247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
 • Fiets mee met HomeRide

  500 kilometer fietsen in 24 uur. In teamverband. In weer en wind.

 • Ren mee met HomeRun

  240 kilometer rennen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Loop mee met HomeWalk

  120 kilometer lopen in 24 uur. In estafettevorm. Dag en nacht.

 • Start je eigen actie

  Je sportieve prestatie laten sponsoren of geld vragen i.p.v. cadeaus.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Groningen

Bij Universitair Medisch Centrum Groningen

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Leiden

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Maastricht

Bij Maastricht UMC+

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Bij Radboundmc

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie, Leijpark

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Utrecht

Bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Bij Maxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huis Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Emma Amsterdam

Bij Emma Kinderziekenhuis AMC

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Delft

Bij Reinier de Graaf Gasthuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Den Haag

Bij HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Leiden, Daktuin

Bij Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Bij Radboudumc

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Sophia Rotterdam, Speeldek

Bij Erasmus MC-Sophia

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Middenwest-Brabant

Bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in het Moeder- en Kindcentrum Fam

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Máxima Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zuidoost-Brabant

Bij Máxima Medisch Centrum

Ga naar site

Ronald McDonald Huiskamer Zwolle

Bij Isala

Ga naar site

Boshuus, Arnhem

Bij Klimmendaal en Rijnstate

Ga naar site

Hoeve, Beetsterzwaag

Bij Revalidatie Friesland

Ga naar site

Kindervallei, Valkenburg

Bij Adelante Kinderrevalidatie

Ga naar site
locaties Created with Sketch.
Kinderfonds huis gezin in ziekenhuis

Zie hoe jij verschil kunt maken

Verhalen uit Ronald McDonald Huis Den Haag

Lees ervaringen van gasten, en zie hoe donateurs, vrijwilligers en actievoerders het verschil maken voor Ronald McDonald Huis Den Haag. Doe je mee?

 • 5 vragen aan Lianne van Vliet

  Kinderslaapcoach bij Hush Little Baby

  Als slaapcoach helpt Lianne kinderen van 0 tot en met 4 jaar en hun ouders beter te slapen. “Veel ouders denken dat slecht slapen erbij hoort als je een jong kindje hebt. Pas na lange tijd schakelen zij hulp in, en dat terwijl slaap zó belangrijk is.”

 • Vanaf haar geboorte lag Emma elk jaar maandenlang in het ziekenhuis

  Pas dertien, en nog geen jaar zonder ziekenhuisopname. Emma wist niet beter. Wonder boven wonder is ze genezen verklaard. Een bevrijding, bovenal voor haarzelf, maar ook voor haar ouders Barbara en Pim en broer Jesse. Als gezin beginnen ze ‘opnieuw’. De steun die ze kregen van Ronald McDonald Huis Den Haag en van haar kinderarts zullen ze nooit vergeten.

 • Eindelijk rust na een vroeggeboorte

  Tijdens de vijfenhalve week waarin Floortje en Quinten in Ronald McDonald Huis Den Haag verbleven, voelden ze zich helemaal thuis. Geen ziekenhuiseten, maar gewoon zelf ontbijt maken en veel belangrijker: elk moment van de dag bij hun te vroeg geboren tweeling Cilou en Elin kunnen zijn.

 • Verplichte bedrust voor Melany

  Tijdens haar opname in het Delftse Reinier de Graaf Gasthuis dacht Melany (15) zich stierlijk te gaan vervelen. Gelukkig was daar de Ronald McDonald Huiskamer met de bijbehorende vrijwilligers die elke dag weer iets verzonnen om haar te vermaken. “Heb je wel eens met zout gekrijt? Dat is echt heel leuk.”

 • Julius kijkt vrolijk terug op zijn opname

  Tijdens zijn ziekenhuisopname vorig jaar zocht Julius (13) naar lichtpuntjes. Natuurlijk was het vervelend dat hij niet thuis kon zijn door problemen met zijn darmen, maar hij had wél lekkere chocomel, tafelvoetbal en zijn ouders en zusje Olivia dichtbij in Ronald McDonald Huis Den Haag. Even een paar gangen over rennen en hij zat bij hen aan tafel.

