%
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Kinderfonds huiskamer gezin aan eettafel

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Groningen

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Groningen. Doe je mee?

 • belanden tegelijkertijd in het ziekenhuis

  Het gebeurt wel vaker dat twee gezinnen uit dezelfde woonplaats tegelijkertijd in een Ronald McDonald Huis verblijven. Maar dat die gezinnen goed bevriend zijn en de vaders ook nog samen een bedrijf runnen, is zeldzaam. Het overkomt Liesbeth en Dubbele en Mariëlle en Wim. Hun pasgeboren baby’s Esther en Jariën belanden om zeer uiteenlopende redenen op hetzelfde moment in het UMCG. De ouders verblijven gedurende die ziekenhuisopnames in Ronald McDonald Huis Groningen.

 • Lief en leed met elkaar delen

  Erik en Reinalda zijn al ouders van Feline (9) en Rik (4). Tijdens de 20-wekenecho van hun derde kindje Daan krijgen ze te horen dat zijn hartje niet in orde is. De grond onder hun voeten wordt weggeslagen. Al gauw belanden ze in het UMC Groningen voor nader onderzoek. Gelukkig zien de artsen daar mogelijkheden voor Daan.

 • Kerst aan het ziekenhuisbed

  Arnold en Debora zijn in blijde verwachting, maar bij de 20 wekenecho krijgen ze slecht nieuws: de darmen van hun dochtertje blijken buiten de buik te liggen. Arnold: “Een gastroschisis, we hadden er nog nooit van gehoord en schrokken ons rot.” Een doorverwijzing naar het UMC Groningen volgt. Daar klinken gelukkig geruststellende woorden: “We weten goed wat we moeten doen en de kans op herstel is groot.”

 • De belangrijkste persoon aan tafel mist

  Als Martine en Ane de gelukkige ouders worden van baby Hidde, lijkt hij aanvankelijk blakend van gezondheid. Maar al snel kleurt zijn huid geel, en blijkt dat Hidde galgangatresie heeft. Zijn galwegen zijn rondom de geboorte geblokkeerd en verschrompeld. In het UMC Groningen proberen artsen Hiddes lever te redden met de Kasai-methode, waarbij de darmen tegen de lever worden gelegd. Dit doen ze om een levertransplantatie zo lang mogelijk uit te stellen.

 • Alles accepteren zoals het is

  Deborah (17) is de jongste dochter van Debby en Albert. Ze is druk bezig met haar propedeuse rechten en zit boordevol plannen, zoals verder studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maar dan is het voorjaarsvakantie en voelt Deborah zich ineens helemaal niet lekker

 • Ronald fietst 27 kilometer op een kinderfiets

  Francy, de zus van Ronald, is vrijwilliger in Huis Groningen en deed met team Nait Soez’n mee met HomeWalk. Haar broer bedacht – na een uit de hand gelopen weddenschap met een collega – een heroïsche actie om haar, haar team en daarmee Huis Groningen te steunen.

 • In het ziekenhuis was het wachten totdat het fout zou gaan in Nynkes buik

  Boy en Nynke verwachten hun tweede kindje. Bij de 20-wekenecho blijkt dat de baby een vochtophoping in zijn darmpjes heeft. Als deze buitenproportioneel blijft toenemen, wordt Nynke – 31 weken zwanger – opgenomen in het UMC Groningen. Hier kan de baby intensief gemonitord worden. Nynke: “Best gek, want alles was nog rustig. Eigenlijk was het wachten totdat het fout zou gaan, zodat er dan kon worden ingegrepen.”

 • 5 vragen aan Froukje Hijlkema

  orthopedagoog-generalist en EMDR-therapeut bij Praktijk Goed Leven

  Haar ervaringen als oud-gast in Ronald McDonald Huis Groningen inspireerden orthopedagoog Froukje Hijlkema om zich te specialiseren in Eye Movement Desensitization and Reprocessing-therapie (EMDR). “EMDR heeft me geholpen om de traumatische impact van mijn dochters diagnose te verwerken.”

 • De wonderbaarlijke levertransplantatie van Taria- Ann

  De oogjes van baby Taria-Ann kleuren na haar geboorte een beetje geel. “Heel normaal, dat trekt waarschijnlijk binnen een paar dagen weer weg”, wordt haar ouders Yela en Sylvester gezegd. Maar het wordt niet beter. En dan heeft Taria-Ann na drie weken ineens ook nog witte ontlasting. Al snel blijkt dat er iets niet in orde is met Taria-Anns lever.

 • Onvergetelijke verhalen voor nachtwacht Charlotte

  Iedereen die in Ronald McDonald Huis Groningen werkt weet: het is ontzettend fijn en dankbaar werk. Het is dan ook niet zo gek dat (klein)kinderen van vrijwilligers en medewerkers worden meegezogen in dat enthousiasme.

 • Drie maanden na de vroeggeboorte mag Mirthe eindelijk haar kleine zusje zien

  Mirthe (4) en haar ouders Douwe en Gerlinda verblijven al drie maanden in Ronald McDonald Huis Groningen. Dit vanwege de vroeggeboorte van Mirthes zusje Benthe, dat na bijna 26 weken zwangerschap ter wereld kwam. “En dat terwijl de kans dat ik ooit nog zwanger zou raken nihil was”, vertelt Gerlinda. “Twee jaar geleden – Mirthe was ongeveer anderhalf jaar oud – heb ik baarmoederhalskanker gehad. Een heel moeilijke tijd.”

 • Luuk valt tijdens een training van zijn motor en klapt met zijn buik op het stuur

  Luuk (9) is een stoere en avontuurlijke jongen wiens grootste liefhebberij motorracen is. Bij zo’n sport is af en toe een keer vallen bijna onvermijdelijk. Maar als Luuk tijdens een training valt en zoveel pijn heeft dat hij kort na de val totaal in zichzelf gekeerd raakt, gaan bij zijn ouders Angelique en Thijs de alarmbellen af. Ze besluiten Luuk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen.

 • Een kwestie van domme pech

  Op een doodgewone doordeweekse dag laat Fardau (13) na school haar hond Bikkel uit en gaat daarna naar haar kamer. Even later appt Fardaus sporttrainster dat ze niet is komen opdagen op de training. Vader Romke vraagt broer Thyme (15), die ook thuis is, om poolshoogte te nemen. Hij treft Fardau slapend in haar kamer aan, maar ziet ook dat ze gespuugd heeft.

 • Sem lag aan 24 snoeren en apparaten

  Elisabeth en Arjan zijn in de zevende hemel als hun zoon Sem blakend en levendig ter wereld komt. Maar de euforie verdwijnt na anderhalve dag al compleet als Sem plotseling totaal verandert. Zijn sterke beentjes worden slap, zijn lijfje voelt levenloos en hij r aakt onderkoeld. Arjan: “We kenden hem nog maar zo kort en toch al zo goed dat we wisten dat het helemaal mis was.”

 • Davids hersenen willen het anders dan normaal

  Als David drie maanden oud is, drinkt hij ineens slecht en moet hij zo spugen dat zijn ouders Arie en Linda zich grote zorgen maken. De huisarts denkt aan reflux. Maar als medicatie niets uithaalt, belandt David op de spoedeisende hulp. Ook een buikscan wijst niets uit, waarna een hersenscan volgt. Kort daarna ligt David in de ambulance, die hem naar het UMC Groningen brengt.