247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Deel dit recept

Bak voor mama met Yvon Jaspers

In de camper op haar eigen mini-boerderij bakt Yvon Jaspers, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, de lekkerste baksels. Haar favoriete recept is de yoghurt-kokoscake met mango uit het boek De Zoete Bakplaat van Rukmini Iyer. Bak jij deze cake aanstaande zondag ook voor jouw moeder? Het kan niet mislukken én is binnen 5 minuten op. Ideaal voor het Moederdagontbijt.

Wat heb je nodig voor 8 porties?

120 g volle yoghurt

50 ml gesmolten kokosolie

150 g lichtbruine basterdsuiker

3 middelgrote vrije-uitloop

eieren

120 g kokosrasp

50 g tarwebloem

1 tl bakpoeder

1 rijpe mango, in blokjes van 1 cm

klein handje kokosschaafsel

 

Yvon Jaspers recept moederdag 2022

Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht/ 180 °C elektrisch. Klop de yoghurt, kokosolie en suiker door elkaar tot een glad geheel en klop dan een voor een de eieren erdoor.
     
  2. Spatel voorzichtig de kokosrasp, bloem en het bak poeder erdoor, maar meng niet te lang. Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 26 centimeter.
     
  3. Verdeel de mangoblokjes over het beslag - het lijkt misschien alsof het te veel mango is, maar de taart rijst eroverheen.
     
  4. Bak 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant stevig aanvoelt en een spies (die je niet in een mango steekt) er schoon uit komt.
     
  5. Laat de taart 5 minuten in de bakvorm afkoelen. Til hem dan op een rooster en laat kort afkoelen voor je het kokosschaafsel erover strooit. Dien warm op, of op kamertemperatuur.
     
  6. Restjes kun je in de koelkast bewaren - warm ze voor je ze eet kort op in de magnetron.

Recept uit De Zoete Bakplaat van Rukmini Iyer,