Sponsoring in geld

365 dagen per jaar zijn de 13 Ronald McDonald Huizen, 13 Ronald McDonald Huiskamers en 3 vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds open voor zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. Het hele jaar door zijn zij ‘in bedrijf’.

Om dat mogelijk te maken is uw hulp nodig. U kunt zich voorstellen dat kosten voor energie, apparatuur, verzekeringen, onderhoud en beheer met ruim 63.000 overnachtingen per jaar aanzienlijk zijn. U kunt helpen door sponsor te worden. Met uw bijdrage maakt u het mogelijk dat zieke kinderen hun ouders dichtbij hebben. Dat is belangrijk voor ouder en kind. Een ziek kind kán niet zonder zijn ouders.

Giftenaftrek in de vennootschapsbelasting

De gift van uw bedrijf aan het Ronald McDonald Kinderfonds kunt u aftrekken van uw winst. Er geldt hiervoor een maximumgrens van 50% van de fiscale winst, met een absoluut maximum van € 100.000.

Gift als bedrijfskosten

Een bedrijf mag uitgaven, gedaan met het oog op het zakelijk belang van het bedrijf, aftrekken als kosten. Dit geldt zowel voor bedrijven die aan inkomstenbelasting zijn onderworpen als bedrijven die vennootschapsbelasting betalen.

Coca-Cola levert al jarenlang een bijdrage aan de Ronald McDonald Huizen

"Coca-Cola levert al jarenlang een bijdrage aan de Ronald McDonald Huizen"

Juan Ignacio De Elizalde, General Manager Benelux Operations Coca-Cola

Lees over de sponsoring van Coca-Cola