247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Kinderfonds huiskamer gezin aan eettafel

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Groningen

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Groningen. Doe je mee?

 • Toch wat tijd hebben hebben samen

  “Het was een perfecte zwangerschap”, blikt moeder Marleen terug, ruim twee jaar na de geboorte van dochter Esmée. De baby ligt echter in een stuit en daarom wordt Marleen, die samen met partner Hans op Terschelling woont, met 37 weken zwangerschap opgenomen in het Medisch Centrum Leeuwarden. De echo die daar wordt gemaakt, is verontrustend: het lijkt of het meisje een waterhoofd heeft en het stel wordt doorverwezen naar het UMC Groningen.

 • Hoe één telefoontje het leven verandert

  Ruim vier jaar geleden gaan Alfred en Petra met hun drie kinderen Rick (13), Youri (9) en Esmé (6) op vakantie naar Tsjechië. Hun oudste zoon Lars (16) blijft thuis. Tijdens de tweede nacht krijgen ze een telefoontje dat hun leven voor altijd verandert. Petra: “De politie vertelde dat Lars een ongeluk had gehad en dat we naar huis moesten komen.”

 • Donaties voor Liv haar eerste verjaardag

  Liv (1) speelt graag met dingen die eigenlijk geen speelgoed zijn. Van een afstandsbediening tot een lepel. Haar ouders vonden cadeautjes verzinnen voor haar verjaardag daarom lastig.  En dus besloten Koen en Linda om voor Liv haar eerste verjaardag donaties te vragen voor Ronald McDonald Huis Groningen.  

 • Melle wordt met de navelstreng om zijn nek geboren

  Roos en Tim zijn in verwachting van hun tweede kindje. Tijdens de 20-wekenecho wordt bij de baby een hartafwijking geconstateerd. Na de bevalling zal een operatie volgen. Roos: “We dachten aanvankelijk: dat kunnen we er ook nog wel bij hebben, aangezien onze eerste zoon, Jeppe van twee, na zijn geboorte ook naar het UMCG moest. Dit vanwege een bloeding in zijn hersenen met een waterhoofd als gevolg.”

 • Extra verheugen op de feestdagen

  Niels en Jolijn zijn heel gelukkig als hun dochter Milou (2) wordt geboren. Maar een paar weken na haar geboorte groeit Milou niet goed. Haar ontlasting is ontkleurd en na onderzoek blijkt ze galgangatresie – een aangeboren afwijking aan de galwegen – te hebben. Het gezin moet naar Groningen, omdat Milou daar een noodzakelijke operatie zal ondergaan.

 • Papa en mama waren heel verdrietig, daarom wisten we dat het heel ernstig was

  Afgelopen voorjaar werd Aaron (6) plotseling ernstig ziek en werd hij opgenomen in het UMC Groningen. Zijn ouders, Ronny en Kim, en grote broers Hugo (11) en Jasper (10) verbleven tijdens zijn opname in Ronald McDonald Huis Groningen. Een paar maanden later blikt het hele gezin samen terug op deze heftige periode.

 • Van een beetje grieperig naar een levensbedreigende bloedvergiftiging

  Ze voelde zich wat grieperig, dacht Anna (15). Maar in plaats van op te knappen, ging ze in één nacht ineens heel heftig onderuit. “Ik voelde me plotseling doodziek, ik kon niet eens meer op mijn benen staan.” In het ziekenhuis blijkt ze een levensbedreigende bloedvergiftiging te hebben. Zo ernstig dat eerst een deel van haar voeten en daarna zelfs een deel van haar rechteronderbeen moest worden geamputeerd. “Het enige wat ik nu wil, is weer voetballen.”

 • Kai krijgt een nieuwe lever van zijn moeder

  Al snel na zijn geboorte ziet Kai (3) geel. Moeder Annie: “Aangezien zijn vader Christopher uit Costa Rica komt en een donkere huidskleur heeft, en ik borstvoeding gaf, werd er niet meteen iets achter gezocht.” Maar als na zes weken Kais ontlasting wit is, wordt al gauw een afwijking aan de lever vermoed. Samen met zijn ouders belandt Kai in het UMC Groningen.

 • Wanneer je kleinkind in het ziekenhuis ligt

  Als Renske en Harm hun tweede kindje verwachten, krijgen ze bij de 20-wekenecho geen goed nieuws: hun baby’tje Roef blijkt een hartafwijking te hebben en moet meteen na de geboorte geopereerd worden in het UMC Groningen. Renske en Harm verblijven in deze periode in Ronald McDonald Huis Groningen. Renskes ouders, Yvonne en Harry, en Harms ouders, Hanny en Herman, bezoeken hen er regelmatig.

 • Oma Katrien geeft kleinzoon Luuk een toekomst

  Twee maanden na een grote operatie aan zijn galwegen wordt Luuk, nog geen 4 maanden oud, voor de tweede keer geel en ernstig ziek. Zijn lever blijkt levensgevaarlijk beschadigd door de galwegproblemen. De enige uitweg is een nieuwe lever. Oma Katrien is een donormatch. “Ik twijfelde geen moment. Als Luuk niet geholpen werd, dan had hij geen toekomst.”

 • Sorens geboorte werd zo lang mogelijk uitgesteld

  Udritcha is 24 weken zwanger van haar vierde kindje als ze het gevoel heeft dat de kleine een beetje laag zit. Samen met Juan kreeg ze al dochters Ellany (11) en Isea (8) en ze verloren bij 18 weken zwangerschap hun derde dochtertje. In het ziekenhuis in hun woonplaats zien ze dat de bevalling zich al aandient, maar voor Udritcha is er helaas geen plek. Dus gaat het gezin naar het UMC Groningen.

 • Vayèn moest alles opnieuw leren

  Kort na de geboorte van Vayèn (2) wordt bij haar propion acidemie (PA) vastgesteld, een zeldzame stofwisselingsziekte. “Bij deze ziekte komt de hoeveelheid eiwitten die een kind binnenkrijgt heel precies”, vertelt vader Gabriël. “Al bij een kleine afwijking raakt het lijf ontregeld, met het risico op hersenletsel.”

 • Altijd met z'n allen op één kamer

  Charity (12), Brandon (9) en Jaxx (5) logeren al sinds de geboorte van hun broertje Kayden (4) regelmatig met hun ouders Jelle en Iris in Ronald McDonald Huis Groningen. Kayden heeft een ernstige hartafwijking. Hiervoor is hij de afgelopen jaren al vaak behandeld in het UMC Groningen. Brandon: “Volgens mij zijn we hier al wel 1.000 keer geweest.”

 • De banden vol met wind

  Vrijwilliger Wim werkt al meer dan tien jaar in Ronald McDonald Huis Groningen. Naast fietsen en kamperen is het vrijwilligerswerk een van zijn hobby’s. Een paar jaar geleden bedacht hij het plan om deze drie liefhebberijen te combineren.

 • inchecken in het Huis

  Ilse is 24 weken zwanger en nog volop aan het werk als ze een zeurderige buikpijn voelt. Ze vermoedt een blaasontsteking, maar als ze thuis is, plast ze bloed. De verloskundige komt langs en constateert dat Ilse al drie centimeter ontsluiting heeft. Met spoed wordt ze naar het ziekenhuis gebracht.