%
  • Fiets mee met HomeRide

    500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

  • Ren mee met HomeRun

    240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

  • Loop mee met HomeWalk

    120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

  • Start je eigen actie

    Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Emma in Our Domain

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Doe je mee?

  • Een kwetsbaar begin van een nieuw leven

    Als ouder wil je dicht bij je kind in het ziekenhuis zijn. Voor een te vroeg geboren kindje helpt de nabijheid van ouders bij de groei en het herstel. Twee Ronald McDonald Huiskamers van Huis Emma Amsterdam maken dat mogelijk in het Emma Kinderziekenhuis. En in juni komt daar een derde Huiskamer bij.

  • Cas kan na een val plots niet meer goed lopen

    Kim en Jurgen verblijven samen met hun zoon Cas (3) en dochter Elle (8) in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Cas doet mee aan een trial voor kinderen met Vanishing White Matter (VWM). Hij moet meerdere keren per dag naar het ziekenhuis voor onderzoek. Cas is een vrolijk jongetje. Hij speelt met zijn zus, rent door de kamer en ontdekt het leven. Tot vorig jaar zomer.

  • Onverwachts in levensgevaar

    De negenjarige Robin is al maanden aan het kwakkelen. Griep, een verkoudheid en last van zijn rug. De huisarts laat foto’s maken en bloedprikken, maar alles is in orde. Pas wanneer bij een routineafspraak bij de kinderarts zijn bloeddruk wordt opgemeten, blijkt dat Robin in levensgevaar is. Hij wordt met spoed opgenomen.

  • Heen en weer

    Een jongetje van vier met ondeugende ogen en een wilde bos haar opent een la en pakt een cracker, het is Jude. Zo op het eerste gezicht wijst niets op de spannende start die hij had. Moeder Nikki en vader Dirk brengen in 2018 ruim honderd nachten door in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Hun zoon is geboren met slokdarmatresie, type A.

  • ‘Als je als ouder niet in balans bent, is je gezin dat ook niet’

    Een kind in het ziekenhuis, dat heeft impact op het hele gezin. Hoe houd je jezelf én je gezin staande in zo’n situatie? Als moeder van de zorgintensieve Lynn (7) kent Dianne de uitdagingen van een leven met zorg. Vanuit die ervaring en haar werk dat alles te maken heeft met in balans blijven, deelt zij haar tips voor andere ouders.

  • Bart zet zich in voor Ronald McDonald Huis Emma

    Al ruim acht jaar is Bart assistent-manager in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Zorgen dat het aan de gasten in het Huis niets ontbreekt, het onderhoud van het pand en de op handen zijnde verbouwing en verhuizing naar de tijdelijke locatie: Bart zet zich op alle vlakken voor de volle honderd procent in. Ook in zijn privé-leven denkt hij aan Huis Emma: samen met een groep sportieve vrienden doet hij in het team Run4Kids dit jaar mee aan de HomeRun om geld in te zamelen voor Huis Emma.

  • Vriendschap in Huis Emma

    Allebei een eigen boerenbedrijf en een pasgeboren kindje, deze ingrediënten zijn al genoeg voor twee gezinnen om een nieuwe vriendschap te laten ontstaan. Maar voor Derrick, Trienke, Jochum en Lisanne kwam daar nog een gemene deler bij: hun pasgeboren zoontjes hebben allebei dezelfde slokdarmafwijking. Een heftige periode volgt, met een mooie vriendschap tot gevolg. 

  • Twee moeders voor altijd verbonden

    In juni 2007 ontmoeten Mirjam en Maaike elkaar. Het eerste contact verloopt met een lach, ondanks de zorgen om hun zonen op de IC. Maaike: “Tijdens de artsenvisites op de afdeling, wachtten wij dichtbij in de hal, bij de rode bankjes. Daar raakten we aan de praat over het kindje dat met beide benen in het gips in zijn bedje lag. Mirjam zei: ‘Dat is mijn zoon Mats.’ Het ijs was meteen gebroken.”

