Faciliteiten van de Huiskamer

Net als thuis

Ronald McDonald Huiskamer Leiden bevindt zich in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hier kunnen gezinnen tot rust komen in een huiselijke omgeving. Zieke kinderen en hun broertjes en zusjes kunnen op de Daktuin, onderdeel van de Huiskamer, even vergeten dat ze in een ziekenhuis zijn.

De Ronald McDonald Huiskamer Leiden bestaat uit drie Ouderzitkamers, een Ouderslaapkamer en de Daktuin, een grote speelplek voor patiënten, hun broertjes en zusjes en vriendjes.

Ouders van opgenomen kinderen kunnen gebruik van de Ouderzitkamers. Ze kunnen er een kopje koffie drinken, eten, een krant lezen en televisie kijken. Net als thuis. Kinderen kunnen samen met hun ouders spelen op de Daktuin: fietsen, klimmen op het speelkasteel, een spelletje doen, knutselen, noem maar op. Op de Daktuin is ook een hoek ingericht voor ouders, met dezelfde faciliteiten als in de Ouderzitkamers. Ook kunnen ouders en kinderen hier gezellig samen eten.

De Daktuin is maandag t/m vrijdag open van 09.30 tot 19.30 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.30 uur. Ouders kunnen 24 uur per dag terecht in de Ouderzitkamers. Vrijwilligers zorgen dat de verschillende ruimtes van de Ronald McDonald Huiskamer er opgeruimd en gezellig uitzien, zorgen voor spelmateriaal op de Daktuin en bieden aandacht en een luisterend oor.

Faciliteiten

Ronald McDonald Huiskamer Leiden beschikt over:

  • Drie Ouderzitkamers op verschillende locaties binnen het Willem-Alexander Kinderziekenhuis
  • Een Ouderslaapkamer
  • Een grote speelplek met allerlei spelmateriaal voor verschillende leeftijden: de Daktuin
  • Een activiteitenprogramma op de Daktuin
  • Een buitenruimte