 • Oma buidelde uren met Jaedon

  Maureens zwangerschap verloopt allesbehalve vlekkeloos. “Ik stond onder controle bij een gynaecoloog en toen ik 29 weken zwanger was, voelde ik mij ’s ochtends vroeg niet lekker. Ik dacht dat ik last had van groeipijn.” In het ziekenhuis blijkt dat ze al ontsluiting heeft. Alles wordt in gang gezet om de zwangerschap te rekken. Al die tijd is Maureens moeder een grote steun voor haar dochter.

 • Vrijwilliger Michael: "Er is een sterk groepsgevoel"

  Toen de twee kinderen van Michael groter werden, besloot hij als vrijwilliger aan de slag te gaan in Ronald McDonald Huis Den Haag. Inmiddels werkt hij, naast zijn baan, al bijna vier jaar als weekendvrijwilliger in het Huis. “Het is als een tweede familie.” 

 • Binnen een minuut stond mijn moeder aan mijn bed

  Alexander (15) kreeg in maart last van buikpijn. Hij bleek de ziekte van Crohn te hebben, een chronische darmziekte in de dunne darm. Alexander belandde in het Juliana Kinderziekenhuis en zijn ouders verbleven in Ronald McDonald Huis Den Haag. “De gedachte dat mijn ouders dichtbij waren, was heel fijn”, vertelt hij. “Als ik ze nodig had, stuurde ik een appje naar mijn moeder en binnen een minuut stonden ze aan mijn bed.”

 • Kapster Kisla steunt Huis Den Haag met kinderboek

  Sommige kinderen vinden een bezoek aan de kapper best eng. De Haagse kapster Kisla Kowlesar bedacht daar iets op. Ze schreef een kinderboek dat laat zien dat je niet bang hoeft te zijn voor de kapper. En met de verkoop van haar boek steunt ze Ronald McDonald Huis Den Haag.

 • Meebewogen in een moeilijke tijd

  De zussen Jaichely (11) en Jaithley (10) verheugen zich enorm op de komst van hun babybroertjes: een tweeling om oneindig mee te knuffelen. Hun schrik is groot als de jongetjes veel te vroeg geboren worden. Terwijl hun ouders tussen beide couveuses heen en weer rennen en alle ballen in de lucht proberen te houden, organiseren Jaichely en Jaithley een heel lieve verrassing voor hen.

 • Haagse Mopjes in actie voor Huis Den Haag

  De Haagse Mopjes, een team van bevlogen vrijwilligers van Ronald McDonald Huis Den Haag, doet dit jaar voor de tweede keer mee met HomeWalk. “We hebben hart voor het Huis en willen graag via een sportief evenement geld inzamelen voor Ronald McDonald Huis Den Haag en Huiskamer Delft.”

 • Tegen zo'n hummeltje zeg je niet

  Daphne en Marien verbleven vorig jaar zomer in Ronald McDonald Huis Den Haag. Hun dochter Faye van bijna één onderging een intensieve behandeling voor haar eetstoornis. Gedurende drie lange, spannende weken bracht het Huis hen rust en ontspanning in een tijd die totaal niet ontspannen was.

 • ‘Als je als ouder niet in balans bent, is je gezin dat ook niet’

  Een kind in het ziekenhuis, dat heeft impact op het hele gezin. Hoe houd je jezelf én je gezin staande in zo’n situatie? Als moeder van de zorgintensieve Lynn (7) kent Dianne de uitdagingen van een leven met zorg. Vanuit die ervaring en haar werk dat alles te maken heeft met in balans blijven, deelt zij haar tips voor andere ouders.

 • Onze vriendschap wordt nog steeds hechter

  Marjan en Eveline kennen elkaar al sinds de eerste klas van de middelbare school. In de ‘buitenklas’ van het Vlaardings Lyceum raakten ze bevriend en ze hebben al die jaren contact gehouden. Nu werken ze als vrijwilliger al bijna vijf jaar samen in Ronald McDonald Huis Den Haag. “Sindsdien is onze vriendschap een stuk hechter geworden. We spreken zelfs elke woensdag af voor wandelingen langs alle parken in en om Den Haag.”

 • een stapje extra voor het Huis

  Na hun pensioen wilden Willem (74) en Henny (72) iets bijdragen. Op een informatieavond over vrijwilligerswerk in Ronald McDonald Huis Den Haag was de keuze snel gemaakt. Sinds 2014 is Henny een betrokken vrijwilliger in het Huis. En regelmatig betekent ze, samen met haar man, nog meer voor het Huis.