
In de nieuwsbrieven die je vanaf nu ontvangt, delen we het belangrijkste nieuws uit ons netwerk. Ook vertellen we je graag de ontroerende ervaringsverhalen van gezinnen.

Zoals het verhaal van Linda
Als haar pasgeboren zoon Guus wordt opgenomen in het ziekenhuis met ernstige nierproblemen, wilt ze alleen maar dicht bij hem zijn. Terwijl Linda overnacht op de kraamafdeling, logeren haar twee andere kinderen van drie en twee bij haar ouders en reist haar man van hot naar her. “Aan alles voelde ik dat ik mijn gezin weer compleet wilde hebben”, vertelt Linda. Er blijkt een plekje in een Ronald McDonald Huis vrij te zijn, waardoor het gezin dicht bij Guus kan zijn. “Het is zo belangrijk dat er een plek is waar het gezinsleven door kan gaan.” Lees het hele verhaal.
✨ Samen met jou
In de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen werken we dagelijks aan onze missie: keeping families close. Dat doen we samen met jou. Wil jij ervoor zorgen dat gezinnen zoals die van Linda bij elkaar kunnen zijn wanneer zij het zo hard nodig hebben? Help met geld, tijd of samen met collega's.
Meer verhalen
-
Twee weken lang mochten we onze Sion niet vasthouden
Sion (5) heeft een moeilijke start als baby: hij krijgt kinkhoest, heeft hartritmestoornissen en groeit langzaam. Toch ontwikkelt hij zich verder goed, dus er rinkelen geen alarmbellen. Maar wanneer zijn groei achterblijft, hij veel zweet op vakantie en erg lang doet over zijn fles, ontdekt de kinderarts een hartruis. De cardioloog constateert een ernstige hartafwijking. De enige uitweg is een openhartoperatie.
-
Afscheid moeten nemen van je pasgeboren kleinzoons
Als je voor het eerst opa en oma wordt, is dat een bijzonder moment. Voor Herma en Rob loopt dat iets anders als in november 2015 de tweeling Gijs en Teun veel te vroeg geboren wordt. De eerste weken blijft het enorm spannend of hun kleinkinderen het gaan halen. Ze nemen zelfs afscheid van de jongens. En dat heeft – jaren later – nog steeds effect op opa en oma.
-
Pas na twee maanden je kleindochter vasthouden
“Uit de 20-wekenecho bleek dat de linkerhelft van het hartje van Tess niet goed was ontwikkeld”, vertelt haar oma Marianne. “Van mijn dochter Marloes mocht ik bij de bevalling zijn. Het was namelijk onzeker hoe de bevalling zou verlopen en of er direct een operatie nodig zou zijn.” Het afgelopen jaar was intensief. Niet alleen voor Tess’ ouders Marloes en Rob en hun gezonde dochter Fleur, maar ook voor de betrokken grootouders.
Het Ronald McDonald Kinderfonds gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Wij gebruiken ze om je te informeren over onze activiteiten. Wil je de gegevens die wij hebben vastgelegd wijzigen of heb je vragen? Bel 088-221 90 07 of mail [email protected]. Lees ons privacystatement.