247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Emma

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Doe je mee?

  • Jayline was de eerste gast na heropening van Huis Emma Amsterdam

    Bijna 40 jaar na de opening van Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam – het eerste Ronald McDonald Huis in Nederland én Europa – was het pand toe aan een verbouwing en renovatie. In september 2024 opende het vernieuwde Huis officieel zijn deuren. En Jayline liep als eerste gast door deze deuren om in te checken.

  • Jaylin wacht op een oplossing voor haar ziekte

    Als Jaylin (17) zes is, wordt ze ziek. Overgeven, hoofdpijn, maar de huisarts gelooft niet dat ze hoofdpijn heeft. “Kinderen kunnen het niet goed aanwijzen, zei hij”, vertelt moeder Christina. “Dus zal het niets zijn.” Pas als Jaylin zieker wordt en gillend van de pijn naar haar hoofdje grijpt, wordt ze serieus genomen en met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

  • Ik kon echt niet nog een jaar wachten

    Noa (14) is een levenslustig meisje, dat graag sport en tijd doorbrengt met familie en vrienden. Als ze ziek wordt, denkt ze aan een griepje. “Een weekje en dan kan ik er weer tegenaan!” Niets blijkt minder waar. Ze krijgt veel blaasontstekingen, last van obstipatie en wordt steeds zieker. “Na diverse antibioticakuren én drie ziekenhuizen kwamen de artsen tot net niks: ‘Het is niet normaal, maar niet genoeg om iets vast te stellen.’”

  • Mila (11) verkoopt armbandjes voor HomeSport Events

    Als Mila voor het eerst hoort over HomeSport Events en het team McMiles4Smiles van haar moeders werk, is ze razend enthousiast. Samen met moeder Debbie wil ze mascotte worden van het team en hen heel het weekend toejuichen. Bovendien bedenkt ze een actie om he t team te steunen: armbandjes maken.

  • Vrienden maken in het Huis

    “Hij is 8 meter lang, vanmorgen nog gemeten”, vertelt Bram (12). Op de grond ligt de kleurrijke kanjerketting van zijn broertje Youp (7). De kralen staan symbool voor de behandelingen die Youp moest ondergaan in de maanden na zijn geboorte. Op tafel ligt het fotoboek over diezelfde tijd. En aan de muur hangt het schilderij ‘Kaarsje voor Youp’, geïnspireerd op het logo van het gelijknamige blog.

  • 5 vragen aan Lianne van Vliet

    Kinderslaapcoach bij Hush Little Baby

    Als slaapcoach helpt Lianne kinderen van 0 tot en met 4 jaar en hun ouders beter te slapen. “Veel ouders denken dat slecht slapen erbij hoort als je een jong kindje hebt. Pas na lange tijd schakelen zij hulp in, en dat terwijl slaap zó belangrijk is.”

  • Baby Hidde woog 655 gram

    Na drie miskramen kunnen Gordon en Vera hun geluk niet op: ze verwachten een kindje. Het geluk slaat al snel om in veel zorgen: slechte uitslagen volgen elkaar in rap tempo op. “We hebben precies drie dagen kunnen genieten van de zwangerschap.” Als zoon Hidde in februari 2022 geboren wordt, blijkt hij – ondanks alle tegenslagen – een enorme vechter.

  • Het leven lacht Myrthe en Ziad toe tot Noahs darmen niet in orde blijken

    Een nieuw huis, een baby op komst: het leven lacht Myrthe en Ziad toe. Zeker als de 20-wekenecho goed is, lijkt niets het geluk in de weg te staan. Er moet alleen gecheckt worden of de twee vleesbomen in Myrthes buik een soepele bevalling dwarszitten. Bij een extra echo blijken de vleesbomen het probleem niet meer: de darmen van baby Noah zijn niet in orde. Myrthe staat onder strenge controle tot aan de bevalling.

  • Kleine Lina kruipt door het oog van de naald

    Lina’s derde verjaardag had een gezellig feestje moeten zijn, met familie en taart. Maar Lina ligt op bed met griepverschijnselen. Haar ouders maken zich nog niet te veel zorgen. Lina is in de winter al vaker opgenomen geweest in het ziekenhuis. “Op dat moment was ze niet zieker dan anders. Als Lina ziek is, ligt ze alleen maar in bed. Ze eet niet, drinkt niet en wordt steeds zwakker.”

