247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Emma in Our Domain

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Doe je mee?

 • 5 vragen aan Lianne van Vliet

  Kinderslaapcoach bij Hush Little Baby

  Als slaapcoach helpt Lianne kinderen van 0 tot en met 4 jaar en hun ouders beter te slapen. “Veel ouders denken dat slecht slapen erbij hoort als je een jong kindje hebt. Pas na lange tijd schakelen zij hulp in, en dat terwijl slaap zó belangrijk is.”

 • Baby Hidde woog 655 gram

  Na drie miskramen kunnen Gordon en Vera hun geluk niet op: ze verwachten een kindje. Het geluk slaat al snel om in veel zorgen: slechte uitslagen volgen elkaar in rap tempo op. “We hebben precies drie dagen kunnen genieten van de zwangerschap.” Als zoon Hidde in februari 2022 geboren wordt, blijkt hij – ondanks alle tegenslagen – een enorme vechter.

 • Het leven lacht Myrthe en Ziad toe tot Noahs darmen niet in orde blijken

  Een nieuw huis, een baby op komst: het leven lacht Myrthe en Ziad toe. Zeker als de 20-wekenecho goed is, lijkt niets het geluk in de weg te staan. Er moet alleen gecheckt worden of de twee vleesbomen in Myrthes buik een soepele bevalling dwarszitten. Bij een extra echo blijken de vleesbomen het probleem niet meer: de darmen van baby Noah zijn niet in orde. Myrthe staat onder strenge controle tot aan de bevalling.

 • Kleine Lina kruipt door het oog van de naald

  Lina’s derde verjaardag had een gezellig feestje moeten zijn, met familie en taart. Maar Lina ligt op bed met griepverschijnselen. Haar ouders maken zich nog niet te veel zorgen. Lina is in de winter al vaker opgenomen geweest in het ziekenhuis. “Op dat moment was ze niet zieker dan anders. Als Lina ziek is, ligt ze alleen maar in bed. Ze eet niet, drinkt niet en wordt steeds zwakker.”

 • Na een feestelijk kerstontbijt met spoed op de operatietafel

  Daniëlle is twintig weken zwanger als ze hoort dat haar kindje niet genoeg groeit. Het is te klein. Ze wordt doorverwezen naar Amsterdam UMC en vervolgt daar haar zwangerschapscontroles. Zes weken later, tijdens een reguliere controle, blijkt dat het niet goed gaat met Daniëlle en ze moet blijven. Het is bijna sinterklaasavond, maar Daniëlle en Kees krijgen daar niets van mee. Ze wordt opgenomen met zwangerschapsvergiftiging.

 • Als gezin samen het leven vieren

  Pas bij elf weken zwangerschap ontdekken Gina en Tim dat ze een kindje verwachten, een echte verrassing. Een week later blijkt bij de eerste echo dat hun baby gastroschisis heeft. Een aandoening waarbij de darmen voor de geboorte niet in de buikholte, maar in het vruchtwater liggen. Een spannende zwangerschap volgt, met veel onderzoeken in het Amsterdam UMC, locatie AMC.

 • Lotte pakt steeds de draad weer op

  Lotte is acht als ze haar enkel bezeert. Er wordt een foto gemaakt, maar er is niks te zien. Dan stoot ze haar knie. Ze heeft zoveel pijn dat ze gips krijgt, maar er is geen aanwijsbare medische reden. Andere klachten volgen en ze wordt onderzocht van haar tenen tot haar nek: niks te vinden. Lotte krijgt psychische hulp aangeboden: het zal wel tussen haar oren zitten.

 • Kyran ligt bijna twee jaar in het ziekenhuis

  Kyran is vijf jaar oud als hij ziek wordt op school. Zijn juf vertrouwt het niet en belt zijn moeder. Als zijn moeder hem ophaalt, lopen ze meteen door naar de huisarts. Kyran wordt met spoed doorgestuurd naar het ziekenhuis waar de artsen duidelijk zijn: “Jullie hadden geen dag later moeten komen.”

