%
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Kinderfonds huiskamer gezin aan eettafel

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Groningen

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Groningen. Doe je mee?

 • Sorens geboorte werd zo lang mogelijk uitgesteld

  Udritcha is 24 weken zwanger van haar vierde kindje als ze het gevoel heeft dat de kleine een beetje laag zit. Samen met Juan kreeg ze al dochters Ellany (11) en Isea (8) en ze verloren bij 18 weken zwangerschap hun derde dochtertje. In het ziekenhuis in hun woonplaats zien ze dat de bevalling zich al aandient, maar voor Udritcha is er helaas geen plek. Dus gaat het gezin naar het UMC Groningen.

 • Vayèn moest alles opnieuw leren

  Kort na de geboorte van Vayèn (2) wordt bij haar propion acidemie (PA) vastgesteld, een zeldzame stofwisselingsziekte. “Bij deze ziekte komt de hoeveelheid eiwitten die een kind binnenkrijgt heel precies”, vertelt vader Gabriël. “Al bij een kleine afwijking raakt het lijf ontregeld, met het risico op hersenletsel.”

 • Altijd met z'n allen op één kamer

  Charity (12), Brandon (9) en Jaxx (5) logeren al sinds de geboorte van hun broertje Kayden (4) regelmatig met hun ouders Jelle en Iris in Ronald McDonald Huis Groningen. Kayden heeft een ernstige hartafwijking. Hiervoor is hij de afgelopen jaren al vaak behandeld in het UMC Groningen. Brandon: “Volgens mij zijn we hier al wel 1.000 keer geweest.”

 • De banden vol met wind

  Vrijwilliger Wim werkt al meer dan tien jaar in Ronald McDonald Huis Groningen. Naast fietsen en kamperen is het vrijwilligerswerk een van zijn hobby’s. Een paar jaar geleden bedacht hij het plan om deze drie liefhebberijen te combineren.

 • inchecken in het Huis

  Ilse is 24 weken zwanger en nog volop aan het werk als ze een zeurderige buikpijn voelt. Ze vermoedt een blaasontsteking, maar als ze thuis is, plast ze bloed. De verloskundige komt langs en constateert dat Ilse al drie centimeter ontsluiting heeft. Met spoed wordt ze naar het ziekenhuis gebracht.

 • Lief en leed

  Vrijwilligers zijn de ruggengraat van de Ronald McDonald Huizen, en de onderlinge betrokkenheid van de teams is groot. Daarom is er in Huis Groningen een liefenleedcommissie, die dag en nacht aandacht heeft voor al het lief en leed in het Groningse vrijwilligersteam.

 • Laat op de avond stond ik op de stoep van het Ronald McDonald Huis

  Na een paar dagen gesnotter van Minte, net 5 weken oud, gaat moeder Monique even met haar langs de huisarts. Voor een recept tegen de verkoudheid, denkt ze. Maar een dag later ligt Minte op de IC in Groningen. “Op mijn vraag of Minte het wel zou halen, kon de verpleegkundige geen antwoord geven.”

 • Pas als Floris 's avonds sliep gingen we terug naar het Huis

  Het is Floris’ (16) eerste schooldag na de zomervakantie. Hij heeft zijn middelbareschooldiploma gehaald en heeft zin om te beginnen aan zijn nieuwe opleiding. Maar onderweg naar school zakt hij midden op een druk treinstation plotseling in elkaar. Moeder Liesbeth: “Ik was thuis, op zijn kamer wat aan het opruimen, toen de politie aan de deur stond. Ze vertelden dat er iets met Floris was gebeurd en dat we meteen mee moesten komen.”

 • ‘Als je als ouder niet in balans bent, is je gezin dat ook niet’

  Een kind in het ziekenhuis, dat heeft impact op het hele gezin. Hoe houd je jezelf én je gezin staande in zo’n situatie? Als moeder van de zorgintensieve Lynn (7) kent Dianne de uitdagingen van een leven met zorg. Vanuit die ervaring en haar werk dat alles te maken heeft met in balans blijven, deelt zij haar tips voor andere ouders.

 • belanden tegelijkertijd in het ziekenhuis

  Het gebeurt wel vaker dat twee gezinnen uit dezelfde woonplaats tegelijkertijd in een Ronald McDonald Huis verblijven. Maar dat die gezinnen goed bevriend zijn en de vaders ook nog samen een bedrijf runnen, is zeldzaam. Het overkomt Liesbeth en Dubbele en Mariëlle en Wim. Hun pasgeboren baby’s Esther en Jariën belanden om zeer uiteenlopende redenen op hetzelfde moment in het UMCG. De ouders verblijven gedurende die ziekenhuisopnames in Ronald McDonald Huis Groningen.

 • Lief en leed met elkaar delen

  Erik en Reinalda zijn al ouders van Feline (9) en Rik (4). Tijdens de 20-wekenecho van hun derde kindje Daan krijgen ze te horen dat zijn hartje niet in orde is. De grond onder hun voeten wordt weggeslagen. Al gauw belanden ze in het UMC Groningen voor nader onderzoek. Gelukkig zien de artsen daar mogelijkheden voor Daan.

 • Kerst aan het ziekenhuisbed

  Arnold en Debora zijn in blijde verwachting, maar bij de 20 wekenecho krijgen ze slecht nieuws: de darmen van hun dochtertje blijken buiten de buik te liggen. Arnold: “Een gastroschisis, we hadden er nog nooit van gehoord en schrokken ons rot.” Een doorverwijzing naar het UMC Groningen volgt. Daar klinken gelukkig geruststellende woorden: “We weten goed wat we moeten doen en de kans op herstel is groot.”

 • De belangrijkste persoon aan tafel mist

  Als Martine en Ane de gelukkige ouders worden van baby Hidde, lijkt hij aanvankelijk blakend van gezondheid. Maar al snel kleurt zijn huid geel, en blijkt dat Hidde galgangatresie heeft. Zijn galwegen zijn rondom de geboorte geblokkeerd en verschrompeld. In het UMC Groningen proberen artsen Hiddes lever te redden met de Kasai-methode, waarbij de darmen tegen de lever worden gelegd. Dit doen ze om een levertransplantatie zo lang mogelijk uit te stellen.

 • Alles accepteren zoals het is

  Deborah (17) is de jongste dochter van Debby en Albert. Ze is druk bezig met haar propedeuse rechten en zit boordevol plannen, zoals verder studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maar dan is het voorjaarsvakantie en voelt Deborah zich ineens helemaal niet lekker

 • Ronald fietst 27 kilometer op een kinderfiets

  Francy, de zus van Ronald, is vrijwilliger in Huis Groningen en deed met team Nait Soez’n mee met HomeWalk. Haar broer bedacht – na een uit de hand gelopen weddenschap met een collega – een heroïsche actie om haar, haar team en daarmee Huis Groningen te steunen.