Al 30 jaar partner

Ruim 30 jaar mag het Ronald McDonald Kinderfonds op de onvoorwaardelijke steun van McDonald’s rekenen. Dat is één van de langstlopende relaties tussen een bedrijf en een maatschappelijk doel. En dat is iets om trots op te zijn.

Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en zijn trots op onze jarenlange samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Ronald McDonald Kinderfonds zit in ons DNA verweven. Wij zetten ons dan ook graag met al onze mensen, kennis en energie in voor dit goede doel. Nu en in de toekomst, zodat families in tijden van ziekte dichtbij hun kinderen kunnen zijn.”

Nauw verbonden

McDonald’s Nederland is al ruim dertig jaar nauw verbonden aan het Ronald McDonald Kinderfonds en schenkt als partner jaarlijks een vaste financiële bijdrage aan het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2015 bedroeg deze bijdrage € 174.539. De Marketing Coöp van McDonald’s, de vereniging van franchisenemers, draagt bovendien op basis van een meerjarige overeenkomst jaarlijks 0,05% van de opbrengst af. Dit ging in 2015 om een bijdrage van € 336.888. De welbekende collectehuisjes op de counters van de restaurants leverden in 2015 nog eens € 491.294 op. Ook werd in 2015 besloten collecteboxen te gaan plaatsen in de McDrives. Daarnaast organiseert een aantal franchisenemers benefietgolftoernooien voor de Ronald McDonald Huizen. McDonald’s Nederland en de franchisenemers dragen voor zo'n 40% bij aan de opbrengst van het jaarlijkse Gala.

Campagne in McDonald's restaurants

In de maand december werd in alle 240 restaurants van McDonald's de jaarlijke Kinderfondscampagne georganiseerd. Dit jaar werd aan gasten gevraagd om € 0,50 bovenop hun bestelling te doneren aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Alle donaties samen telden op naar een geweldige opbrengst van € 388.832.

Mankracht

Naast bovenstaande sponsoring zijn er veel medewerkers van McDonald’s actief als vrijwilliger en zit er een franchisenemer in het bestuur van elk Ronald McDonald Huis, almede in de Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hiermee levert McDonald’s Nederland een structurele bijdrage aan het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen en hun ouders in Nederland.

Ga naar de website van McDonald's

Lees meer verhalen