%
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam

Bij Amsterdam UMC, locatie VUmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Kinderfonds huiskamer gezin aan eettafel

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Groningen

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Groningen. Doe je mee?

 • Luuk valt tijdens een training van zijn motor en klapt met zijn buik op het stuur

  Luuk (9) is een stoere en avontuurlijke jongen wiens grootste liefhebberij motorracen is. Bij zo’n sport is af en toe een keer vallen bijna onvermijdelijk. Maar als Luuk tijdens een training valt en zoveel pijn heeft dat hij kort na de val totaal in zichzelf gekeerd raakt, gaan bij zijn ouders Angelique en Thijs de alarmbellen af. Ze besluiten Luuk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen.

 • Een kwestie van domme pech

  Op een doodgewone doordeweekse dag laat Fardau (13) na school haar hond Bikkel uit en gaat daarna naar haar kamer. Even later appt Fardaus sporttrainster dat ze niet is komen opdagen op de training. Vader Romke vraagt broer Thyme (15), die ook thuis is, om poolshoogte te nemen. Hij treft Fardau slapend in haar kamer aan, maar ziet ook dat ze gespuugd heeft.

 • Sem lag aan 24 snoeren en apparaten

  Elisabeth en Arjan zijn in de zevende hemel als hun zoon Sem blakend en levendig ter wereld komt. Maar de euforie verdwijnt na anderhalve dag al compleet als Sem plotseling totaal verandert. Zijn sterke beentjes worden slap, zijn lijfje voelt levenloos en hij r aakt onderkoeld. Arjan: “We kenden hem nog maar zo kort en toch al zo goed dat we wisten dat het helemaal mis was.”

 • Davids hersenen willen het anders dan normaal

  Als David drie maanden oud is, drinkt hij ineens slecht en moet hij zo spugen dat zijn ouders Arie en Linda zich grote zorgen maken. De huisarts denkt aan reflux. Maar als medicatie niets uithaalt, belandt David op de spoedeisende hulp. Ook een buikscan wijst niets uit, waarna een hersenscan volgt. Kort daarna ligt David in de ambulance, die hem naar het UMC Groningen brengt.

 • Dubbelop genieten van normaal

  Bijna vier jaar geleden komt Gerbrich ter wereld – na 24 weken zwangerschap – in het UMC Groningen. De extreme vroeggeboorte zorgt bij haar ouders Bernardus en Nynke voor een heftige en intensieve tijd. Ze verblijven een halfjaar in Ronald McDonald Huis Groningen om dicht bij hun dochtertje te kunnen zijn. Ook in de jaren die volgen, logeren ze af en toe in het Huis als Gerbrich naar het UMCG moet. Hoe gaat het nu met hen?

 • "Hij is aangereden op weg naar school"

  De nachtmerrie van iedere ouder, die heb ik meegemaakt. Het was dinsdag, ik had een cursus van mijn werk en mijn telefoon stond uit, toen er plotseling twee politieagenten het kantoor binnenkwamen. “Bent u de moeder van Jonathan?” Die vraag alleen al… Het angstzweet brak me uit.  ‘Ja, dat ben ik. Wat is er?’

 • Vrijwilliger in tijden van corona

  Het is half maart wanneer er in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus ook in de Ronald McDonald Huizen maatregelen worden getroffen. Het Huis werkt met minder vrijwilligers, die allemaal in goede gezondheid zijn. Samen met het management vormen zij een kernteam en werken zij volgens een aangepast rooster. Dit alles om ervoor te zorgen dat er steeds zo weinig mogelijk mensen tegelijk in het Huis zijn.

 • Scott en Glenn vergeten soms te ademen

  René en Lidy verwachten een tweeling en Lidy heeft al vroeg tijdens de zwangerschap ‘nesteldrang’: de namen zijn bedacht, de geboortekleertjes liggen klaar en thuis is alles al volledig ingericht voor de komst van de tweeling. “Zelfs de vluchttas had ik net een paar dagen eerder al ingepakt en klaargezet”, blikt Lidy terug. “Alsof ik iets voorvoelde.” 

  Lees meer
 • Twee keer met spoed naar het ziekenhuis

  De veerkracht van Daniël en Ilana wordt op de proef gesteld als hun grootste angst als ouders waarheid wordt. Zoon Senn komt ter wereld als Ilana nog maar 25 weken zwanger is. Zijn darmpjes zijn ernstig verstopt en hij moet met de ambulance naar het UMC Groningen. Daar ondergaat de te vroeg geboren baby meteen een zware darmoperatie. Zijn bezorgde ouders nemen nog dezelfde avond hun intrek in Ronald McDonald Huis Groningen.

  Lees meer
 • Boas' broers en zussen herkenden hem alleen nog aan zijn haar

  In het grote gezin van Hans en Johanne is een verkoudheid bij een van de kinderen niet iets om meteen gealarmeerd van te raken. Maar als hun jongste zoon Boas (1) hoge koorts krijgt en plotseling helemaal niet meer reageert, slaat de paniek toe.

  Lees meer
 • Weer thuis

  Jeroen en Irene verbleven twee keer meerdere weken in Ronald McDonald Huis Groningen vanwege een aangeboren stembandafwijking van hun zoon Sieb (1). Hoe was het voor hen om na deze heftige periode samen met hun twee andere kinderen Elise (5) en Emy (3) de draad thuis weer op te pakken?

 • Vijf vragen aan Arie Bos

  Al meer dan dertig jaar zet professor Arie Bos, hoofd Neonatologie UMCG en kinderarts, zich in om veel te vroeg geboren baby’s een zo goed mogelijke toekomst te bieden. Toen hij met muziektherapie in aanraking kwam, twijfelde hij geen moment over de toegevoegde waarde ervan voor prematuur geboren baby’s.

 • Liefde en steun van opa's en oma's

  Soms verblijven er buitenlandse gasten in Ronald McDonald Huis Groningen. Zo ook de familie van de Spaans-Italiaanse Nina (2). Het meisje heeft een dusdanig zeldzame ziekte dat een behandeling in Groningen de beste optie is voor haar. Terwijl moeder Martha voor haar werk in Brazilië verblijft, reist oma Lola samen met vader Enrique af naar het hoge noorden.

 • We mochten Amélie niet aanraken

  Lisa is 23 weken zwanger van haar tweede kind als ze hevige bloedingen krijgt. Om te voorkomen dat er weeën ontstaan, is absolute rust noodzakelijk. Vader Maik: “Onze blijdschap en onbezorgdheid waren in één klap weg.” Acht weken later laat de bevalling zich niet langer tegenhouden en komt dochter Amélie ter wereld.

 • BFF's dankzij Ronald McDonald Huis Groningen

  Vijf jaar geleden lagen de zusjes van Eva uit Overijssel en Marije uit Friesland gelijktijdig in het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Samen met hun ouders verbleven zij – allebei twee jaar oud – in het Ronald McDonald Huis. Tussen de ouders klikte het, maar tussen de peuters ook. Inmiddels zijn de dames zeven jaar oud en nog altijd hartsvriendinnen.