
Zie hoe jij verschil kunt maken
Verhalen uit Ronald McDonald Huis Leiden
Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Leiden. Doe je mee?
-
Een dag en nacht ploeteren en
120 kilometer wandelen in 24 uur, met start en finish in Rotterdam. Met HomeWalk zamelen wandelaars geld in voor de Ronald McDonald Huizen. Winnifred is begeleider van ‘De Leidse Lopers’, die zich inzetten voor Huis Leiden.
-
FitValue nieuwe kamersponsor
Wie fit is, kan waarde bieden. Een belangrijk uitgangspunt van de mannen en vrouwen van FitValue. Deze experts in de civiele techniek vormen een enthousiast team dat niet alleen de eigen gezondheid belangrijk vindt, maar ook de juiste match – die andere betekenis van fit – voor hun opdrachtgever.
-
Luuk zag grauw na zijn geboorte
Op het moment dat Annemarie de pasgeboren Luuk op haar buik krijgt, weet ze het meteen: er is iets mis. De volgende dag blijkt dat haar gevoel klopt. Diezelfde avond wordt Luuk per ambulance naar het LUMC gebracht, waar na veel onderzoeken een hartafwijking geconstateerd wordt. Honderd dagen lang lag de pasgeboren Luuk op de IC.
-
‘Als je als ouder niet in balans bent, is je gezin dat ook niet’
Een kind in het ziekenhuis, dat heeft impact op het hele gezin. Hoe houd je jezelf én je gezin staande in zo’n situatie? Als moeder van de zorgintensieve Lynn (7) kent Dianne de uitdagingen van een leven met zorg. Vanuit die ervaring en haar werk dat alles te maken heeft met in balans blijven, deelt zij haar tips voor andere ouders.
-
Islean schrijft over haar tijd in Huis Leiden
Zondag 8 mei is het Moederdag. Een bijzondere dag, zeker voor de moeders die in de Ronald McDonald Huizen verblijven. Islean weet als geen ander hoe dit is. Toen haar zoontje Charlie 6 weken oud was, kreeg hij het RS-virus. Bij toeval is toen een zeldzame hartafwijking ontdekt. Speciaal voor Moederdag schreef ze een blog over haar ervaringen in Ronald McDonald Huis Leiden.
-
Lief en leed op de Daktuin en daarbuiten
Al vijftien jaar werken ze samen op de Daktuin van Ronald McDonald Huis Leiden en ook privé delen ze lief en leed. Annie en Mieke zijn totaal verschillend, maar hebben vanaf het begin een klik. Mieke: “Ik zou de samenwerking én vriendschap met Annie voor geen goud willen missen.”
-
je iets hoeft uit te leggen
Voor Pieter en Karin heeft het begrip vriendschap een speciale betekenis. Ze maakten twee keer een zeer heftige persoonlijke periode door rond de zwangerschappen van hun dochtertjes Jasmijn en Fenna. Beiden zijn helaas overleden. Tijdens hun verblijf in Ronald McDonald Huis Leiden ontstonden hechte vriendschappen met twee paar ouders en een van de vrijwilligers. Iets waar ze nog steeds veel kracht uit putten en plezier aan beleven.
-
vieren we het leven
Menno studeert nog als zijn vader Ron in 2014 – op 54-jarige leeftijd – overlijdt aan een hersentumor. Ron, bestuursvoorzitter van Ronald McDonald Huis Leiden, heeft zijn twee zoons het ondernemen met de paplepel ingegoten. Menno: “Het is mooi om nog steeds betrokken te zijn bij het Huis.”
-
afscheid van zijn dochter Hazel
Jesper (30) is ontzettend trots als zijn dochter Hazel wordt geboren. Maar het onbezorgde gezinsgeluk verdwijnt als blijkt dat Hazel een zeldzame botziekte heeft. Na wekenlange intensieve zorg overlijdt hun vrolijke meisje op Wereldlichtjesdag. “Ik wilde altijd al jong vader worden. Dat ben ik nu, maar mijn kind leeft niet meer.”
-
vanaf zijn nek verlamd
Van ogenschijnlijk gezond tot vanaf de nek verlamd in slechts 24 uur. De 13-jarige Julian, de zoon van Patricia, lag ineens met veel toeters en bellen op de IC. Patricia: “Niemand wist of hij het überhaupt zou overleven.”
-
‘Alle families met een ziek kind zijn helden'
Op 10 maart 2010 verwelkomden Paula en Simon hun derde kindje. Dochter Francesca werd geboren met een zware hartafwijking. Een heftige kraamtijd vol zorgen volgde. Huis Leiden en de Daktuin boden verlichting.
-
Leren door te doen
In dezelfde straat als waarin Ronald McDonald Huis Leiden staat, ligt Het Waterland: een middelbare school voor praktijkonderwijs. Elke dinsdag komen leerlingen van deze school naar het Huis om klusjes te doen.
-
Mathis heeft epilepsie, de vluchttas staat altijd klaar
Mathis is geboren met Tubereuze Sclerose Complex, een genetische afwijking waardoor er goedaardige tumoren in zijn organen ontstaan. Hij lijdt onder veel grote epileptische aanvallen en thuis staat altijd een vluchttas klaar. Het gezin verbleef al in vier verschillende Ronald McDonald Huizen. Zusjes Lilou en Fauve zijn steeds benieuwd wat voor speelgoed er in het nieuwe Huis zal zijn.
-
5 vragen aan Froukje Hijlkema
orthopedagoog-generalist en EMDR-therapeut bij Praktijk Goed Leven
Haar ervaringen als oud-gast in Ronald McDonald Huis Groningen inspireerden orthopedagoog Froukje Hijlkema om zich te specialiseren in Eye Movement Desensitization and Reprocessing-therapie (EMDR). “EMDR heeft me geholpen om de traumatische impact van mijn dochters diagnose te verwerken.”
-
Niemand begrijpt echt wat je doormaakt
Kim (21) is bijna gediplomeerd verpleegkundige en woont samen met haar vriend. Zesenhalf jaar geleden kwam haar zusje Lianne met een ernstige hartafwijking ter wereld. Kim was toen een tiener en zat vlak voor haar eindexamen. Een bijzondere periode waar ze met dankbaarheid op terugkijkt.