Logeren in het Huis

In Ronald McDonald Huis Den Haag logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Hagaziekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis.

Wanneer je kind is opgenomen op de ziekenhuisafdeling, kom je in aanmerking voor een verblijf in het Ronald McDonald Huis. De verpleging informeert of er een gastenkamer beschikbaar is en kondigt jouw komst bij het Huis aan. Om de huiselijks sfeer te bewaren, komt medisch personeel niet in het Huis.

Bij binnenkomst, word je ontvangen door de vrijwilligers. Je wordt ingeschreven, krijgt een rondleiding en krijgt een gastenkamer toegewezen. Per gezin is in principe één kamer beschikbaar. De kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan 2 extra (kinder)bedden die de vrijwilligers voor jou kunnen bijzetten. De gastenkamer beschikt over een badkamer, televisie, wekker, draadloze wifi en directe telefonische verbinding met de ziekenhuisafdelingen.

Met toestemming van de arts en na ondertekening van een formulier, mag jouw zieke kind op bezoek in het Ronald McDonald Huis. In het Huis mogen geen medische handelingen verricht worden, maar kun je bijvoorbeeld met het gezin een maaltijd nuttigen of met je kind een spelletje doen.

Eigen en gemeenschappelijke ruimtes

Op jouw gastenkamer heb je alle privacy. Andere gezinnen kun je ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis, zoals de woonkamer, eetkamer en keuken. In de keuken heb je kast- en koelkastruimte voor jouw eigen boodschappen. Koffie en thee worden je in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.

Tijdens je verblijf doe je jouw eigen was. Hiervoor kun je kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en het wasmiddel.

Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.

Steun aan vrijwilligers en ouders

Een Ronald McDonald Huis is veel meer is dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie kunnen bevinden.

Eigen bijdrage

Voor jouw verblijf betaal je een eigen bijdrage van slechts € 15 per overnachting per kamer. Deze ouderbijdrage wordt soms deels of volledig vergoed door je verzekeraar. Informeer bij je ziektekostenverzekeraar hoe dit in jouw polis is opgenomen. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger. Het verschil wordt gefinancierd door donateurs en sponsoren.