Bak voor mama met Yvon Jaspers
In de camper op haar eigen mini-boerderij bakt Yvon Jaspers, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, de lekkerste baksels. Haar favoriete recept is de yoghurt-kokoscake met mango uit het boek De Zoete Bakplaat van Rukmini Iyer. Bak jij deze cake aanstaande zondag ook voor jouw moeder? Het kan niet mislukken én is binnen 5 minuten op. Ideaal voor het Moederdagontbijt.
Wat heb je nodig voor 8 porties?
120 g volle yoghurt 50 ml gesmolten kokosolie 150 g lichtbruine basterdsuiker 3 middelgrote vrije-uitloop eieren 120 g kokosrasp 50 g tarwebloem 1 tl bakpoeder 1 rijpe mango, in blokjes van 1 cm klein handje kokosschaafsel |
Bakken maar!
- Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht/ 180 °C elektrisch. Klop de yoghurt, kokosolie en suiker door elkaar tot een glad geheel en klop dan een voor een de eieren erdoor.
- Spatel voorzichtig de kokosrasp, bloem en het bak poeder erdoor, maar meng niet te lang. Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 26 centimeter.
- Verdeel de mangoblokjes over het beslag - het lijkt misschien alsof het te veel mango is, maar de taart rijst eroverheen.
- Bak 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant stevig aanvoelt en een spies (die je niet in een mango steekt) er schoon uit komt.
- Laat de taart 5 minuten in de bakvorm afkoelen. Til hem dan op een rooster en laat kort afkoelen voor je het kokosschaafsel erover strooit. Dien warm op, of op kamertemperatuur.
- Restjes kun je in de koelkast bewaren - warm ze voor je ze eet kort op in de magnetron.
Recept uit De Zoete Bakplaat van Rukmini Iyer,