 • Dichter bij elkaar komen als familie

  Lorenzo wordt geboren met een hartafwijking. Oma Cora en opa Martin maken mee wat iedere grootouder vreest: zij verliezen hun kleinkind. Meer onheil volgt wanneer ook kleindochter Lilly een jaar later in het ziekenhuis belandt. Het Ronald McDonald Huis wordt een belangrijke plek in deze periodes van hun leven. Zo belangrijk dat Martin besluit vrijwilliger te worden.

 • Norah ligt aan 17 draden

  Na een probleemloze zwangerschap en vlotte bevalling wordt Norah geboren. Dochter van Caroline en Jasper, en zusje van Tim (8). Na een heerlijk golden hour – lekker knuffelen met mama en papa – is het tijd om naar huis te gaan. Bij het aankleden ontdekt Jasper een kleurverschil tussen Norahs onder- en bovenlichaam. Jasper: “Er liep een duidelijke lijn over haar buik; daarboven was haar huid mooi roze, maar haar onderlichaam was blauwig.”

 • Een kwetsbaar begin van een nieuw leven

  Als ouder wil je dicht bij je kind in het ziekenhuis zijn. Voor een te vroeg geboren kindje helpt de nabijheid van ouders bij de groei en het herstel. Twee Ronald McDonald Huiskamers van Huis Emma Amsterdam maken dat mogelijk in het Emma Kinderziekenhuis. En in juni komt daar een derde Huiskamer bij.

 • Cas kan na een val plots niet meer goed lopen

  Kim en Jurgen verblijven samen met hun zoon Cas (3) en dochter Elle (8) in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Cas doet mee aan een trial voor kinderen met Vanishing White Matter (VWM). Hij moet meerdere keren per dag naar het ziekenhuis voor onderzoek. Cas is een vrolijk jongetje. Hij speelt met zijn zus, rent door de kamer en ontdekt het leven. Tot vorig jaar zomer.

 • Onverwachts in levensgevaar

  De negenjarige Robin is al maanden aan het kwakkelen. Griep, een verkoudheid en last van zijn rug. De huisarts laat foto’s maken en bloedprikken, maar alles is in orde. Pas wanneer bij een routineafspraak bij de kinderarts zijn bloeddruk wordt opgemeten, blijkt dat Robin in levensgevaar is. Hij wordt met spoed opgenomen.

 • Heen en weer

  Een jongetje van vier met ondeugende ogen en een wilde bos haar opent een la en pakt een cracker, het is Jude. Zo op het eerste gezicht wijst niets op de spannende start die hij had. Moeder Nikki en vader Dirk brengen in 2018 ruim honderd nachten door in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Hun zoon is geboren met slokdarmatresie, type A.

 • ‘Als je als ouder niet in balans bent, is je gezin dat ook niet’

  Een kind in het ziekenhuis, dat heeft impact op het hele gezin. Hoe houd je jezelf én je gezin staande in zo’n situatie? Als moeder van de zorgintensieve Lynn (7) kent Dianne de uitdagingen van een leven met zorg. Vanuit die ervaring en haar werk dat alles te maken heeft met in balans blijven, deelt zij haar tips voor andere ouders.

Ervaringen uit Huis Emma Amsterdam

opgehaald door de traumahelikopter

‘'Dat Wessel nu vier is geworden, is een heel groot wonder. We verblijven al vier jaar lang af en aan in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. We genieten van de kleine dingen.''

Marijke en kids

Zoon Wessel heeft een chromosomale afwijking

Het verhaal van Marijke en kids
Alvera kon niet zelf ademhalen

''De periodes in Huis Emma Amsterdam brachten rust en enige ontspanning. Lavina en Anelia konden dan dagelijks bij hun zusje zijn. We waren even verlost van de reistijden.''

Bassam en Heba

Ouders van Alvera

Het verhaal van Bassam en Heba
we hebben heel veel geluk gehad

“We kenden de Huizen wel, maar wisten niet dat dit ook een optie voor ons was. Dankbaar namen we dit aanbod aan. Zo waren we dicht bij Brune en hadden we toch een plek voor onszelf.”

Lotte en dochter Brune

Verbleef negen weken in Huis Emma Amsterdam

Het verhaal van Lotte en dochter Brune