%
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam

Bij Amsterdam UMC, locatie VUmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Doe je mee?

 • "We zijn er voor hen, als ze ons nodig hebben"

  Als Natalie (35) in Amsterdam komt wonen, wil ze zich graag belangeloos ergens voor inzetten. Het liefst wil ze iets doen voor kinderen óf ouders. Inmiddels werkt ze al vijf jaar als vrijwilliger bij Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Sinds anderhalf jaar draait ze eens in de twee weken op donderdagavond een vaste vrijwilligersdienst.

 • De positieve impact van nabijheid is indrukwekkend

  In 1985 werd het eerste Ronald McDonald Huis in Amsterdam geopend. Nu, 35 jaar later, zijn ouders inmiddels in twaalf Huizen dicht bij het ziekenhuisbed van hun zieke kind vinden. Anton van Kaam (55), hoofd Intensive Care Neonatologie en Martijn Miedema (39), kinderarts-neonatoloog, van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, vertellen over hoe snel ook ontwikkelingen in de neonatologie zijn gegaan.

 • Peter Gast

  Het nagerecht is speciaal voor deze avond bedacht door chef-kok Peter Gast.

  Peter is opgegroeid op het platteland. Zijn ouders waren vaak aan het werk, waardoor Peter zelf moest koken. Hij heeft een moeilijke weg afgelegd voor hij een culinaire inslag heeft kunnen maken. Als jongeman werd hij tijdens zijn opleiding in Londen gechoqueerd: 'De manier waarop mensen met elkaar communiceerden, was geen teamprestatie', zegt hij over deze periode. 'Iedereen schreeuwde en gooide met spullen'. 

  Deze ervaring heeft Peter veranderd op een indrukwekkende manier. Nadat hij terugkeerde in Nederland, heeft hij zijn eigen restaurant ’T Schulten Hues (2002-2018) in Zutphen opgezet. Op het menu stonden gerechten vol kruiden en bloemen afkomstig van zijn eigen kruidentuin. Dit is beloond met een Michelinster.

  In 2018 opende hij restaurant Graphite in Amsterdam. Een indrukwekkende plek dat ruimte biedt voor een clubsetting met gedimd licht, gerechten vol speciale smaken en wijnen. Je komt er alleen binnen met een QR-code na het maken van een boeking.

   

  Helaas kan je geen dinerbox meer bestellen. Wel kun je nog steeds meedoen aan onze spannende loterij. Ook na aankoop van één of meerdere loten, krijg je toegang tot dit wervelende evenement!

  Bestel loten voor de loterij

   

   

 • Erik van Loo

  Het hoofdgerecht is bedacht door chef-kok Erik van Loo. Erik is geboren in Zuid-Limburg, waar hij opgroeide als slagerszoon in het dorpje Mechelen. Na ervaring op te hebben gedaan in binnen- en buitenland startte Erik zijn eigen restaurant in Wijk bij Duurstede, ‘Restaurant Duurstede’, waar hij zijn eerste Michelinster kookte.

  Met een prachtige loopbaan is hij nu al 13 jaar Patron Cuisinier en sinds 2006 eigenaar van Restaurant Parkheuvel, bekroond met twee Michelinsterren.

  Erik heeft naast de boeken ‘Smaak is Herinnering’, ‘Straatvoer’ en ‘Soepen’ groot succes met zijn boek ‘Sauzen’. In Nederland staat hij inmiddels ook wel bekend als de ‘Master of Sauce’.

   

  Helaas kan je geen dinerbox meer bestellen. Wel kun je nog steeds meedoen aan onze spannende loterij. Ook na aankoop van één of meerdere loten, krijg je toegang tot dit wervelende evenement!

  Bestel loten voor de loterij

   

   

 • Mike Cornelissen

  Verantwoordelijk voor het voorgerecht is Mike Cornelissen. 

  Het horecavak werd Mike met de paplepel ingegoten. Restaurant Rijnzicht is al drie generaties lang van zijn familie. Toen hij aan de slag ging in deze familiekeuken, kreeg hij van zijn vader de vrije hand. Dit resulteerde in een verrassende combinatie van een Franse klassieke basis met Aziatische invloeden. Tegenwoordig runt Mike Cornelissen samen met zijn broer het succesvolle Rijnzicht in Doornenburg. 'Voor mijn 30ste heb ik mijn eerste ster!’ riep Mike Cornelissen en hij kreeg gelijk. In december 2018 kreeg hij zijn eerste Michelinster en een maand later werd hij dertig.

   

  Helaas kan je geen dinerbox meer bestellen. Wel kun je nog steeds meedoen aan onze spannende loterij. Ook na aankoop van één of meerdere loten, krijg je toegang tot dit wervelende evenement!

  Bestel loten voor de loterij

   

   

 • Van sponsor naar gast

  Sander is geen vreemde bij Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Jaarlijks tuiniert en kookt hij met collega’s van ingenieursbureau Geonius voor de gasten. Dit jaar zouden ze voor de zesde keer komen, maar vanwege corona werd deze afspraak afgezegd. Toch staat Sander die dag voor de deur, samen met zijn José. Niet om te klussen, maar om in te checken. 