  • Als we uitcheckten in het Huis

    In november 1997 opende Ronald McDonald Huis VUmc haar deuren. Eerst met een paar kamers in het VUmc, later in een prachtig pand aan de Amstelveenseweg. Maar liefst 24 jaar lang heeft Huis VUmc kunnen doen waar het het beste in is: ouders dicht bij hun zieke kind laten zijn.

  • 10 vragen aan Floor en Marlou

    Van studiegenoten naar vriendinnen, huisgenoten én vrijwilligers in het Ronald McDonald Huis. Floor (23) en Marlou (22) draaien eens in de twee weken een vrijwilligersdienst: “Je kan op een makkelijke manier iets betekenen voor een ander. Als vriendinnen hebben wij een gezellige avond, maar maken we ook een verschil voor gezinnen in het Huis.” 

  • Dat beeld raak ik nooit meer kwijt

    Wat begint als een thuisbevalling volgens het boekje, eindigt na een wilde rit in de ambulance in een spoedbevalling in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord. Bowien, de derde dochter van Dave en Michelle, wordt direct na haar geboorte meerdere keren gereanimeerd. Terwijl zij op de NICU van het Amsterdam UMC vecht voor haar leven, blijven haar vader, moeder en haar twee zussen Nadine en Fenna dichtbij in Ronald McDonald Huis Emma.

  • Baby Herman werd steeds zieker

    Steeds als baby Herman naar het kinderdagverblijf gaat, komt hij ziek thuis. ‘Ach, het hoort erbij’, krijgen zijn ouders dan te horen. Maar het wordt steeds erger: elke keer moeten Ewout en Ingrid met hem naar de Spoedeisende Hulp. Herman is heel benauwd en wordt verneveld.

  • De helden van #Team Toos en Tour du Moos

    Vanwege corona werden in 2020 de jaarlijkse sportieve evenementen HomeRide, HomeRun en HomeWalk afgelast. Gelukkig ging het in 2021 wél door, zij het in een speciale @Home-versie. Twee teams die meededen, bestonden uit oud-gasten van Huis VUmc. HomeRide-team Tour du Moos ontstond door een ontmoeting met leden van #Team Toos.

  • En dan overlijdt onverwachts ook Dennis

    In de herfst van 2019 is Mirjam – moeder van drie meisjes – drie maanden zwanger van een tweeling. Juist na de kritieke eerste fase van de zwangerschap begint een periode vol zorgen. Een van de twee kindjes groeit niet goed door een ernstig tekort aan vruchtwater. Mirjam begint met steun van haar dierbaren aan de tot dan toe moeilijkste periode van haar leven.

  • 5 vragen aan Froukje Hijlkema

    orthopedagoog-generalist en EMDR-therapeut bij Praktijk Goed Leven

    Haar ervaringen als oud-gast in Ronald McDonald Huis Groningen inspireerden orthopedagoog Froukje Hijlkema om zich te specialiseren in Eye Movement Desensitization and Reprocessing-therapie (EMDR). “EMDR heeft me geholpen om de traumatische impact van mijn dochters diagnose te verwerken.”

Ervaringen uit Huis Emma Amsterdam

opgehaald door de traumahelikopter

‘'Dat Wessel nu vier is geworden, is een heel groot wonder. We verblijven al vier jaar lang af en aan in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. We genieten van de kleine dingen.''

Marijke en kids

Zoon Wessel heeft een chromosomale afwijking

Het verhaal van Marijke en kids
Alvera kon niet zelf ademhalen

''De periodes in Huis Emma Amsterdam brachten rust en enige ontspanning. Lavina en Anelia konden dan dagelijks bij hun zusje zijn. We waren even verlost van de reistijden.''

Bassam en Heba

Ouders van Alvera

Het verhaal van Bassam en Heba
we hebben heel veel geluk gehad

“We kenden de Huizen wel, maar wisten niet dat dit ook een optie voor ons was. Dankbaar namen we dit aanbod aan. Zo waren we dicht bij Brune en hadden we toch een plek voor onszelf.”

Lotte en dochter Brune

Verbleef negen weken in Huis Emma Amsterdam

Het verhaal van Lotte en dochter Brune