slechts 913 gram. Kersverse ouders Kristel en Peter nemen hun intrek in Ronald McDonald Huis Leiden. Ze zijn zo dankbaar voor dit verblijf dat ze daarna geld inzamelen voor families in eenzelfde situatie.

 • Armbandje als symbool voor hechte zussenband

  Bij haar geboorte kwam aan het licht dat haar hart niet links, maar rechts zat. En dat ze een gaatje had in het schot tussen de hartboezems. Op 13-jarige leeftijd bleek – bij de vierjaarlijkse controle – het gat te groot en de rechterharthelft groter dan de linker te zijn. Na allerlei onderzoeken, ingrepen en een hartkatheterisatie moest Pleun op 3 juni 2016 een openhartoperatie ondergaan. Ze was toen 14 jaar oud.

 • Mand vol Kinderfondsknuffels voor het Huis

  Vlak na de geboorte van dochter Su heeft Fatih met zijn gezin ruim 100 dagen in Huis Leiden gelogeerd. “We wonen vlak bij Rotterdam en waren blij dat we dankzij het Huis zo dicht bij Su konden zijn. Ons leven stond na haar geboorte totaal op zijn kop.”

 • Wanneer je het antwoord zelf ook niet weet

  Stijn is 2 als tijdens de 20-wekenecho blijkt dat zijn ongeboren zusje een hartafwijking heeft. Een spannende periode volgt, zeker voor papa Roy en mama Mandy. Fien (7) wordt geboren in het ziekenhuis; na twee weken mag ze naar huis. Tijdens een controle, vier maanden later, blijkt het niet goed te gaan. Fien moet met spoed naar het LUMC, waar ze direct een hartkatheterisatie ondergaat. Roy: “Ons leven stond gelijk op z’n kop.”

 • Een dag en nacht ploeteren en

  120 kilometer wandelen in 24 uur, met start en finish in Rotterdam. Met HomeWalk zamelen wandelaars geld in voor de Ronald McDonald Huizen. Winnifred is begeleider van ‘De Leidse Lopers’, die zich inzetten voor Huis Leiden.

 • FitValue nieuwe kamersponsor

  Wie fit is, kan waarde bieden. Een belangrijk uitgangspunt van de mannen en vrouwen van FitValue. Deze experts in de civiele techniek vormen een enthousiast team dat niet alleen de eigen gezondheid belangrijk vindt, maar ook de juiste match – die andere betekenis van fit – voor hun opdrachtgever.

 • Luuk zag grauw na zijn geboorte

  Op het moment dat Annemarie de pasgeboren Luuk op haar buik krijgt, weet ze het meteen: er is iets mis. De volgende dag blijkt dat haar gevoel klopt. Diezelfde avond wordt Luuk per ambulance naar het LUMC gebracht, waar na veel onderzoeken een hartafwijking geconstateerd wordt. Honderd dagen lang lag de pasgeboren Luuk op de IC.

 • ‘Als je als ouder niet in balans bent, is je gezin dat ook niet’

  Een kind in het ziekenhuis, dat heeft impact op het hele gezin. Hoe houd je jezelf én je gezin staande in zo’n situatie? Als moeder van de zorgintensieve Lynn (7) kent Dianne de uitdagingen van een leven met zorg. Vanuit die ervaring en haar werk dat alles te maken heeft met in balans blijven, deelt zij haar tips voor andere ouders.

 • Islean schrijft over haar tijd in Huis Leiden

  Zondag 8 mei is het Moederdag. Een bijzondere dag, zeker voor de moeders die in de Ronald McDonald Huizen verblijven. Islean weet als geen ander hoe dit is. Toen haar zoontje Charlie 6 weken oud was, kreeg hij het RS-virus. Bij toeval is toen een zeldzame hartafwijking ontdekt. Speciaal voor Moederdag schreef ze een blog over haar ervaringen in Ronald McDonald Huis Leiden.

 • Lief en leed op de Daktuin en daarbuiten

  Al vijftien jaar werken ze samen op de Daktuin van Ronald McDonald Huis Leiden en ook privé delen ze lief en leed. Annie en Mieke zijn totaal verschillend, maar hebben vanaf het begin een klik. Mieke: “Ik zou de samenwerking én vriendschap met Annie voor geen goud willen missen.”

 • je iets hoeft uit te leggen

  Voor Pieter en Karin heeft het begrip vriendschap een speciale betekenis. Ze maakten twee keer een zeer heftige persoonlijke periode door rond de zwangerschappen van hun dochtertjes Jasmijn en Fenna. Beiden zijn helaas overleden. Tijdens hun verblijf in Ronald McDonald Huis Leiden ontstonden hechte vriendschappen met twee paar ouders en een van de vrijwilligers. Iets waar ze nog steeds veel kracht uit putten en plezier aan beleven.

 • vieren we het leven

  Menno studeert nog als zijn vader Ron in 2014 – op 54-jarige leeftijd – overlijdt aan een hersentumor. Ron, bestuursvoorzitter van Ronald McDonald Huis Leiden, heeft zijn twee zoons het ondernemen met de paplepel ingegoten. Menno: “Het is mooi om nog steeds betrokken te zijn bij het Huis.”

 • afscheid van zijn dochter Hazel

  Jesper (30) is ontzettend trots als zijn dochter Hazel wordt geboren. Maar het onbezorgde gezinsgeluk verdwijnt als blijkt dat Hazel een zeldzame botziekte heeft. Na wekenlange intensieve zorg overlijdt hun vrolijke meisje op Wereldlichtjesdag. “Ik wilde altijd al jong vader worden. Dat ben ik nu, maar mijn kind leeft niet meer.”