  • Na een feestelijk kerstontbijt met spoed op de operatietafel

    Daniëlle is twintig weken zwanger als ze hoort dat haar kindje niet genoeg groeit. Het is te klein. Ze wordt doorverwezen naar Amsterdam UMC en vervolgt daar haar zwangerschapscontroles. Zes weken later, tijdens een reguliere controle, blijkt dat het niet goed gaat met Daniëlle en ze moet blijven. Het is bijna sinterklaasavond, maar Daniëlle en Kees krijgen daar niets van mee. Ze wordt opgenomen met zwangerschapsvergiftiging.

  • Als gezin samen het leven vieren

    Pas bij elf weken zwangerschap ontdekken Gina en Tim dat ze een kindje verwachten, een echte verrassing. Een week later blijkt bij de eerste echo dat hun baby gastroschisis heeft. Een aandoening waarbij de darmen voor de geboorte niet in de buikholte, maar in het vruchtwater liggen. Een spannende zwangerschap volgt, met veel onderzoeken in het Amsterdam UMC, locatie AMC.

  • Lotte pakt steeds de draad weer op

    Lotte is acht als ze haar enkel bezeert. Er wordt een foto gemaakt, maar er is niks te zien. Dan stoot ze haar knie. Ze heeft zoveel pijn dat ze gips krijgt, maar er is geen aanwijsbare medische reden. Andere klachten volgen en ze wordt onderzocht van haar tenen tot haar nek: niks te vinden. Lotte krijgt psychische hulp aangeboden: het zal wel tussen haar oren zitten.

  • Kyran ligt bijna twee jaar in het ziekenhuis

    Kyran is vijf jaar oud als hij ziek wordt op school. Zijn juf vertrouwt het niet en belt zijn moeder. Als zijn moeder hem ophaalt, lopen ze meteen door naar de huisarts. Kyran wordt met spoed doorgestuurd naar het ziekenhuis waar de artsen duidelijk zijn: “Jullie hadden geen dag later moeten komen.”

  • Dichter bij elkaar komen als familie

    Lorenzo wordt geboren met een hartafwijking. Oma Cora en opa Martin maken mee wat iedere grootouder vreest: zij verliezen hun kleinkind. Meer onheil volgt wanneer ook kleindochter Lilly een jaar later in het ziekenhuis belandt. Het Ronald McDonald Huis wordt een belangrijke plek in deze periodes van hun leven. Zo belangrijk dat Martin besluit vrijwilliger te worden.

  • Norah ligt aan 17 draden

    Na een probleemloze zwangerschap en vlotte bevalling wordt Norah geboren. Dochter van Caroline en Jasper, en zusje van Tim (8). Na een heerlijk golden hour – lekker knuffelen met mama en papa – is het tijd om naar huis te gaan. Bij het aankleden ontdekt Jasper een kleurverschil tussen Norahs onder- en bovenlichaam. Jasper: “Er liep een duidelijke lijn over haar buik; daarboven was haar huid mooi roze, maar haar onderlichaam was blauwig.”

Ervaringen uit Huis Emma Amsterdam

opgehaald door de traumahelikopter

‘'Dat Wessel nu vier is geworden, is een heel groot wonder. We verblijven al vier jaar lang af en aan in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. We genieten van de kleine dingen.''

Marijke en kids

Zoon Wessel heeft een chromosomale afwijking

Het verhaal van Marijke en kids
Alvera kon niet zelf ademhalen

''De periodes in Huis Emma Amsterdam brachten rust en enige ontspanning. Lavina en Anelia konden dan dagelijks bij hun zusje zijn. We waren even verlost van de reistijden.''

Bassam en Heba

Ouders van Alvera

Het verhaal van Bassam en Heba
we hebben heel veel geluk gehad

“We kenden de Huizen wel, maar wisten niet dat dit ook een optie voor ons was. Dankbaar namen we dit aanbod aan. Zo waren we dicht bij Brune en hadden we toch een plek voor onszelf.”

Lotte en dochter Brune

Verbleef negen weken in Huis Emma Amsterdam

Het verhaal van Lotte en dochter Brune