247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.

Deel dit bericht

HomeSport Events 2023: Team Fluffy Rabbit

‘Fluffy Rabbit is één grote familie, waar een ieder die zich 100% inzet met open armen wordt ontvangen. Tijdens het event is het feest, zijn ze op elkaar ingesteld en fietsen ze alsof we nooit anders gedaan hebben.'

Team Fluffy Rabbit

In het weekend van 24 en 25 juni 2023 is de twaalfde editie van HomeSport Events: de jaarlijkse, unieke sportuitdaging van het Ronald McDonald Kinderfonds. HomeSporters gaan 500 kilometer wielrennen, 250 kilometer hardlopen of 120 kilometer wandelen. Dag en nacht, door weer en wind, dwars door Nederland. Zo zamelen zij geld in voor ouders met een ziek kind.
Ook voor Ronald McDonald Huis Emma fietsen, lopen en rennen diverse teams dat weekend. We stellen deze sportieve helden graag aan je voor.

Team Fluffy Rabbit Amsterdam is één van de fietsteams van Stichting Fluffy Rabbit. Het team bestaat uit een groep inmiddels ervaren renners en begeleiders, een team dat bestaat uit ervaringsdeskundigen, hun vrienden en familie. Samen fietsen ze op 24 en 25 juni 500 km. Voor sommige teamleden is het de eerste keer dat ze meedoen, anderen hebben al vaker meegedaan. Soms drie keer, anderen zelfs al zes of zeven keer. De teamleden zijn verspreid over het hele land, dus ze trainen vaak in kleine groepjes of zelfstandig. Eens in de tijd komen ze bij elkaar om samen te trainen.

Teamlid Nikki heeft al vaker meegefietst: ‘Fluffy Rabbit is één grote familie, waar een ieder die zich 100% inzet met open armen wordt ontvangen. Tijdens het event is het feest, zijn ze op elkaar ingesteld en fietsen ze alsof we nooit anders gedaan hebben. We gaan ervoor en zijn niet te stoppen!

Het event is een heel bijzonder iets: samen voor één en hetzelfde doel. Het weekend is uiteraard het hoogtepunt waar we met zijn allen naar uit kijken. Om samen met alle andere sporters 24 uur lang ons hard te maken voor dit doel.... wauw!
Voor ons als ouders, die ook daadwerkelijk lange tijd in het Ronald McDonald Huis hebben verbleven, is het een ontzettend ontroerend event. Bij de finish, waar iedereen samenkomt en blij en opgetogen zijn dat het weer gelukt is, is het dan ook vechten tegen de tranen.  Om te zien dat er zoveel mensen om die nachtzoenen geven, weten dat er zoveel mensen om onze nachtzoenen gegeven hebben: sprakeloos! Het event zelf is waan-zin-nig! en moet je eigenlijk niet willen missen.’

 

Nikki en haar man hebben een aantal maanden in Ronald McDonald Huis Emma gelogeerd, toen hun jongste zoon vocht voor zijn leven. Ook teamlid Martijn verbleef lange tijd in Huis Emma toen zijn dochtertje was opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis. Zij heeft het helaas niet gered. Teamlid Lars heeft zijn ervaringen als broer in een ander Huis.

De overige teamleden zijn een oom en tante en vrienden die vanuit de verhalen van Nikki, Lars en Martijn weten hoe belangrijk het Huis is. Voor team Fluffy Rabbit is het geen kwestie van iets terug willen doen, het is een kwestie van weten hoe waanzinnig belangrijk het is om zo dichtbij te zijn, in goede, maar ook zeker slechte tijden!! En zij vinden: elke ouder, en kind moet deze kans krijgen!

Niet dichtbij je kind zijn is niet bespreekbaar wat hen betreft! Iedere ouder verdient de rust, de liefde en de warmte, luisterend oor, schouder om op te huilen en galgenhumor met lotgenoten, alles wat je nodig hebt in tijden van overleven. En het Ronald McDonald Huis biedt dat allemaal, vinden zij.
 

Team Fluffy Rabbit heeft een mooie actie waarbij bedrijven hen laagdrempelig kunnen sponsoren. Ze dragen dan het logo op hun touringcar tijdens het HomeSports Event.

Daarnaast organiseren ze ook weer een pub quiz in het zuiden van het land. En hopelijk nog een tweede in Noord-Holland. Hun jonge aanvoerder wil nog een kraampje maken met zijn zelfgebakken koekjes. 

Meer weten over dit team? Bekijk dan de teampagina!