 • Vijf vragen aan Fatmatalie (13)

  Fatmatalie vertelt hoe het is om de grote zus te zijn van haar ernstig zieke broertje Amadi (7), over zijn behandelingen in het ziekenhuis, hun verblijf in het Ronald McDonald Huis en het moeten missen van haar moeder en Amadi.

 • ''Ik hoop dit werk nog lang te mogen doen''

  Wil (70) werkt al tien jaar als vrijwilliger in het Ronald McDonald Huis. Ze begon in Huis VUmc en is zes jaar geleden overgestapt naar Huis Emma. Elke maandagochtend zorgt ze er samen met haar collega’s voor dat het Huis weer schoon en fris is voor alle gasten.

 • Twee baby's onder een kilo

  Het gebeurt niet vaak dat er een vierling wordt geboren in Nederland. Toch overkwam het Steven en zijn vrouw Julia. Het was erg spannend of het goed zou gaan, maar ze vertrouwden op een goede afloop. Na ruim zeven maanden zwangerschap kwam de bevalling spontaan op gang.

 • Een dag van Aafke, manager Huizen Amsterdam

  Sinds dit voorjaar werken de Amsterdamse Ronald McDonald Huizen VUmc en Emma samen onder één paraplu: Huizen Amsterdam. Deze fusie volgde op het samengaan van de Amsterdamse academische ziekenhuizen VUmc en AMC tot Amsterdam UMC. Aafke de Haan (51) is manager van de twee locaties: “Of ouders nu verblijven in VUmc of Emma, in beide Huizen vinden ze een warme, gastvrije omgeving waar ze dicht bij hun zieke kind kunnen zijn.”

 • Meer vreugde en verbondenheid door ander perspectief

  Het maandelijkse ontbijt van de Business Breakfast Club Ronald McDonald Huizen Amsterdam, april 2019. Gastheer is BBC-lid Rogier Vervoort van Trident Container Leasing B.V. Traditioneel houdt de host een praatje over zijn of haar onderneming. Maar Rogier wil vooral dat de Huizen in de schijnwerpers staan deze morgen.
   

 • Het voelt goed om klaar te staan voor andere gezinnen

  Gerrit (56) en Isabel (45) hebben drie kinderen van 17, 15 en 10 jaar oud. Naast hun vaste baan zijn ze samen weekendmanager bij Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. “Het geeft ons een voldaan gevoel dat we een steentje kunnen bijdragen.”
   

 • Wessel is al zeven keer opgehaald door traumahelikopter

  De vierjarige Wessel heeft een chromosomale afwijking, waardoor hij onder andere zich moeilijk kan ontlasten en een zeer beperkte longinhoud heeft. Sinds zijn geboorte verblijven Emil, Marijke en dochter Jasmijn regelmatig in het Ronald McDonald Huis om dicht bij Wessel te kunnen zijn. “Dat Wessel nu vier is geworden, is een heel groot wonder.”
   

 • Alvera kon niet zelf ademhalen

  De tweejarige Alvera kan niet zelfstandig ademhalen en zit vast aan een beademingsapparaat. Oorzaak onbekend. De eerste twintig maanden van haar leven brengt ze door in het Emma Kinderziekenhuis, locatie AMC. Haar ouders Bassam en Heba rijden elke dag op en neer, behalve in de schoolvakanties. Die brengen ze door in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam, samen met hun dochtertjes Lavina en Anelia.

 • Echt langs de afgrond gegaan

  Brune kreeg na haar geboorte een ernstige darmverstopping. Door een draaiing van de darm stierf die grotendeels af en moest 80 procent ervan worden verwijderd. In no time veranderde een wolk van een baby in een zeer ernstig ziek kind. Negen weken lang lag ze in het Emma Kinderziekenhuis, locatie AMC. Haar ouders Mark en Lotte kregen met dochter Olivia een plek dichtbij: in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam.
   

Ervaringen uit Huis Emma Amsterdam

opgehaald door de traumahelikopter

‘'Dat Wessel nu vier is geworden, is een heel groot wonder. We verblijven al vier jaar lang af en aan in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. We genieten van de kleine dingen.''

Marijke en kids

Zoon Wessel heeft een chromosomale afwijking

Het verhaal van Marijke en kids
Alvera kon niet zelf ademhalen

''De periodes in Huis Emma Amsterdam brachten rust en enige ontspanning. Lavina en Anelia konden dan dagelijks bij hun zusje zijn. We waren even verlost van de reistijden.''

Bassam en Heba

Ouders van Alvera

Het verhaal van Bassam en Heba
we hebben heel veel geluk gehad

“We kenden de Huizen wel, maar wisten niet dat dit ook een optie voor ons was. Dankbaar namen we dit aanbod aan. Zo waren we dicht bij Brune en hadden we toch een plek voor onszelf.”

Lotte en dochter Brune

Verbleef negen weken in Huis Emma Amsterdam

Het verhaal van Lotte en dochter Brune